Cauta

SIE-SRI, BLAT FRANCEZ pe dolarii SUA!

Campania de presă a ”NAȚIONAL”, purtată pe parcursul a peste un an de zile a dus la ”repoziționarea” factorilor decidenți asupra contractului corvetelor. Astfel că seria ”nesfârșită” de dezvăluiri despre mizele financiare și geo-strategice absolut uriașe ce se ascundeau prin ”anexele” contractelor de înzestrare a Marinei Militare românești cu tehnică modernă de luptă și patrulare a făcut posibilă ”lărgirea lațului” extern care se strângea tot mai mult în jurul liderilor politici, indiferent din care partid făceau parte. Doar pentru a ”înghiți” astfel, pe miliarde de euro, ”ofertele de nerefuzat” venite din Olanda sau Italia. La fel după cum și mulți șefi ai serviciilor secrete au primit ”gura de oxigen” contrainformativă pentru a putea trage de timp…

Adică exact ce spuneam mai sus Doar ținte în mișcare pentru Kalibr de la Sevastopol

Marele beneficiar al acestei campanii derulate strict în interesul statului român fiind, bineînțeles, colosul francez din ”zona gri” a serviciului de spionaj DGSE. Numai că, ”eliberați” din ”captivitatea informativă” a celorlalți aliați occidentali din NATO, agenții români de influență ai DGSE-ului francez au organizat propria ”ambuscadă”. Astfel că după umflarea ”prea ca la țară a prețului armamentului cu care urmau să fie dotate corvetele care oricum nu se vor mai face, acoperiții DGSE uite că au acum „tupeul obraznic” de a cere – și uite că și obțin! – alte ”compensații” financiare.

DGSE, noul stăpân al ”Coloniei”

Unele de-a dreptul halucinante, din moment ce obedientul ministru român al Apărării s-a pus deja ”preș” la picioarele fostei dușmance de moarte a predecesorului Nicolae Ionel Ciucă. Așa că deja a fost finalizat dosarul trimiterii spre aprobare, cu ”toate mânuțele sus”, în prima ședință de toamnă a Parlamentului, a achiziției ”cu banii jos” a unor submarine ”SCORPENE”!

Sponsorul DGSE noul stăpân al Coloniei

Și asta în ciuda rapoartelor contrainformative ale SRI și SIE din urmă cu doar un an! Cele intrate încă de atunci în posesia noastră și în care ofițerii acoperiți ai ambelor servicii semnalau că submarinele franceze pot fi cel mult simple ”ținte în mișcare” pentru rachetele rusești Kalibr. Asta ca să nu vorbim de ultimele SATAN… Orice focos KALIBR din ”stocul” aflat la Sevastopol – țineți minte acest nume! – putând ”rade” Litoralul românesc în doar 42 de secunde!!! În timp ce particularitățile geografice ale platoului maritim românesc nu permit scufundarea la parametri siguri de luptă ale submarinelor franceze decât în maxim patru minute!!! Dar uite că generalii SIE și SRI implicați în noua ”afacere a secolului” nu fac decât să se șteargă ”la fundul” propriilor convingeri de acum un an cu rapoarte informative făcute tot de ei! Și să facă deja ”cu jet” și pe angajamentele asumate în cadrul parteneriatului strategic cu US Army.

Sereiștii și externii s au făcut cumetri

”Creierele” din cele două servicii făcând deja primele schimburi de frați pe bune, de sânge, și la conducerile companiilor de consultanță sub acoperire. Dar strict pe riscul lor! Și nu ne referim aici cumva la o eventuală autosesizare a liderilor politici, guvernanților, procurorilor sau altor șefi de structuri!

Pentru că, gata, germanofilii din SRI au bătut deja palma, pentru ”prețul corect”, cu tot mai activa ”falangă francofonă” din SIE… Fiind siguri că oricum DGSE -ul francez va fi de acum înainte viitorul ”stăpân” al ”Coloniei”. Dar s-ar putea să se convingă mult mai curând decât se așteaptă că ”șmecheria costă” al naibi de scump, mai ales la acest nivel global… Și mai ales că americanii au luat deja ”urma banilor”… Inclusiv ai celor din ”paraîndărătul”de la Cernavodă și Doicești! Așa că habar nici nu vor avea, până când îi va lovi ”NUCLEARELECTRICA” americană în caschete, ditamai generalii cu două stele care au girat această operațiune acoperită, ce înseamnă să confunzi DOD-ul american cu pensatul ”DODO”  de la Brigadă! Dar, insist, strict pe riscul lor!

Nu cumpărăm corvete nici de la Naval nici de la Damen Luăm Scorpene

Că doar cine face ”contra vântului”, își mai poate uda și proprii bocanci… Mai ales atunci când uită cărui stat a depus jurământul militar de credință! Și pentru că au stat băgați cu capul contrainformativ bine vârât în nisipul sistemului când alții săpau la temelia ”soclului” generalului Hăpău… Așa că se înșeală amarnic că acum, dacă tot i-au scăpat alții de șeful autonomelor Informații Militare, pot pune mâna liniștiți pe conducerea DGIA! De parcă ar fi angajat o ”firmă de curățenie” contrainformativă care să le strângă ”gunoiul” de la Direcția Generală de Informații a Armatei, doar pentru a putea intra acolo direct într-o structură ”curată”…

”Umilință maximă : Luăm submarine care nu intră în apă”!

Astfel titram ”lovitura” din 21 iunie… În fapt un ultim avertisment pentru generalii acoperiți din spatele acestei afaceri de a nu lua de proastă chiar toată ”lumea bună” de intelligence! Chiar dacă nu aveam niciun dubiu că liderii debilei clase politice românești, în frunte cu premierul ”liberal” Nicolae Ionel Ciucă, ministrul ”pesedist” al Apărării, Vasile Dîncu și toți ”sclaveții” din șleahta de ”no name” din Parlament nu vor îndrăzni să își aplece privirile feciorelnice asupra rapoartelor tehnice care arată de ce, la o adică, doar rușii ar trebui să plătească submarinele franceze! Pentru că doar lor le pot servi drept ”ținte de poligon”, noi chiar neavând ce face cu ele! Dar panicați că, de acum, uite ”că se știe că se știe…”, comisionarii afacerii submarinelor au forțat procedurizarea cu celeritate a achiziției de SCORPENE…

Autostrăzi, spitale, școli? Sau ”platformă relevantă” ?

Și aproape că nu putea fi găsit exponent mai bun al noii ”cumetrii” dintre SRI și SIE decât ”bătrânul combinator” al sistemului, Vasile Dîncu. Astfel că ”domn profesor” deja s-a grăbit să anunțe că ”în septembrie vom cere aprobarea Parlamentului pentru astfel de capabilități de a achiziționa din Franța submarine și elicoptere”. Dîncu asumându-și și informația că ”am semnat o scrisoare de intenție cu ministrul francez pentru că Franța și-a asumat pentru teritoriul nostru o misiune de națiune cadru foarte importantă pentru că submarinele Scorpene sunt la vârful cel mai înalt al tehnicii în acest moment, asociate cu elicoptere care sunt specializate în supraveghere navală”… Adică exact același ”bla-bla” propagandistic folosit copy – paste după prezentarea corvetelor franceze…

Dîncu cel mereu cu capul plecat

Ceea ce nu spune însă Dîncu este și cât ne costă că francezii ne apără de ruși cu militari ”profesioniști” precum cel care s-a împușcat singur în picior de cum a  aterizat pe pământ românesc… 5 miliarde de euro! Acesta fiind ”costul total”al afacerii submarinelor! Bani din care niciun ministru sau parlamentar nu se întreabă câte autostrăzi, spitale sau școli am fi putut construi! În schimb, de 5 miliarde de euro ne vom alege cu o… ”platformă relevantă”!

Ciucă știe dar tace

Pentru că, alertați de ”lovitura” din iunie, acoperiții ”noii cumetrii” SIE – SRI nășite de DGSE sub nasul naivelor conduceri politice se tem că orice cititor de ”NAȚIONAL” cu funcție publică poate întreba, la avizare, care sunt parametrii tehnici de scufundare a submarinelor farnceze în condițiile platoului maritim românesc! Nu pentru a putea apăra astfel Litoralul românesc, ci barem pentru a își asigura propria securitate… Moment în care s-ar bloca orice negociere, scrisoare de intenție, afacere și comision ”paraîndărăt”. Așa că ”băieții deștepți” ai sistemului au pregătit deja un ”studiu independent” cu care să ia ochii parlamentarilor în septembrie.

Păi degeaba a primit Coldea Legiunea

Și în care nu se vorbește nici de acești parametri tehnici, și nici de costurile totale de după ”marea anexare”… Ci doar de ”avantajul” că ” submarinul românesc care va opera în Marea Neagră ar fi o platformă relevantă de pe care să fie colectate date și informații despre operațiunile rusești în regiune”!

Ultimele stiri

  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Omul care l-ar ajuta pe Trump să răstoarne economia globală
  • „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?
  • Mediul de afaceri confirmă încrederea în politicile PSD de creștere economică
  • Ne mai luăm mult la mișto, domnule Dan Voiculescu?
  • Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor
  • De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ
  • Exit mobile version