Cauta

Serviciile pun la dospit „coabitarea mica”

Mult hulitul pact de coabitare dintre Traian Basescu si Victor Ponta a fost, fara indoiala, una dintre cele mai puternice lovituri care a zguduit scena politica romaneasca din ultimii ani.

Iar dincolo de nesfarsitele controverse create de intelegerea dintre presedinte si premier, mai ales in domeniul atat de sensibil al justitiei, strategii acestei surprinzatoare miscari au toate motivele sa-si frece mainile de bucurie. Pentru ca, pe de o parte, temerile Europei au fost temperate, dar mai ales pentru ca astfel a fost evidentiata o data in plus influenta pe care „eminentele cenusii” din sfera serviciilor secrete o exercita inca asupra actorilor politici. Si, probabil incurajati de succesul „marii coabitari”, „papusarii” din umbra lucreaza acum intens si la „coabitarea mica”.

Artizanii pactului dintre Traian Basescu si Victor Ponta considera un succes intelegerea
Crin Antonescu (foto) si Vasile Blaga isi incep colaborarea prin eliminarea lui Mihai Razvan Ungureanu din „dreapta unita”
Vasile Blaga
Mihai Razvan Ungureanu

La doua capete?

Din informatiile intrate in posesia noastra, deja se face partie pentru o viitoare alianta, fie ea si subterana, intre PNL si PDL. Iar negociatorii secreti dintre Crin Antonescu si Vasile Blaga au avansat deja substantial pentru a fi siguri ca vor reusi, daca situatia politica o impune, o intelegere la vedere intre cei doi lideri. Acum, ramane fireasca intrebare de ce, dupa ce au dat lovitura cu „marea coabitare”, ai carei protagonisti principali au asigurat deopotriva continuitatea stabilitatii din sistem prin pastrarea sefilor structurilor informationale, mai au nevoie serviciile de inca o „mixtura” politica. Greu de crezut insa ca ar fi fost cumva dezamagiti de cele intamplate pana acum si „s-au sucit” peste noapte, mergand pe mana altor politicieni. Probabil insa ca, din obisnuinta, prefera sa mearga la doua capete, pentru a elimina din start si cea mai mica posibila surpriza si sa aiba la indemana o varianta de rezerva. Sau, de ce nu, dupa cum se tem chiar unii dintre sfatuitorii de taina ai lui Antonescu si Blaga, poate sa fie o momeala pentru cei doi politicieni, aflati in razboi deschis cu titularii palatelor Cotroceni si Victoria.

Prima conditie

Dupa cum sustin sursele noastre, „coabitarea mica” isi va avea orbita pe partea dreapta a esichierului politic. Acolo unde i se va crea spatiu de manevra, printre „meteoritii” care urmeaza sa fie eliminati numarandu-se si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu. Care, probabil, si-a castigat antipatia tuturor celorlalti lideri politici, o dovada fiind si conditia pusa de Vasile Blaga si acceptata imediat de Crin Antonescu pentru a adera la „coabitarea mica”: „executia” publica a lui Mihai Razvan Ungureanu.

Ultimele stiri

  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Mercedes recunoaște: mașinile electrice nu-i măresc profitul
  • Rareş Bogdan: Avem o șansă istorică pentru Capitală/Referiri la „partidul extremist” AUR: Să sperăm că partidul pro-rus nu va intra deloc în Parlament
  • Umanismul golănesc al Occidentului
  • Trump Trade Wars 2.0 – pericol real sau sperietoare?
  • Am avut un ministru formidabil și n-am știut
  • Accident grav. Cinci răniți, după ce un microbuz s-a izbit de un copac, în Gorj
  • Exit mobile version