Cauta

Semn rău: NATO apără Bulgaria!

Cum interviurile aranjate ale ”mâinii drepte” Mircea Geoană nici măcar de propaganda operativă care le ”rostogolește” de zor în România nu mai sunt luate în seamă, nu ne rămâne decât ”să luăm lumină” din comunicatul oficial al secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg: ”Salut faptul că aliații contribuie cu forțe suplimentare. NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru a proteja și a-i apăra pe toți Aliații, inclusiv prin consolidarea părții de est a Alianței. Vom răspunde întotdeauna la orice deteriorare a mediului nostru de securitate, inclusiv prin consolidarea apărării noastre colective”.

NATO trimite avioane în Bulgaria ale noastre stau la sol

Însă dincolo de ”poleiala” acestor asigurări strict teoretice deocamdată, în practică lucrurile nu par a se schimba în același ritm cu cel al asigurărilor oficiale. Ce este drept, ”moțăitul” Joe Biden a zis și el că SUA s-ar putea să trimită trupe suplimentare. Numai că numărul tuturor militarilor americani care urmează să fie trimiși – nu se știe când! – în toată Europa  este cuprins undeva doar între 1.000 și 5.000!

Ăștia știu geografie?

Însă din toate aceste generalități, propaganda de la București a înțeles doar că ”NATO trimite trupe în România”! Când, unde, câte și mai ales dacă se referă la declarații politice sau mișcări efective de trupe, nimeni nu mai precizează. Cert fiind doar că, în aceste zile, primele avioane militare de ultimă generație ale unor state membre ale Alianței Nord Atlantice vor fi trimise de urgență pe ”Flancul Estic”. Dar în Bulgaria! Doar în Bulgaria!

Unde o ajunge mai repede Putin din Ucraina

Pentru că, din păcate, Bulgaria și Românai sunt încă singurele state membre NATO care nu își pot asigura singure banalele misiuni de poliție aeriană. Singura diferență fiind că, totuși, dintre cele două, doar România are frontieră directă cu Ucraina! Așa că dacă NATO trimite avioane suplimentare să patruleze și să apere doar teritoriul aerian al Bulgariei, în timp ce ”rablele” generalului Ciucă încă ruginesc în hangar, înseamnă că mai-marii NATO chiar nu știu geografie! Sau…

Ultimele stiri

  • Poza Zilei
  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Răzvan Lucescu a cucerit Atena!
  • Deputații pun la colț Comisia Europeană. Captarea CO2 pune în pericol așezările umane
  • Economia internetului, amenințată de inteligența artificială
  • Centrele de date: Big Tech pune la bătaie miliarde de dolari
  • Ne-am aranjat. MApN vrea să plătească în avans armamentul și să renunțe la orice fel de garanții
  • România, hub logistic regional: direcție cheie asumată de Guvernul Ciolacu
  • Exit mobile version