Cauta

Șeful Jandarmeriei, pensionat cu 200 milioane la 47 de ani!

Colonelul Enescu și-a negociat la sânge retragerea

Probabil că profitând din plin că ministrul Marcel Vela este ”cu ochii” pe clanurile interlope, colonelul Bogdan Enescu a reușit să-i bage acestuia sub nas la semnat, nici el nu mai știe măcar a câta oară, o nouă prelungire a împuternicirii la comanda Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Numai că, după ce a primit împuterniciri ba de șase luni de zile, ba de trei, ba chiar de doar o lună, cum a fost chiar ultima oară, de această dată cel apelat de către proprii subalterni drept ”Motanul Garfield” a primit încă 60 de zile! De zici că este control judiciar, ci nu împuternicire în fruntea Jandarmeriei Române!

Zmeii Vela și Despescu s au făcut mielușei

Iar faptul că tocmai oamenii care trimiseseră Direcția Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne peste el – este vorba de secretarul de stat Bogdan Despescu și de ministrul Marcel Vela – au ajuns acum să îi prelungească împuternicirea ofițerului cu cele mai multe plângeri penale și dosare aflate în instrumentarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București și a Secției Militare a DNA rămâne totuși un mare mister. Iată însă că am reușit cel puțin să dezlegăm un altul… Și anume de ce de această dată prelungirea este de două luni de zile…

Nu de una, nici de trei, ci pe 60 de zile, fapt fără precedent în istoria Ministerului de Interne. Iar explicația halucinantă este că Bogdan Enescu face 47 de ani pe 18 octombrie! Și astfel se poate pensiona până la termenul pe care a reușit să îl obțină, cel de 31 octombrie! Acum desigur că rămâne de lămurit grija cu care conducerea MAI trage de timp într-un mod deja atât de jalnic doar pentru ca un ofițer cu grave probleme de imagine ci nu doar precum colonelul Bogdan Enescu să se poată pensiona din postura de inspector general. Și cu o pensie lunară cu puțin peste 20.000 de lei, după cum i-a fost deja calculată ”proiecția” celui care în ultimele luni și-a bifat sute de ore suplimentare, doar pentru a își rotunji astfel pensia la un plafon la care nu prea mai visează nimeni altcineva de la vârful MAI și nu doar.

Ce trebuie să se bucure jandarmii carne de tun că șeful lor e cel mai bogat din MAI

Acum, desigur, chiar dacă o pensie de 200 de milioane este absolut fabuloasă pentru România zilelor noastre, nu toți inițiații sistemului bagă însă acum mâna în foc că inspectorul general Bogdan Enescu își va și ține promisiunea făcută lui Vela și chiar va ieși la pensie după cele două luni…

Așteaptă să treacă 18 octombrie !

Iată că în timp ce dă declarații belicoase copiate parcă din filmele americane, ministrul Vela pare a se juca de-a polițistul bun și polițistul rău cu proprii subordonați. Astfel că după ce mii de polițiști se trezesc deja cu veniturile ”ciopârțite” cu câteva sute de lei în fiecare lună, după ce lefurile le-au fost ”secretizate” fără să o ceară nimeni, același ministru dovedește o generozitate extremă față de inspectorul general al Jandarmeriei Române.

Ce înseamnă să păzești casa cui trebuie de pe Lacul Fundeni

Cu care a negociat ”la sânge” să mai rămână două luni de zile pe funcție, pentru a putea astfel îndeplini condițiile necesare pensionării. Pentru că Bogdan Enescu face 47 de ani pe 18 octombrie, iar ultimele șase luni de activitate sunt unele excepționale din punct de vedere financiar. Pentru că așa după cum dezvăluiam în exclusivitate, declanșând o adevărată sarabandă a anchetelor interne sau penale, colonelul Bogdan Enescu a început cu luna aprilie să își ponteze sute de ore suplimentare lunar. Ajungând astfel la performanța unui venit cu mult peste 30.000 de lei!

Ceea ce face și mai stranie decizia de ultimă oră a ministrului Vela de a închide astfel ochii la ancheta derulată de Direcția Națională Anticorupție tocmai pentru ”umflarea” ilegală a veniturilor inspectorului general al Jandarmeriei Române!

Auditul Intern, raport ”beton”!

Dar, culmea, chiar și a controlului solicitat chiar de acesta Auditului Intern. Mai ales că înainte de a negocia pensia lui Enescu, ministrului Marcel Vela i se pusese la dispoziție raportul Direcției Generale de Audit Intern. Un raport ”beton”, bine documenat și mai ales bine probat. Și care urmează în mod absolut legal să își urmeze cursul firesc către …Parchetul Militar.

Numai că Vela i-a prelungit totuși împuternicirea pentru două luni, perioadă în care noul raport se va adăuga celorlalte dosare aflate deja în lucrul procurorilor militari, care au și făcut primele audieri. Mai mult decât atât, în cele din urmă colonelul Bogdan Enescu a binevoit să semneze raportul prezentat, obiecțiile acestuia axându-se strict pe identificarea ”surselor lui Tache”.

Ajungând să ceară documentarea celor mai de încredere oameni ai săi, de parcă singura problemă la IGJR este că s-a aflat cât încasează colonelul Enescu, ci nu că acesta și-a umflat contul cu zeci de mii de lei lunar în plină stare de urgență și de alertă. Și uite cum reformarea MAI înseamnă nu doar schimbarea colantării de pe mașini și a uniformelor cadrelor, dar și pensionarea colonelului Bogdan Enescu la doar 47 de ani, cu 20.000 de lei pe lună!

Ultimele stiri

  • Un bărbat a murit după ce a căzut de pe podul care trece peste Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari
  • Dramă pe drumurile din România. Părinţii Părintelui Nicolae Zaharia au murit într-un accident de maşină
  • Burduja cere fotografii cu Bucureștiul pe care Nicușor Dan „refuză să îl vadă”: „Să îl aducem pe Primarul Capitalei cu picioarele pe pământ”
  • Criza forţei de muncă în România, rezolvată cu lucrătorii asiatici. Cine sunt oamenii care trăiesc în cartierul Komitat București Sud
  • Unde este Poiana Narciselor, peisajul de vis pe care românii îl caută pentru o vacanţă ca de neuitat
  • Imagini apocaliptice, cu sute de mii de pești morți, pe o suprafață de sute de hectare. Căldura, ucigaşul silenţios (VIDEO)
  • Florin Călinescu, atac dur la Klaus Iohannis: „Să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie…”
  • Românii care se aleg cu pensii mai mari cu 1.500 lei, după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Meteorologii ANM anunţă, după ploi şi vijelii, canicula în mijlocul lunii mai. Zonele afectate
  • Cutremur în România, marți dimineață/Ce magnitudine a avut seismul din 7 mai
  • Exit mobile version