Cauta

Rareș, propunere indecentă pentru Orban!

Va accepta Orban o nouă umilință din partea lui Rareș Bogdan?

Deja atacurile dezlănțuite de către Rareș Bogdan și ”oamenii din Pădure” ai acestuia sunt prea pe față, ”prea ca la țară”, pentru ca Ludovic Orban să nu conștientizeze că lucrurile nu se vor opri aici. Și că oricât i-ar veni peste mână, până la urmă tot va trebui să ia o decizie. Mai ales că pretextul alegerilor locale nu va mai putea sta în pcioare în fața activului de partid, tot mai mulți lideri liberali rămași loiali premierului cerându-i acestuia să nu mai tolereze ”jocul dublu” al vicepreședintelui Rareș Bogdan.

PNL ul aproape rupt în două

Mai ales că se apropie vertiginos și marea confruntare din interiorul Partidului Național Liberal. Pentru că după trecerea localelor, indiferent de scorul obținut de PNL, vor trebui întocmite și avizate listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Și astfel premierul va trebui să decidă dacă va accepta sau nu ”propunerea indecentă” a lui Rareș Bogdan. Cel care, după cum susțin surse tot mai ”surescitate informativ” din imediata apropiere a Ludovic Orban, ar fi transmis ”cu mantă” că nu se va arăta interesat de șefia Guvernului… Dar asta doar dacă Orban ”va înghiți” lista pentru europarlamentare propusă de Rareș Bogdan! Sau cel puțin o mare parte din ea…

Foc de voie…

Dacă ar fi făcut și PSD-ul un sfert din opoziția agresivă făcută de Rareș Bogdan la adresa propriului Guvern, atunci probabil că soarta moțiunii de cenzură ar fi fost cu totul alta. Însă cum ”ciuma roșie” se dovedește deja mai puțin nocivă decît un banal ”roșu în gât”, Rareș Bogdan continuă să îl umilească în fel și chip pe premier. De acum venind rândul ”săgeților” precum Mohammad Murad nu doar să adreseze scrisori publice în care îl ”calcă pe cap” pe Orban, dar și să facă aroganțe precum susținerea pesedistului Felix Stroe la conducerea Consiliului Județean Constanța. Totul doar pentru a îi arăta lui Orban că, dacă ar vrea cu adevărat, Rareș Bogdan ar putea încropi peste noapte majoritatea transpartinică necesară debarcării actualului Guvern și instalării sale la Palatul Victoria.

Iohannis incapabil de a face vreo mișcare

Mai ales că președintele Klaus Iohannis pare nu indecis, ci incapabil în a arbitra într-un fel sau altul conflictul care riscă deja să rupă ”partidul meu” în două. Lui Iohannis fiindu-i deja teamă să îl mai ”urecheze” pe Rareș Bogdan, mai ales că știe că acesta este deja ”alesul” sistemului pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Unele care pot veni oricând mai devreme decât decembrie 2024, dacă ”dinamica situației operative” o va impune. Așa că Iohannis tace. La fel ca și Ludovic Orban. Mai ales după ce, așa după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, acesta ar fi fost tras de mânecă să rămână ”un soldat credincios” al partidului, așa cum a făcut-o și când s-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei în urma dosarului deschis de Laura Codruța Kovesi la denunțul mincinos al turnătorului de serviciu Tiberiu Urdăreanu.

Oricum, Rareș Bogdan a mutat din nou primul, astfel că Orban are de ales în a accepta sau nu numele ”propuse” de Rareș Bogdan pentru alegerile parlamentare. Acolo unde în acest moment PNL-ul are de ales între două liste : cea a lui Rareș Bogdan și a cea a lui Ludovic Orban. Numai că dacă suportă și această nouă umilință este greu de crezut că Orban își va mai putea păstra barem aparențele de până acum de lider incontestabil al partidului. Astfel că este de așteptat ca imediat după locale să facă și Orban prima mutare. Și care s-ar putea să nu fie deloc una doar de tatonare…

Ultimele stiri

  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Exit mobile version