Cauta

Prin spatele DNA si DIICOT, a inceput exterminarea capitalului romanesc!

Procurorii continua sa dea iama printre afaceristii care si-au cladit imperiile financiare pe mereu banoasele contractele cu statul. Si bine fac. Numai ca, dincolo de efectele benefice ale declansarii „cruciadei” anticoruptie, se ascunde o consecinta tenebroasa pentru nenumarati afaceristi romani. Cu impozitele platite la zi, neimplicati in nicio ancheta penala, dar care au devenit nefericite victime colaterale ale actiunii de „epurare” a societatii romanesti de flagelul coruptiei.

Nelu Iordache este primul afacerist corupt „facut” de procurori

Astfel ca a devenit un adevarat fenomen vanzarea, la gramada, a business-urilor detinute de catre oamenii de afaceri romani, care cedeaza pe banda rulanta in fata agresivitatii multinationalelor si a marilor fondurilor de investitii care au luat la tinta capitalul romanesc. Iar pe zi ce trece, pe Aeroportul Otopeni aterizeaza tot mai multe avioane private care fac parte din desantul extern al celor care cumpara tot mai mult. Mai ales afaceri la cheie, care au fost dezvoltate de catre afaceristi romani, care acum insa au cazut prada blocajului cvasitotal cauzat de catre miliardarii luati in vizor de catre DNA si DIICOT.

Borna Nelu Iordache

„Regele asfaltului” Dorin Umbrarescu vrea sa vanda toate afacerile

Atata amar de vreme, miliardarii abonati la contracte cu statul, in frunte cu atotputernicii „regi ai asfaltului”, pareau intangibili in fata oricarei tentative de ancheta privind spolierea bugetului national. Insa lucrurile s-au schimbat radical dupa ce afaceristii romani, mai ales cei care au facut averi fabuloase in domeniul constructiilor, s-au dedulcit la fondurile europene. Iar mazilirea lui Nelu Iordache, in urma plangerii formulate de  firma portugheza Monteadriano, a reprezentat un adevarat moment de rascruce. Pentru ca, dupa patronul Romstrade, zeci de alti miliardari au inceput sa cada ca popicele in fata loviturilor tot mai aprige ale procurorilor. Iar o buna perioada de vreme, marii jucatori pe piata internationala a investitiilor s-au multumit sa asiste la decapitarea afaceristilor romani, ca si a principalilor parteneri ai acestora, „baronii” locali sau ministrii penali.

Au virusat mediul de afaceri

Domeniul constructiilor a fost cel mai „bombardat” cu anchetele DNA

Numai ca operatiunea de „extragere” a miliardarilor corupti, in lipsa unor masuri adecvate ale guvernantilor, a facut sa loveasca acolo unde nimeni nu se astepta. Cu exceptia „rechinilor” care stiau foarte bine ca, in curand, vor putea cumpara pe nimic afaceri care altadata i-ar fi costat sume exorbitante. Pentru ca afaceristii corupti nu lucrau de unii singuri, marea lor majoritate preferand sa subcontracteze lucrarile obtinute de la bugetul de stat sau din fonduri europene. Numai ca, desi unii dintre ei incasau si banii inainte, pentru a putea astfel intoarce mai repede comisioanele convenite, niciunul nu se grabea sa-si achite datoriile fata de subcontractorii care faceau toata munca, practic pe banii lor, pana la momentul decontarii. Care iata insa ca nu a mai venit! Pentru ca „regii constructiilor” au fost saltati de mascati, procurorii au pus sechestru pe averile lor, iar din conturile astfel blocate nu s-a mai putut face plata datoriilor de miliarde de euro. Ceea ce s-a dovedit fatal pentru restul oamenilor de afaceri care se taraiau de pe o zi pe alta, asteptand „marea decontare” pentru a inregistra barem un minim de profit.

Strainii cumpara toate afacerile romanesti de pe piata imobiliara

Insa in acest mod a fost virusat intreg mediul de afaceri, pentru un singur miliardar corupt saltat de procurori avand de suferit zeci de alti parteneri de afaceri si un numar incredibil de angajati ai acestora din urma.

Isteria Umbrarescu

La randul sau, un alt „rege al asfaltului”, Dorin Umbrarescu, tocmai si-a anuntat public intentia de a vinde de urgenta afacerile detinute, retragandu-se cu totul din business. Din pacate insa, dincolo de exemplul controversat al acestui miliardar abonat vreme indelungata la contractele cu statul, intr-o situatie similara se afla tot mai multi oameni de afaceri romani. Care, disperati de dimensiunile tot mai mari ale blocajului financiar caruia i-au cazut vicitime, simt ca nu mai pot rezista pe piata. Si, chiar daca nu fac acest lucru ca sa scape de vreo eventuala ancheta penala, au ajuns sa vanda tot, la preturi de nimic, doar ca sa salveze tot ce mai este de salvat. Iar singurii care cumpara in aceste momente sunt multinationalele, fondurile de investitii si marii speculatori imobiliari de pe piata internationala, care „inghit” de-a valma capitalul romanesc. Iar daca unii au ajuns sa faca ofertele ridicol de mici doar dupa ce DNA sau DIICOT au intrat in forta intr-un anume domeniu de activitate, iata ca, dupa informatiile noastre, sunt si investitori straini care nu mai au nicio jena de a le „cobi” oamenilor de  afaceri romani falimentul. Bineinteles, daca nu se pun la timp la adapost sub pulpana capitalului strain.

 

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version