Cauta

Ponta si Ghita, extrasi de Serviciile italiene!

Daca va ma fi intrebat vreodata de Carmen Dan, ceea ce nu se va intampla, desigur, cum de a reusit sa treaca Sebastian Ghita frontiera in Serbia, actualul sef al Politiei Romane, chestorul Ioan Buda nu va avea nevoie de niciun raport, fiind suficient doar sa ingaime SISMI. Acelasi raspuns fiind unul de luat in seama si pentru cei care se mai intreaba cum de l-a scapat Directia Nationala Anticoruptie din ”gheare” pe Victor Ponta, cu toate ca acesta nu doar ca fusese transformat intr-o veritabila ”tinta in miscare”, cu voie chiar de la americani, dar mai ales ca era deja bine inghesuit in malaxorul justitiei statului paralel. Iata insa ca acestia nu doar ca au scapat, dar sunt pusi din nou pe fapte mari.

Victor Ponta reusind déjà sa rupa o bucatica destul de insemnata din PSD si incercand acum sa preia ”franciza”  poate celui mai in voga politician european, ”buldozerul” nationalist italian Matteo Salvini. Iar pentru tot acest ”miracol”, chiar ca meritul nu este al nasilor George Maior si Gabriel Oprea, desi au pus si acestia umarul cat le-au mai permis ramasitele pe care le mai controleaza din campurile tactice. De asemenea, Ghita nu doar ca nu a impartasit soarta Elenei Udrea, Alinei Bica sau a altor fugari celebri, dar chiar inregistreaza victorie dupa victorie in razboiul de gherila justitiara purtat cu aliatii de ieri, inamicii de azi. Iar singurul numitor comun in toata aceasta suprinzatoare poveste de succes ar putea purta numele fostului sef al OLAF, procurorul Giovanni Kessler. Si implicit al SISMI, dupa cum isi ”alinta” inca italienii non-conformistul Serviciu de informatii externe…

Intre ciocanul rusesc si nicovala americana

De-abia refugiat la Belgrad, Sebastian Ghita era dat de toata lumea drept victima sigura al celor doua mari puteri informative care vroiau sa-l stoarca mai ceva decat pe o ”lamaie”. Si cum Ghita era racordat inca din tara la o grupare din sistem identificata in rapoartele contrainformative drept una pro-moscovita, putini se mai indoiau ca FSB-ul nu va pune astfel mana pe o adevarata comoara informativa. Mai ales ca Serbia ramane totusi in sfera de influenta a Federatiei Ruse, oricat s-au dat peste cap sa o ”deturneze” occidentalii cu alocarea a tot felul de fonduri europene. In schimb, dupa ce Klaus Iohannis a facut prima, dar si ultima sa mutare spectaculoasa de politica externa, cerand la Washington sprijin pentru ”repatrierea” controlata a aceluiasi Ghita, implicarea influentelor agentii guvernamentale americane au plusat si mai mult miza jocului. Iata insa ca, din cate reiese din informatiile intrate in posesia noastra, niciuna dintre cele doua tabere rivale traditionale nu au reusit sa umfle ”potul cel mare” in ceea ce il priveste pe Ghita!

Giovanni Kessler, Kovesi de Bruxelles

Culmea este insa ca, pastrand proportiile, cam la fel au stat lucrurile si cu Victor Ponta. Cel care, dupa ce americanii l-au etichetat fie si neoficial drept agent de influenta al intereselor economice chineze, dupa ”faraonicul” forum organizat la Bucuresti nu s-a mai putut apara in fata ”focului de voie” declansat impotriva sa de nucleul  dur al sistemului, desi nasii George Maior si Gabriel Oprea au incercat sa se puna la randul lor pavaza pentru a-i salva barem pielea, daca functia de premier era oricum pierduta. Si iata ca, tocmai cand DNA putea sa-i dea decisiva impingandu-l pe ”culoarul” asa-numitului ”complet negru” de la Curtea Suprema, procurorii au redus ”inexplicabil” turatia motoarelor infernalei masinarii de paradit destine pe care o controlau. Si asta exact intr-o perioada in care DNA si OLAF explodau ”bomba” anchetei prezentate drept ”dosarul secolului” privind presupusa deturnare a 30 milioane de lei si 25 de milioane de euro din conturile Tel Drum prin donatii, dividende, vanzari supraevaluate, chirii si folosirea directa de bunuri mobile si imobile. Insa singura urmare a acestui nou ”pistol cu apa” cu care DNA a tras intr-un Liviu Dragnea astfel si mai puternic legendat ca si” greu de ucis” a fost dezvaluirea ca ”munitia” fusese oferita ”credulilor” procurori anticoruptie romani chiar de catre OLAF, structura antifrauda europeana condusa pe atunci de Giovanni Kessler. Procurorul anchetat pentru interceptari ilegale si lasat pana la urma fara imunitate de catre chiar Comisia Europeana.Si care a mai fost acuzat si ca ar fi deschis inutil peste 400 de dosare, cele mai multe impotriva unor companii din Romania si Bulgaria. Kessler fiind anchetat la randul sau  de catre procurorii belgieni intr-un dosar in care OLAF a folosit interceptari ilegale ale convorbirilor telefonice pentru a obtine dovezi in ancheta ”Dalligate”. Mai mult, Kessler a si fost acuzat personal ca, intr-o singura zi a deschis nu mai putin de 432 de cazuri impotriva unor companii romanesti si bulgaresti, pe care apoi le-a inchis imediat, totul pentru doar ca rata de succes a structurii europene antifrauda sa creasca spectaculos  peste noapte!

Se stiu de la Carla del Ponte!

Acum ca ”facatura” OLAF – DNA nu a iesit nu inseamna ca apropierea intre cele doua structuri la un moment dat nu a fost una extreme de apropiata. Oricum, de mentionat si ca trecutul profesional al lui Kessler este unul demn de ”cafeneaua spionilor” din Viena, acolo unde Ponta era chemat sa mai soarbe cate o cafea cu Vladimir Plahotniuc. Astfel, intre 2006 si 2008 acesta a fost reprezentant al autoritatii locale din regiunea autonoma Trento, abia ulterior fiind numit la OLAF. Iar in cadrul DIGOS – Serviciul de Investigatii si Operatiuni Speciale din Italia, in anul 2007 s-ar fi deschis o ancheta cu privire la fraudarea unor fonduri europene de 57 milioane de euro tocmai in perioada in care Kessler se afla in fruntea autoritatii locale din Trento. Numai ca ancheta a incetat subit, intarind si mai mult varianta de lucru a racolarii lui Kessler, inca din 1998, pe cand se afla la conducerea Directiei Antimafia din Caltanisetta, Sicilia de catre SISMI. Este vorba despre fostul Serviciu Secret Militar Italian – SISMI, care era transformat in urma unui scandal monstru de catre Senatul de la Roma, in anul 2007, in Agentia de Informatii si Securitate Externa- AISE. Indiferent insa de denumirea sa, SISMI este cunoscut in lumea buna   de intelligence nu doar penrtu relatiile excelente pe care le are cu Mossad, dar si pentru metodele total neortodoxe prin care se implica in tot felul de ”extrageri” chiar de sub nasul altor structuri informative. Iar Kessler cel suspectat a se afla sub pulpana informativa a SISMI a lucrat in anumite spete alaturi de celebra procuroare Carla del Ponte, intretinuta intens la acea vreme si de ”junele” Victor Ponta. Iar pentru a se inchide ”cercul”, unii initiati ai sistemului nu pot uita inca raportul contrainformativ prin care se atragea atentia supra unei bruste incetari a anchetei OLAF in ceea ce priveste firma ”mama” a lui Sebastian Ghita, ASESOFT, pentru deturnarea fondurilor privind constructia unui drum in Olt…Iar halucinanta aliniere a generalului Silviu Predoiu in spatele lui Victor Ponta nu avea cum sa se datoreze in niciun caz ”ofertei politice” prezentate de acesta. Mai ales ca fostul sef al SIE isi tinuse ani buni structura departe de ”jocurile murdare” ale statului paralel. Iar pentru ca Predoiu cel care sta inca intr-un apartament sa joace aceasta carte este clar ca a avut nevoie de un ”girant” extern credibil…

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version