Cauta

Ponta preia gestiunea SPP!

Se pare ca „balamucul” de la STS nu se va repeta si la celalalt serviciu secret despre care se spune ca se afla inca total sub pulpana lui Traian Basescu. Si asta pentru ca, dupa cum reiese din informatiile noastre, s-ar fi batut deja palma pentru ca trecerea de la actualul la viitorul locatar al Palatului Cotroceni sa fie una cat mai discreta cu putinta.

Dupa DGIPI si STS, si SPP intra in sfera de influenta a lui Victor Ponta

Astfel ca, pe langa faptul ca nu va fi ridicat „voalul” dezvaluirilor despre activitatea de pana acum a actualei conduceri, Serviciul de Protectie si Paza va trece, incepand din toamna, printr-un minutios proces de remaniere. In urma caruia oamenii de incredere ai generalului Lucian Pahontu vor fi lasati sa se retraga onorabil de la sefia structurilor conduse de atata vreme, locul lor urmand sa fie luat, fara prea mult tam-tam mediatic, de ofiteri mai apropiati de Palatul Victoria.

Ca la hockey

Generalul Lucian Pahontu este deja cu gândurile pe alte meleaguri

Dupa cum sustin sursele  noastre, incepand cu luna septembrie, la SPP se vor schimba liniile, ca la hockey. Bineinteles, daca nu cumva, intre timp, strategii „marii coabitari” nu isi vor schimba planurile cu privire la o tranzitie cat mai lina in comunitatea informationala, pentru a nu fi perturbata activitatea structurilor cu responsabilitati in siguranta nationala. Si chiar daca dupa venirea la putere a unei noi coalitii guvernamentale au existat multi pesimisti cu privire la reusita acestui plan, iata ca zilele trec si ambele tabere respecta  prevederile acestei intelegeri secrete. Bineinteles, cu micile exceptii si rabufnirile aferente de orgoliu.

Afara, in retragere sau la pensie

Acestea sunt cele trei variante pe care le au la dispozitie actualii sefi din SPP. De altfel, insusi generalul Lucian Pahontu pare sa fi optat pentru prima dintre ele, directorul serviciului  urmand sa fie transferat in conducerea unor forte internationale de mentinere a pacii, mai ales ca la baza acesta este jandarm. Sau poate chiar in structura de securitate a ONU. In schimb, oamenii sai de incredere care nu isi vor gasi loc in „afara”, cel mai probabil vor prefera sa devina ofiteri in retragere. Sau tineri pensionari. De altfel, multi dintre ei, datorita facilitatilor legislative pentru cei cu o vechime de 20 de ani in sistem, indeplinesc deja conditiile prevazute, desi de-abia au sarit de 40 de ani.

Crin, sarit din schema

La primele negocieri purtate in USL pentru desemnarea viitorilor sefi de servicii secrete, SPP-ul le-a revenit liberalilor. Insa cum aproape nimeni din sistem nu mai crede in sansele prezidentiabilului Crin Antonescu de a ajunge cu adevarat la Palatul Cotroceni, deja terenul nu mai este curatat pentru apropiatii lui Antonescu de pe filiera SIE, cel mai probabil mergandu-se pe oameni apropiati de Palatul Victoria.

 

Generalul Lucian Pahontu este deja cu gandurile pe alte meleaguri

 

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version