Cauta

Pahontu, cu ligheanul la sala!

In aceste zile de foc pentru Serviciul de Protectie si Paza, intreaga structura este conectata la pregatirea celor doua evenimente internationale majore care vor avea loc in Romania, vizita Papei Francisc si Summit-ul Uniunii Europene de la Sibiu. Acolo unde SPP-ul chiar va folosi in premiera mult trambitatul sistem de recunoastere faciala. Uite insa ca tocmai cand seful contrainformatiilor de la SPP, colonelul Dumitru Voroneanu deja deschisese sampania ca a oprit ”hemoragia” de informatii catre ”National”, dezvaluim astazi ca la serviciul secret pe care generalul Lucian Pahontu il pastoreste inca din anul 2005 este ”vopsit doar gardul pe dinafara”…

Pentru ca realitatea cruda este cu totul alta, astfel ca daca partenerii straini ar vedea in aceste zile cum luptatorii antitero care trebuie sa asigure protectia atat Papei, cat si zecilor de presedinti si sefi de guverne din UE se antreneaza printre ligheane si albii de spalat rufe chiar ca ar ajunge sa se roage la Bunul Dumnezeu sa nu ne confruntam cu vreun incident major de securitate. Iar nelinistea i-a cuprins chiar si pe ceilalti sefi de structuri romanesti, cei carora generalul Pahontu le facuse oricum ”capul mare” cu laudele sale pentru corpul de cladire al sediului SPP care gazduieste piscina, sala de sport si mai ales Centrul de pregatire. Numai ca piscina este din nou inchisa… Iar in sala de sport si mai ales in Centrul de pregatire unde cadrele serviciului ar trebui sa se antrenez e in ritm intensiv si in conditii optime au aparut din nou ligheanele si albiile, din cauza tevilor sparte si a fisurilor din tavan… Intr-un sediu construit de firma lui Raul Doicescu, nimeni altul decat cumatrul lui Traian Basescu. Si al carui pret, sa nu uitam, a tot fost majorat cu cateva zeci de milioane de euro… Cu tot cu ”melcul” de la parcare care a fost construit mai mic, astfel ca masinile de interventie nu pot intra!

Piscina inchisa!

Aceasta  ar fi singura grija a cadrelor SPP, probabil mult mai catraniti de noua inchidere din ”motive tehnice” a piscinei serviciului fiind ”minunea blonda” Augustin Lazar si ceilalti procurori militari care se balacesc aici in secret, parca pentru a mai uita inca o vreme de dosarele privind devalizarea jocului CAR. Dar cel putin se legendeaza astfel o data in plus ”carligul” pe care generalul Pahontu l-ar avea la presedintele Curtii de Conturi, din moment ce Mihai Busuioc evita inca sa declanseze controlul tematic al inspectorilor care ar stabili printre altele si costurile exacerbate ale unei piscine care, iata aproape ca sta mai mult inchisa decat deschisa!

Centrul de pregatire ”acvatica”

Insa si mai sensibile sunt problemele din jurul Centrului de pregatire. Tocmai ”fala” generalului Pahontu, cu care seful SPP se impauna cu fiecare prilej in fata tuturor delegatiilor. Si care acum, daca tevile se vor sparge in acelasi ritm si fisurile din tavan se vor mari asijderea, ar putea foarte lesne fi transformat in viitor intr-un  centru de pregatire acvatica, mai ales ca tot nu mai benficiaza sepepistii de atata amar de vreme de acest gen de antrenament. Iar nemultumirea celor de la Centrul de pregatire este tot mai mare, mai ales  a instructorilor carora li se cere sa faca ”bici” din … ceea ce au la dispozitie.

Dar cu Cretu ce-ati avut?

Insa nu doar la Centru se bombane printre ligheanele si albiile plasate strategic pentru a ”capta” apa din tavan, aceeasi situatie fiind intalnita si la sala de sport. Care geme la randul sau de astfel de recipiente improvizate, de parca zici ca a avut cineva ceva cu generalii Gabriel Cretu si Sorin Deaconescu! Cu toate ca oricum cei doi s-au obisnuit de mult sa joace acolo tenis de camp in astfel de conditii potrivnice, printre ligheane si albii…

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Lupta din MotoGP, mutată în ring?!
  • Povestea cuprului la 10.000 de dolari. “Ultimul risc de aprovizionare rămas pentru industria vehiculelor electrice”
  • Haos în sistemul energetic. Hidroelectrica a fost deconectată
  • Veste mare de la Klaus Iohannis pentru şoferii cu permis de conducere categoria B. Vor putea conduce şi alte vehicule
  • Exit mobile version