Cauta

Operațiunea ”BIOHAZARD” : Pericol de contaminare în biroul lui Orban!

Ludovic Orban, informat pe raportul avizelor CNCAN!

Iată că se precipită serios lucrurile după ce pe 21 iulie dezvăluiam ”raportul CNCAN”. Document informativ incendiar, la care ar fi început să se lucreze după ce ar fi fost identificate mai multe decizii cel puțin stranii de la nivelul de conducere al Comisiei Naționale pentru Controlul Activității Nucleare. Totul după ce s-ar fi înmulțit deja alarmant plângerile mai multor spitale de stat, nemulțumite că așteaptă perioade nepermis de îndelungate pentru ca aparatele super performante de imagistică medicală achiziționate pe bani grei de la buget să primească obligatoriile avize din partea CNCAN.

Astfel că în timp ce echipamentele zac nedesfăcute prin subsuluri iar zeci de mii de pacienți sunt programați deja tocmai pentru 2021 pentru realizarea unui banal CT sau chiar a unui RMN, CNCAN pare să aibă în schimb o cu totul altă strategie față de mediul privat. De fapt față de un colos din rețeaua medicală privată și de unitățile asociate. Ițele întregii afaceri ducând atât la importanți politicieni PSD, cât și la reputați medici timișoreni, cu toții fiind implicați în cumpărarea prin intermediul unui cetățean canadian a unei  anumite clinici de către chiar principalul beneficiar de astăzi al avizelor CNCAN. Iată însă că între timp ancheta internă declanșată a dus nu doar la confirmarea informațiilor necesare și care vor conduce invariabil la iminența retragerii avizelor ORNISS pentru unii dintre cei implicați, dar și la deschiderea unor noi ”piste”.

Din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră reieșind că dincolo de decizia internă a președintelui Gheorghe Ioniță, însuși premierul Ludovic Orban așteaptă în aceste zile un raport complet pentru a lua o decizie definitivă în ceea ce îl privește pe consilierul CNCAN, Gheorghe Lucaciu. Iar cum Orban a dovedit în ultima vreme că a avut ”mână bună” la eliberarea din funcții a unor înalți funcționari și demnitari chiar și din propriul partid, atunci când i s-au prezentat probele necesare declanșării unei ”curățenii interne”, chiar că inițiații sistemului așteaptă cu sufletul la gură și deznodământul operațiunii ”BIOHAZARD” de la CNCAN. Și asta de urgență,  până ce informațiile privind promisiunile cu ”banii pentru partid” nu vor contamina iremediabil și alt paliere guvernamentale…

A fost identificat ”Omulețul BIOHAZARD” din ”scandalul radiațiilor”!

Orban a fost informat!

După cum susțin sursele noastre, imediat după ”lovitura” din  21 iulie, premierul Ludovic Orban a solicitat o informare completă cu privire la ceea ce se întâmplă la CNCAN. Mai ales că ”scandalul radiațiilor”, odată ”detonat” public ar putea reprezenta o nouă pată greu de șters de pe obrazul guvernului. Mai ales în aceste vremuri în care ”conspiraționiștii” câștigă tot mai mult teren. Numai că la CNCAN nu este vorba despre nicio conspirație, documentele oficiale vorbind de la sine în acest sens. Astfel că este suficient de luat solicitările oficiale ale unităților medicale privind primirea avizelor CNCAN pentru echipamentele de imagistică. Și apoi de luat la mână când au fost rezolvate cele depuse de spitalele de stat – asta dacă au și fost cumva avizate între timp!- și când cele depuse de spitalele private. Mai ales de una și aceeași rețea medicală privată. Atâta tot și este suficient de format o părere. Atât de către președintele CNCAN, Gheorghe Ioniță, de specialiștii în Sănătate, de premier și chiar și de procurori… Și iată că faptul că șeful guvernului a cerut o analiză urgentă și obiectivă asupra ”scandalului avizelor” de la CNCAN, unul care riscă oricum să blocheze un întreg sistem sanitar care și așa se clatină le-a dat mână liberă structurilor contrainformative să își facă treaba. Mai ales că astfel însuși premierul nu face în fond decât să își protejeze propriul Cabinet, înainte ca ”radiațiile” emise dinspre CNCAN să pătrundă până în biroul său. Astfel că în zilele următoare premierul poate lua o decizie în deplină cunoaștere a situației de la CNCAN, una care pare să se învârtă în jurul unuia și același consilier : Gheorghe Lucaciu.

De pe vremea lui Tender…

La privați CT-urile și RMN-urile sunt avizate pe repede înainte, la spitalele de stat zac în lipsa hârtiei CNCAN

Și astfel se poate dezumfla ca un balon de săpun și auto-legendarea grupului de interese transpartinice de la nivelul CNCAN cu privire la ”neputința” Guvernului de a elibera spitalele de stat de sub ”monopolul” avizelor pentru aparatura de imagistică. Oricum, ”călcâiul” întregii operațiuni, cel puțin din câte a fost informat premierul fiind chiar consilierul Gheorghe Lucaci. Principalele puncte ale informării intrate în posesia naostră fiind acestea :

” 2004-2005 – angajat la Nuclearmontaj, firma care a făcut construcția la Reactoarele 1 și 2 de la Centrala de la Cenavodă. Firmă deținută la acea dată de Ovidiu Tender și având drept director pe Aurel Ovezea. Gheorghe Lucaci se ocupa de contracte externe și energetica clasică. Plecat la dorința expresă a lui Ovidiu Tender în urma anumitor suspiciuni.

2012- 2103 – Angajat la ONET, firma franceză care se ocupă de deșeuri radioactive. A lucrat la un ”proiect personal ” privind relaționarea, de fapt înlesnirea unei legături cu Institutul de Cercetări Nucleare Pitești în vederea derulării unor fonduri europene. Plecat de la ONET în aceleași condiții ca și de la Nuclearmontaj.

Schimbat acum șase luni din funcția de președinte al Romatom”.

Iar pentru ”a-i da Cezarului ce-i al Cezarului” nu vom dezvălui și celelalte informații care urmează să fie prezentate exclusiv premierului Ludovic Orban și pentru a căror conformitate poate fi întrebat sau audiat oricând președintele Ioniță. Cel căruia același Lucaciu i-ar fi făcut recent o ”ofertă de nerefuzat”… Prietenii știu bine care! O fi aia cu ”indiferent cine se află la guvernare”…?

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version