Cauta

NIRO, prins cu fosta nevasta in arest la domiciliu!

Pe 30 august, anul trecut, in atmosfera somptuoasa a Palatului Snagov, miliardarul Nicolae Dumtriu NIRO era protagonistul unui dublu eveniment, el botezandu-si fetita si, totodata, punandu-si si pirostriile alaturi de noua si tanara sa sotie. Dupa cum „National” dezvaluia in exclusivitate, la petrecerea transpartinica au participat, pe langa nasul mare, nimeni altul decat vicepremierul Gabriel Oprea si alte nume notorii ca Valeriu Zgonea, Elena Udrea, Cozmin Gusa, Dorin Cocos, Rares Bogdan, Iulian Vlad sau Virgil Magureanu.

Nicolae Dumitru are probleme si în justitie si acasă

Peste nici doua luni, la 27 octombrie 2014, unul dintre cei mai darnici sponsori din Romania pentru o anumita parte a presei si a clasei politice, deopotriva, si proprietarul „Cramei Domnesti” era retinut de catre procurorii anticoruptie si ajungea in „Beciul Domnesc”, vorba lui Radu Mazare. Miliardarul a indurat conditiile potrivnice din Centrul de Detentie al Politiei Capitalei pana pe data de 25 ianuarie 2015. Cand, intr-o duminica seara, NIRO parasea celula, dupa ce instanta a acceptat plasarea sa in stare de arest la domiciliu. Numai ca, dupa cum sustin surse apropiate anchetei, acesta nu s-a putut intoarce acasa la sotie si copil, fiind obligat sa se cazeze la fosta nevasta, pentru ca nu-si schimbase adresa din buletin! Situatie hilara care se mentine si acum si care le-a dat de gandit altor VIP-uri care, afland de patania lui Nicolae Dumitru si fiind la randul lor in situatii similare, s-au repezit sa-si schimbe cartile de identitate, pana ce nu se pronunta instanta.

Luat pe nepregatite

Secretar general adjunct al UNPR, potent om de afaceri si unul dintre cei mai importanti finantatori pentru diverse trusturi de presa, fundatii, ONG-uri sau politicieni de casa, considerat deopotriva si unul dintre oamenii apropiati ai Serviciului de Informatii Externe, Nicolae Dumitru NIRO se afla pe cai mari anul trecut. Si, netrecandu-i probabil prin cap nicio clipa ca soarta se poate intoarce atat de rapid, nu a facut banalul demers de a-si schimba domiciliul in actele de identitate, nici macar dupa nunta sa, desi era notoriu faptul ca locuia cu noua sa sotie si fetita lor. Iata insa ca miliardarul a fost luat pe nepregatite de ancheta procurorilor anticoruptie care l-au incatusat in dosarul Microsoft, acuzandu-l ca a cerut si a primit suma de 7,65 milioane de dolari de la Fujitsu Siemens Computers, pentru a interveni la Serban Mihailescu si Dan Nica. Iar odata retinut de procurori si arestat pe urma preventiv in urma deciziei judecatorilor, NIRO chiar nu a mai avut cum sa se ocupe de rezolvarea acestei bagatele administrative, care ii marcheaza insa viata personala acum.

Mai rau nici ca se poate!

Starea de plasare in arestul la domiciliu este o adevarata izbavire fata de greutatile din aresturile preventive, numai ca inculpatii care beneficiaza de aceasta clementa partiala a magistratilor trebuie sa respecte cu sfintenie anumite reguli, a caror incalcare i-ar duce automat inapoi dupa gratii. Iar principala obligatie este ca domiciliul unde se efectueaza arestul sa fie strict cel din cartea de identitate, chiar daca de facto locuiesti in alta parte. Poate parea un mic amanunt, dar tocmai aceasta prevedere l-a pus pe Nicolae Dumitru NIRO si familia acestuia intr-o situatie ingrata. Si pentru ca in buletin figura cu vechiul domiciliu, cel unde locuia acum fosta sotie, miliardarul a trebuit sa se prezinte acolo. Si sa convietuiasca astfel, de doua luni, cu „fosta”, in timp ce noua sotie si fetita afaceristului stau in luxoasa locuinta a acestora. Cum situatia lui NIRO este deja una notorie in „high-life” –ul dambovitean, puzderie de alti politicieni sau oameni de faceri care se simt nu doar cu musca unor relatii paralele pe caciula, dar si in vizorul DNA, s-au grabit sa–si rezolve starea locativa din buletine, pentru a nu fi si ei prinsi pe picior gresit.

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version