Cauta

Ne-a luat 5 MILIARDE EURO între 8.15 – 14.30!

”Comisarul European Thierry Breton vizitează România ca parte a turului industriei de apărare din Uniunea Europeană.”

Thierry Breton prea influent pentru premierul Ciucă

Potrivit comunicatului de presă al Reprezentanței Comisiei Europene în țara noastră, ”Agenda completă a vizitei comisarului european Thierry Breton în România este următoarea:

Miercuri, 12 aprilie 2023

București:

8.15 – Întâlnire cu Nicolae Ciucă, prim – ministrul României

9.00 – Declarații de presă comune alături de Nicolae Ciucă, prim – ministrul României (la Palatul Victoria).

9.30 – Întâlnire cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, la Camera Deputaților, Salonul Spaniol.

10.10 – Vizită la viitorul sediu al Centrului european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC).

Plopeni (Ploiești):

12.00 – Vizită la Uzina Mecanică Plopeni

Dragomirești:

13.45 – Vizită la Uzina de Produse Speciale Dragomirești

14.30 – Conferință de presă comună cu Florin Spătaru, ministrul Economiei”.

Ne lasă să pierdem la licitație!

Turul de forță al comisarului european fiind concretizat într-o scurtă frază care a isterizat propaganda operativă cu ”succesul istoric” al Guvernului României. Cel care a primit din partea comisarului european ”binecuvântarea” de a pierde următoarele contracte care ar putea resuscita o industrie națională de armament căruia deja i se cântă ”Prohodul” nu oricum, ci la o licitație. Thierry Breton neavând nicio greață în a își umili gazdele cu o vagă promisiune făcută la plecarea din scurta vizită din România. Una de doar opt ore, ca serviciul oricărui bugetar care se respectă, fie el și unul european!

Macron pentru Iohannis

”Uniunea Europeană are un plan în 3 piloni pentru a da Ucrainei armament. Un miliard de euro va merge către fabricile care au deja armament pe stoc, un alt milliard va ajunge pentru ca uzinele de muniție să își refacă stocurile. Al treilea pilon reprezintă modul în care poate fi crescută capacitatea fabricilor europene deja existente.

În următoarele săptămâni voi prezenta președintelui Comisiei un document pentru a crește capacitatea noastră de a colabora și pentru a evita orice blocaj, pentru a fi capabili să oferim granturi unde vom vedea proiecte promițătoare ce vor fi capabile să crească rapid producția. Viteza e importantă, de asta nu vrem să plecăm de la zero, ci de la locuri în care avem entități cu experiență și capacitate de producție.

Dîncu a făcut primul pas

Muniție de 152, 155,120,125 de mm. Din vizita mea mă întorc cu sentimentul că acestea vor putea fi produse în România”.

Concluzia finală cu care Thierry Breton și-a luat tălpășița din țara noastră fiind că, ”la nivelul Uniunii Europene au fost identificate deja 15 companii care ar putea participa la licitația pentru livrarea de armament Ucrainei, iar România este una dintre cele 11 țări care au astfel de fabrici”.

Și uite cum și ofițerii de contrainformații care nu au uitat că au depus jurământul militar doar în fața statului român au și ei ”sentimentul” că tot ce au obținut guvernanții după ce s-au ploconit grețos în cele nici opt ore  petrecute de Thierry Breton în România este posibilitatea ca și fabricile românești să poată participa la o licitație internațională! Una la care însă, ghinion, participă și coloșii de armament din Franța, Germania, Italia sau Spania!

Gata, s-a depus!

Stranie coincidență, imediat după plecarea lui Breton din România, propaganda operativă a și ”diseminat, în fluxul informativ, scurgerea controlată” a documentului prin care se anunța sec că ”Ministerul Apărării a solicitat Parlamentului aprobarea să cumpere un submarin militar”:

Nouă ne trebuie U212A nu SCORPENE

submarin”Programul de înzestrare constă în realizarea capabilității de luptă împotriva navelor de suprafață și antisubmarin prin înzestrarea Forțelor Navale Române cu nave de tip submarin în scopul obținerii unor capabilități eficiente în cercetarea pentru recunoașterea și culegerea de informații la nivel operativ – strategic concomitent cu executarea acțiunilor de luptă împotriva navelor de suprafață și submarinelor inamice pentru distrugerea/neutralizarea/descurajarea forțelor navale inamice, independent sau în cooperare cu alte forțe, în apele teritoriale, cât și în cele internaționale sau în zone litorale ostile, în zone cu un grad ridicat de risc, departe de bazele navale proprii”.

”Luăm submarine care nu intră la apă”!

Astfel titram ”lovitura” din 21 iunie anul trecut. Atunci când, ca și în ”loviturile” din 21 iulie – ”SIE-SRI, BLAT FRANCEZ pe dolarii SUA”- și din 14 noiembrie – ”Iohannis, MÂNĂ MOARTĂ” – avertizam că Thierry Breton ne va băga pe gât submarine SCORPENE! În numele DGSE! Serviciul de Informații Externe al Franței, al cărui ”soldat credincios” este, încă de când era CEO la colosul militar Atos, între 2009 și 2019. După care a fost propulsat de către DGSE-ul intereselor financiare ale industriei de armament a Franței direct comisar – European pe ”domeniul de interes”.

 Costul total!

Așa că, deși încă din vara anului trecut au avut la rândul lor toate aceste informări la dispoziție, factorii decidenți de la București au acceptat totuși ”oferta de nerefuzat” a DGSE-ului francez. Și cu toate că nu prea am avea de ce să ne punem mari speranțe în ”mașina de vot” parlamentară, reluăm totuși principalele vulnerabilități ale acestei achiziții. Barem pentru ca ”marii bărbați de stat” români să nu se poată justifica, la un moment dat, că nu au știut…

Submarinele franceze ținte pentru KALIBR și SATAN

”Campania de presă a NAȚIONAL, purtată pe parcursul a doi ani de zile a dus la repoziționarea factorilor decidenți asupra contractului corvetelor. Astfel că seria nesfârșită de dezvăluiri despre mizele financiare și geo-strategice absolut uriașe ce se ascundeau prin anexele contractelor de înzestrare a Marinei militare românești cu tehnică modernă de luptă și patrulare a făcut posibilă „lărgirea lațului” extern care se strângea tot mai mult în jurul liderilor politici, indiferent din care partid făceau parte. Doar pentru a înghiți astfel, pe miliarde de euro, ofertele de nerefuzat venite din Olanda sau Italia.

Marele beneficiar al acestei campanii derulate strict în interesul statului român fiind, bineînțeles, colosul francez din „zona gri” a serviciului de spionaj francez DGSE. Numai că, „eliberați” din captivitatea informativă a celorlalți aliați occidentali din NATO, agenții români de influență ai DGSE au organizat propria ambuscadă. Astfel că, după umflarea prea ca la țară a prețului armamentului cu care urmau să fie dotate corvetele care oricum nu se vor mai face, acoperiții DGSE au acum tupeul de a cere – și obține! – alte compensații financiare!

Avem corvete doar în machete

Unele de-a dreptul halucinante, din moment ce obedienții miniștri români au finalizat deja dosarul trimiterii spre aprobare a achiziției, cu banii jos, a primelor submarine SCORPENE!

Și asta în ciuda rapoartelor contrainformative ale „externilor”, din urmă cu peste un an. Și în care se semnala că submarinele franceze pot fi cel mult simple ținte în mișcare pentru rachetele rusești KALIBR. Asta ca să nu mai vorbim de ultimele SATAN. Orice focos KALIBR din stocul aflat la Sevastopol putând „rade” Litoralul românesc în doar 42 de secunde.

În timp ce particularitățile geografice ale platoului maritim românesc nu permit scufundarea la parametri siguri de luptă ale submarinelor franceze decât în maxim 4 minute!

Și uite cum ”sclaveții” de ”no name” din Guvern și Parlament nici măcar nu vor îndrăzni să își aplece privirile feciorelnice asupra rapoartelor tehnice care arată de ce, la o adică, doar rușii ar trebui să plătească submarinele franceze! Pentru că doar ei le pot folosi, drept ținte de poligon, noi chiar neavând ce face cu ele!

Ce este drept, Vasile Dîncu a pregătit terenul cu propagandistica informare că ”am semnat o scrisoare de intenție cu ministrul francez pentru că Franța și-a asumat pentru teritoriul nostru o misiune  de națiune cadru foarte important pentru că submarinele SCORPENE sunt la vârful cel mai înalt al tehnicii în acest moment, asociate cu elicoptere care sunt specializate în supraveghere navală”.

Iar pentru a marca descinderea ”comisionarului” Breton în România, documentul respectiv a fost trimis deja în Parlament.

Numai că ”votanților” nu li se specifică și de ce s-a opus singura structură contrainformativă care mai ține tricolorul sus în aceste vremuri achiziției de SCORPENE. Dincolo de inutilitatea acestora la realitățile geografice ale litoralului românesc…

Pentru că, într-adevăr, este prevăzut un acord – cadru la costul de 1 miliard submarinul! Numai că, așa după cum se avertizează în raportul contrainformativ intrat în posesia noastră, pentru cele două submarine, numai logistica, pregătirea și muniția aferentă vor depăși în schimb suma de 3 miliarde! Rezultând un cost total, cu anexe, de… 5 miliarde euro! În timp ce expertiza tehnico – militară susține că Armatei Române i-ar trebui, dacă tot are miliarde de euro de dat pe submarine, U212A, ci nu SCORPENE!

Ultimele stiri

  • Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii
  • Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război
  • Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)
  • Horoscop – duminică, 12 mai 2024. Vreţi să împăcaţi pe toată lumea, dar cu cineva tot veţi intra în conflict!
  • Fermierii din Vrancea au ajuns la disperare. Bieţii oameni au crezut că rachetele anti-grindină alungă ploaia şi le-au atacat cu pietre! (VIDEO)
  • Medicii de la Spitalul Foișor au făcut anunţul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Fanii actorului, fără reacţie!
  • Mugur Isărescu încasează o pensie uriaşă de la statul român. La aceşti bani se adaugă salariul incredibil şi indemnizaţia de la Academia Română
  • Se schimbă buletinele, în România! Modificări la CNP, după punerea în funcțiune a Sistemului Informatic Integrat
  • Joe Biden, ameninţat cu punerea sub acuzare! Liderului de la Casa Albă i se aduc acuze foarte grave
  • Pensionarii vor întoarce banii cu lopata. Categoria care are dreptul la dublă recalculare. Vezi dacă eşti pe lista lor!
  • Exit mobile version