AcasăDezvaluiriAncheteUmilință maximă: Luăm submarine care nu intră în apă!

Umilință maximă: Luăm submarine care nu intră în apă!

Înzestrarea din ultimii ani a Armatei Române este cu adevărat una sublimă! Cel puțin în ceea ce privește costurile de peste 12 miliarde euro achitate pentru tot felul de ”second – hand”-uri de care proprietarii ar fi zis ”Bogdaproste” să se debaraseze și gratis! Așa că samsarii americani de armament le-au mai dat și ceva ”paraîndărăt” chiar că a fost o adevărată afacere picată din cer!

Macron i a convins pe Iohannis și pe Ciucă

Însă, oricât de sublimă în bilanțul de plăți, înzestrarea Armatei în realitate lipsește cu desăvârșire! Cel puțin din punct de vedere al tehnicii cu adevărat modernă! Și aflată la dispoziția conducătorilor Armatei Române, ci nu a ofițerilor de legătură care nu ne vor da parolele de lansare dacă nu plătim noi și noi taxe de ”updatare”! Și uite cum brava Armata Română nici nu a apucat bine să încingă propaganda operativă cu ”salvarea situației” de pe Dunăre prin trimiterea unui bac militar pentru a se ușura astfel transbordarea fluxului nestăvilit de refugiați ucraineni, că acesta s-a stricat după primele probe de funcționare! În timp ce liderii actualei coaliții de guvernare au ajuns din nou să se împăuneze că au reușit să îi convingă pe norvegieni să ne vândă, pe bani grei, 32 de avioane  F-16. Unele de care aceștia oricum vroiau să se debaraseze prin casare!

Cartușe pentru Afganistan!

De asemenea, la fel cum ”bubuie” înzestrarea Arrmatei Române, la fel stă situația și cu industria națională producătoare de armament. Una lipsită de orice fărâmă de condiționare off-set, în urma obedienței extreme afișate de liderii Armatei și clasei politice deopotrivă. Numai că și așa, tot ce tocmai s-a anunțat triumfalist că ”exporturile militare ale României au crescut cu peste 50 % în ultimul an”!!!

Dacă nu ne au făcut corvete ne bagă pe gât submarine

Ceea ce chiar că ar fi o veste cu adevărat extraordinară. Numai că, o simplă lecturare mai atentă a statisticii oficiale ne readuce imediat cu picioarele pe pământ. Pentru că, într-un an în care România a importat armament de aproximativ 4,5 miliarde euro, a exportat de doar… 177 milioane euro! Uniunea Europeană, în ansamblul său cumpărând armament românesc de doar 32 milioane euro, în tot anul 2021! În Asia, principalul client al României fiind … Afganistanul, cel care a importat muniție pentru arme de calibrul mic!

Mai ușor cu ”Scorpionul” în Marea Neagră!

În schimb, miniștrii actualului Cabinet Ciucă deja se hazardează făcând promisiuni publice despre arme SF care vor fi fabricate în România! Aceeași Românie care a ajuns să exporte doar cartușe în Afganistan! Însă de parcă altfel nu am fi fost fuduli cu totul, la recenta descindere a ambițiosului Macron de la baza Militară ”Mihail Kogălniceanu”, decidenții de la București au dat aprobator din cap atunci când partea franceză a propus României o ”înțelegere istorică”. Mai mult decât atât, România și Franța chiar au și semnat o scrisoare de intenție pentru înzestrarea Forțelor Navale Române cu echipamente de ultimă oră.

Aici ajung cartușele românești

Însă cum nici contractul corvetelor nu a fost demarat până acum, ”scrisoarea” se referă la o cu totul altă înțelegere. Astfel că, dacă tot nu ne-au construit încă vreo corvetă, partea franceză a reușit să le bage pe gât inconștienților lideri politici și militari de la București… submarine! Niciun lider politic nefiind în stare să îngaime vreo vorbuliță cum că România nu are ce face cu aceste submarine! Ce este drept, poate că Direcția Generală de Informații a Armatei condusă încă de generalul Marian Hăpău nici nu s-a obosit să îi informeze de raportul informativ al unei alte structuri.

Dacă a cedat el Albanese

Pentru că, după ce în anul 2017, Liviu Dragnea fusese de asemenea îmbrobodit să dea o lovitură de imagine prin cumpărarea de submarine franceze a fost nevoie de intervenția fermă a singurului serviciu secret care își mai face treaba în România zilelor noastre pentru ca fostul ”el lider maximo” să se răzgândească. Până și Dragnea cel aflat la apogeul influenței sale înțelegând parametrii tehnici din raport care arătau că, ținând cont de specificul platoului continental de pe porțiunea românească de Litoral, în cea mai bună situație, submarinul francez ar fi ajuns să se scufunde total într-un timp care ar fi permis distrugerea lui ”de câteva ori la rând”!!! Astfel intervenind alerta serviciului respectiv cu privire la faptul că submarinele pe care francezii au încercat să ni le bage pe gât și atunci sunt bune cel mult de ținut pe plajă, să facă turiștii poze cu ele! Pentru că, în condiții reale de luptă ar fi pur și simplu ineficiente la realitățile geografice de pe Litoralul românesc și apele noastre teritoriale! Și afacerea a căzut!

550 de milioane de euro

Și poate de această dată președintele Macron a și încercat să forțeze nota și să semneze barem o scrisoare de intenție. Pentru că, dacă apoi apucă să parafeze și un ”deal” al submarinelor, atunci Parisul ar putea să solicite despăgubiri. Așa cum tocmai se pregătește să o facă în cazul corvetelor. Producătorii francezi fiind încurajați și de recenta semnare a acordului masiv de compensare parafat de Grupul Naval cu prim-ministrul australian Antony Albanese. Cel care a recunscut că s-a stabilit ”prețul just și achitabil” pentru anularea contractului submarinelor franceze : 550 milioane de euro! Și dacă a cedat ea Australia, vedeți ”bărbații de stat” români să se opună?

author avatar
Catalin Tache
42.986 afisari

63 COMENTARII

  1. Ca sunt hoți, prosti și lași politicienii este adevărat. În rest, mi-e greata. Delirezi și tot ii tragi cu „singurul serviciu secret…”.
    Cam slăbuț vocabularul. Ofițerii de informații, chiar și cei rusi/pro rusi, sunt mai cultivați…

    • @Secolul XXI
      azi sunt forte bine dispus,mi-au intrat niste carti bune de condoleante,asa-i cand stii cum si unde sa pescuiesti……
      acum….in Articol sunt cateva Informatii daca nu te-ai prins….
      iti mai dau si EU niste INFO
      1.septembrie 2022
      2.cica 40% din bugetari sunt la misto,asta inseamna ca nu mai au bajetzii bani sa plateasca nici 40% din ei,adica vor da 60% afara…pe usa….emigrant usa….mai tii minte melodia…
      3.78% din petrolul consumat in 2021 in romania a fost importat…..nu veti mai avea bani nici sa va schimbati bateria la ceas si sa va puneti pingele la pantofi…transport…ozn-uri…biciclete…prea scumpe la muritori de foame…mai rau ca in china sau coreea de nord….
      in alta ordine de idei….sec xxi…..a facut putin niste declartii azi….e nasol….rau de tot….le poti citi si singur…..
      cat despre ce spune Autorul Articolului…..EU am inteles….E TRIST ca din 30.000 de oameni din servicii…atati sunt…..doar vreo 300 probabbil isi Fac Datoria…..

    • @Secolul XXI
      ia uite ce au facut marii patrioti din mapn
      Anularea licitatiei pentru drone clasa a II-a.Intr-un moment tensionat, cu razboi la Marea Neagra si cu Insula Serpilor ocupata de rusi, MApN s-a acoperit din nou de glorie anuland inca o licitatie critica pentru inzestrare.

      • Bre Constantinescule, matale n-ai prea înțeles, anularea licitației s-a făcut din cauză de motiv că alea nu erau SH adică fier vechi ! Mai precis măi nea condoleanțaru, nu respectau indicăția comandantului suprem, ăla care-in armata era pe post de bagajist cărând stații de radio R105 rusești, evident !

    • ZIARE.COM SITE-UL JEGURILOR PROPAGANDISTE LING IN COOR PUTERNIC CLASA POLITICA SI CONDUCATORUL SSUPREM SSAS

      ZIARE.COM RUSINEA SI DEZONOAREA PRESEI ROMANESTI . ANALFABETII FUNCTIONALI CE LAUDA ZILNIC CU ODE SI OSANALE MARELE CONDUCATOR SSASS

      ZIARE.COM UN SITE DE EXCREMENTE ; FALSI JURNALISTI , JEGURI PUPIN CURISTE SI DE LINGAI IN COOR

      ZIARE.COM SITE-UL SPECIAL LINGAILOR IN COOR A CLASEI POLITICE SI A SASULUI IMPOSTOR , PARVENITUL SI TRANTORUL NR 1 A ROMANIEI

  2. Romania nu are nevoie de submarine si corvete de miliarde le euro. Romanii nu locuiesc in Marea Neagra iar apele teritoriale romanesti pot fi aparate cu rachete si artileria de coasta. Corvetele si submarinele francezului sunt inutile apararii Romaniei. Nu cred ca cineva intentioneaza sa atace cu corvete si submarile Rusia sau.. , ca la altceva nu sunt bune.

    • Si cum asiguri culoare de trecere a cerealelor si escorta cu Himars si Harpoon boule? Nu trebuie vegeat culoarul de trecere?

  3. Da, autorul articolului nu se exprimă în concret, din niște surse care nu au nicio valoare operativă încearcă, el să pună paie pe foc.
    Nu vine cu nimic concret, fapt pentru care se descalifica profesional.
    Îi așteptăm pe cei cu unu, doi slugi plătite sau poate chiar iei.
    Să badjocoresti mereu această țară tot timpul ridica mari semne de intrebare pentru cine și în slujba cui lucrează acest domn, între ghilimele.
    În teatrul de lupta de langa noi, in lumea spionajului se duc lupte grele, dar nu știm nici acolo care sunt rezultatele, un singur lucru este cert că toți spionii mor in zori.
    Pace vouă celor din războaiele văzute și nevăzute din întreaga lume.
    Așa sa ajute Dumnezeul România.

    • Kosteo , dihorule scopit , mancurt TIRIPLICI , iar ai cazut manga cu ligheanu de pe malu stang in Nistru si te crezi Nemo la comanda Nautilus ?

  4. @CAIUS
    articolul e pentru cunoscatori,pentru oameni care inteleg….
    probabil ca despre asta e vorba
    https://en.wikipedia.org/wiki/Scorp%C3%A8ne-class_submarine
    repet articolul e pentru oameni care inteleg subiectul…..studiaza razboiul submarin ww2 din marea neagra….rusii aveau submarine de 200-300 tone…romanii aveau trei de vreo 700 tone….nemtii au adus 6 submarine micutze de 300 tone,e pentru cine intelege subiectul….
    uite….norvegienii cu iesire la marea nordului atlantic fiorduri aveau niste jucarii de 400 tonehttps://en.wikipedia.org/wiki/Kobben-class_submarine

    • Da, ai dreptate dar pentru zona in care noi ca țară ne învârtim in acest lac rusesc nu putem face achiziții de submarine de ultimă generație și că sa ne bazăm, pe ce, întreb așa pe cine.
      Nimeni în lume nu își vinde ultima generație de arme, unii își păstrează ultimul cuvânt și la armele deja vândute chiar aliaților.
      Sunt piese comprimate care nu pot fi copiate cu toată tehnologia unora.
      Chinezii chiar așa cu copiatul lor, eu personal nu cred că produsele lor sunt de generația a cincea sau a șasea nu au fost testate in luptă.
      Ei încearcă, dar nu sunt siguri de succes.
      Am lungito dar chiar sunt de părere că multe arme să nu fie folosite niciodată.

      • Unde n-am avea vreo 3-4 T 214 concepute de Howaldtswerke -Deutsche Werft GmbH , sistem de propulsie independenta de aer , utilizeaza celule de combustie cu hidrogen ( membrana eloctrolitica Siemens ) . Se poate scufunda pana la 400 de metri si asigura autonomia echipajului – 27 militari , din care cinci ofiteri – timp de 12 saptamani . Are 65 m , fiind dotat cu 8 tuburi de torpila , pentru care sunt ambarcate 16 torpile . Submarinul rusesc din clasa Amur se poate scufunda pana la 250 de metri , avand autonomie de 8 saptamani .

      • Romania are nevoie de submarine de coasta, 15-20 bucati. Ceva micut de buzunar cu echipaj de max. 5-7 persoane cum au iranienii. Construite cu o foarte mica amprenta acustica si acoperite cu un material foarte bun absorbant sonar si radar. Si 3 submarine mai maricedle de mare aancime, ca Delfinul nedetectabil radar si sonar si care zace la cheu in portul militar Agigea din lipsa bateriilor. „Delfinul” a avut până în 1996 misiuni în aproape fiecare lună, ieșind în larg pentru câte 15 zile efectuând misiuni de cercetare, patrulare, recunoaștere sau teste de tragere.[4] În urma unui astfel de test avioane americane specializate nu au putut depista submarinul scufundat, spre surprinderea comisiei americane.

        Din 1996 „Delfinul” stă la cheu deoarece acumulatorii motorului sunt epuizați iar înlocuirea lor costă în jur 20 de milioane dolari.[4]”

        • Delfinul e din clasa Kilo. Era util ca nava scoala si de antrenament pt copaile implicate in vanatoarea de submarine. De cand e asta „nedetectabil radar si sonar”? Dar cum il detectezi cu radarul? Sper ca nu atunci cand e in imersiune :))

  5. Tache, de afacerile veroase cu vechituri au știut prima data serviciile. Dar cum samsarii americani, contribuie la bugetul personal al multor generali americani, aveau ok-ul serviciilor de informatii amerloce, ai noștrii ‘nalti ca brazii și lati în spate ca biscuitele in dunga, nu au spus nici pas. Referitor la frantuzi treaba e clara. Sa le mai potolească furia pentru pierderea contractului cu submarinele cu australienii, amerlocii le-au „pasat” România, sa o jumuleasca și ei puțin, sa-și mai scoată din paguba. Și ca să pună România cu spatele la zid, într-o poziție în care nu-i poate refuza pe frantuzi, amerlocii le-au cedat frantuzilor și conducerea flancului NATO și chipurile apărarea Romaniei. O mare manarie. In concluzie trupele franceze sunt în Ro pentru intimidarea Guvernului Ro nu pentru apărarea Tarii. Deci partenerii strategici ai Marelui Licurici au mai luat-o odată la supt și, împreună cu ei, toți pupincuriștii Occidentului, iar romanii vor plăti ca prostii pentru cretinismele celor care ii conduc. Asa ca văzând măgăriile Occidentului cu Ro și „viitorul” care l-au rezervat Tarii acest nenorocit de Occident, dar și modul în care ungurii se împacă cu rusii, mai că-ți vine sa strigi, trăiască Federația Rusa

    • Proletari din toate tarile uniti-va!
      Sunt Gica si vreau sa aduc la cunostinta opiniei publica ca sunt contra sistemului si totodata sunt omul bascula, jumate om jumate …

  6. Distinsul autor nu explica necunoscatorilor ca mine, de ce Scorpene sunt bune sau rele. Nu cumva rusii cunosc aspecte care trebuiau sa ramana confidentiale, fapt ce la face usor de descoperit?

    • La jumatatea lunii august 2016 , ziarul ” The Australian ” a publicat documente care contin informatii tehnice vechi despre submarinele Scorpene – capacitati de lupta si stealth , nivel de zgomot , frecvente ( 22.400 de pagini ) .

  7. Vedeti cum ma dezmierd in oglinda ? I-am dat o palma lui Mobutu si mi-a improscat mecla , folosesc esenta asta in loc de gerovital .

  8. Ciccioline , Scorpene nu prezinta incredere ? Sa le facem o surpriza , avem de unde alege ! Te vad meserias , are dreptate ala cu T 214 ?

    • Nu-s meserias, dar pana si un nepriceput ca mine intelege ca s-ar putea sa fie ceva probleme. Citisem mai demult ca indienii sifonasera, si e de presupus ca rusii nu au avut nimic impotriva. Nu contest calitatea T214, alta-i hiba. Prusacii, habsburgii si boanghinele trebuiesc evitati, vezi comportamentul penibil fata de conflictul ucrainean. Sa ai astfel de furnizori pt piese de schimb sau munitie, nu cred ca-i cea mai buna idee.

  9. Multumiri pentru raspuns , invatare de minte ! Ramanem inscrisi la clasa Seawolf , nimeni n-are metoda si prestanta Unchiului Sam .

    • Cam greu cu Seawolf din cauza propulsiei si din cauza de Tomahawk. E supracalificat pt Marea Neagra, e pt ocean mai degraba. Cred ca ceva mai mic ar putea sa serveasca mai bine necesitatile defensive ale Romaniei. Poate Walrus adus la zi, ca tot ii avem pe olandezi aici. Tinand cont ca avem politicieni tradatori, tembeli, emasculati si lipsiti de nationalism, iar inzestrarea militara depinde de ei, poate ca ar trebui pusi intre paranteze pana ne hotaram sa facem cu ei canalul Dunare-Bucuresti via Baia Mare. Intre timp, in virtutea parteneriatului strategic ar trebui stabilit cu DoD ca sa supervizeze anumite programe.

  10. Fraieri ,corupti niste impostori guvernul RO care isi bt joc de banii munciti ai romanilor si fac avantaje la drogatii si fatalaii ipotenti din NATO

  11. Sunt fost fotbalist portughez , in prezent antrenez Fulham FC . Un boschetar din Tiraspol imi foloseste obsesiv numele si posteaza in National . Il voi actiona in judecata , Raionul sa-l bage de-a busilea sub prezidiu si sa-i umfle falcile preventiv .

  12. se pare ca nato isi recicleaza armele si ca romania le acepta. e trist. romania todeauna e adoua. si inca foarte trist.

  13. Cand o ardem pe babaroase la pensiunea d Hospital Gvardinskaya , dezbatem Regula L Hopital – Bernoulli , o consecinta sexy a teoremei lui Cauchy . Asa ne testam calculul limitelor si vedem siderati ca X tinde spre C pe derivatele F (x ) / G ( X ) . E trist , ne baga la reciclare pe izolare ….

  14. 1. Universul.net , 21 iunie 2022 : ” FRIEDMAN , DESPRE NOUL MODEL DE MARE PUTERE . UN SEMNAL DELICAT PENTRU RUSIA : NATIUNILE MAI MICI POT DEVENI MARI PUTERI , DECISIVE SI PERICULOASE ” – GEORGE FRIEDMAN – GEOPOLITICAL FUTURES . 2. Universul . net , 21 iunie 2022 : ” LE MONDE / DE CE CRESTE TENSIUNEA IN JURUL KALININGRAD . O PUNERE IN CONTEXT A AMENINTARILOR MOSCOVEI ” . 3. Universul.net , 22 iunie 2022 : ” TOVARASUL HITLER ” SI ALTE FANTAZII RUSESTI : VALUL DE CARTI …………………………” .

    • SPOTMEDIA.RO , 22.06.2022 , ORA 06: 14 , MAGDA GRADINARU – INTERVIU CU PROFESORUL DE STIINTE ALEXANDRU GUSSI : ” E ANTI – MACRONISMUL DIN FRANTA UN DECLANSATOR PENTRU ALTE CRIZE IN UE ? DE CE ROMANIA , SI NU POLONIA , A STAT LANGA FRANTA , ITALIA SI GERMANIA LA KIEV – INTERVIU „.

  15. Spotmedia.ro , 22.06.2022 , ora 06:08 , articol de Ioana Ene Dogioiu : ” CAPCANA PERFECTA ” . 2. Spotmedia . ro , 22.06.2022 , ora 06: 20 , articol de Emilian Isaila : ” MILITARI NEMULTUMITI SI-N ARMATA UCRAINEI . ARTILERIA RUSA ………………………………………………….” .

  16. Cred că suntem luați de proști. Ni se bagă pe gât tot felul de vechituri inoperabile, pe când Ucrainei i se pune la dispoziție armament din cel mai bun, inclusiv resurse financiare. Ce să faci cu submarinele în Marea Neagră? Am mai avut unul care era mai mult de protocol și bun la parade militare, în rest era jaf. Ce să facă România cu submarinele, când Marea Neagră colcăie de submarine rusești?

      • Se confirma ! a) – Antena 3 .ro , 22 mai 2022 , ora 12:59 , articol de Alexandru Ionescu : ” Rusia a lansat patru din cele sase submarine ale sale in Marea Neagra : fiecare incarcat cu rachete ” . b ) Adevarul.ro 15 feb.2022 , ora 06:04 , articol de Valentin Bolocan : ” Rusii isi regrupeaza si submarinele la Marea Neagra „. c ) – The European Times , 14 May 2022 : ” Toate submarinele Flotei Ruse de la Marea Neagra in larg ” ” In total , flota Marii Negre a Rusiei are SASE SUBMARINE ale proiectului Varshavyanka ………………….” .

  17. Comisarul.ro , astazi , ora 09 : 34 : ” ULTIMA ORA O APROPIATA A KREMLINULUI ( Margarita Simonian – directoare RT ) FACE DEZVALUIRI DESPRE RAZBOIUL DIN UCRAINA ” – LA LIBRE BELGIQUE , citata de RADOR .

  18. A ajuns Tache s-o bage in fiecare articol p-aia cu „singurul serviciu secret din Romania care-si mai face treaba”. Cred c-o scrie ca sa-i invrajbeasca, in fiecare structura sperand unii ca-i vorba de ei. Sau asa-si asigura protectia vis-a-vis de mai multi odata?

  19. multi comenteaza ca avioanele-s vechi , ca submarinele nu stiu ce , dar nu intereseaza pe nimeni , pentru ca acesti bani sint taxa de smecher care o percep sua si franta dupa cum spunea si presedintele Romaniei basescu .guvern de marionete .

  20. De ce sa nu meargă inteleptilor ce submarin trebuue de rău ? Nu e tot submarin? La corvete da e o bataie de joc. Indiferent cum faci contractul trebuie sa asigure firma un imprumut de max jumate din corvetele ce le construiesc spre ex imprumutate 2 corvete franceze pana la finalul constructiei. Nu poti sa stai carpa in cur in fata razboiului. Jenant pt Nato si prostanacu.Cer demisii si sanctiuni militare.

  21. Mi-a placut la Pirania acolo le-am uzat curu la elveti ca nu erau cum trebuie sanctiuni la pret avertizari la jidajini iar le-am intors curu, la corvete canci… Mai bine le faceam noi cum am facut la Pakistan. Pana la urma radarul transmisiunea si rachetele conteaza.

  22. Mi-a placut la Pirania acolo le-am uzat curu la elveti ca nu erau cum trebuie sanctiuni la pret avertizari la jidajini iar le-am intors curu la Soim, la corvete canci… Mai bine le faceam noi cum am facut la Pakistan. Pana la urma radarul transmisiunea si rachetele conteaza.

  23. Avioane F-16 second hand, vechi de 40 de ani si care nu zboara, submarine care nu intra la apa… Armata spagarilor romani.

  24. Toți ăștia care pălăvrăgiți pe aici, mirosiți a căprari ajunși. Stați măi cuminți și înfulecați-vă pensiile cât burțile si nu mai stârniți valuri, că pute…

  25. România post revoluție (?!) a fost și este condusă de oportuniști trădători. ROMÂNIA TREZEȘTE TE!

  26. Bai prostane ,ia-ti trotineta s lanternuta si du -te bai la un club din asta cu muzica satanista Cauta un club cu o usa ,baricadati-va inauntru ,dati muzica sa urle si aprindeti tavanul ,bai creere rase

  27. ESITORIAL PLATIT DIN AFARA RO, PROBABIL…TOTI AGEAMII ISI DAU CU PAREREA DESPRE NEVOILE ARMATEI ROMANE!

    F16, HIMMARS , PATRIOT , SPIKE,PIRANYA….”VECHITURI” DE CARE TREMURA AIA DE NE-AU INVADAT DE 12 ORI SI AU EFECUTAT 130 DE INCURSIUNII MILITARE IN TARILE ROMANE ,DUPA CUM RECUNOSC CHIAR EI….SA VA FIE RUSHINE PT ACEST MATERIAL

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger