Cauta

”KGB-ul olandez” AIVD, atac raider asupra României !

La pronunțarea numelui Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst li se împleticește limba în gură până și inițiaților sistemului. Cei care însă oricum nu și-au bătut prea mult capul nici în trecut cu discretul serviciu secret olandez AIVD, fiind prea ocupați cu linsul clanțelor altor ambasade. Pentru securizarea funcțiilor pe care s-au cocoțat mai mult politic, decât operativ, bineînțeles. Și astfel, de ani de zile, greul operațiunii anti – AIVD a căzut pe umerii unei singure structuri contrainformative românești.

Olandezii fac totul pentru ca Portul Constanța să nu încurce proiectul Rotterdam

Cea care pare a avea însă de îndeplinit o ”misiune pur și imposibilă”! ”Tupeul” AIVD în România fiind de departe cel mai ”obraznic”, cu mult chiar peste cel afișat de arogantele agenții guvernamentale americane sau BND-ul german. Iar de parcă nu ar fi fost de ajuns că în lipsa oricărei reacții a autorităților statului român- încă de la ultima încercare de ”rebeliune” a lui Traian Băsescu, dar care a fost rapid înăbușită de la Bruxelles- olandezii au construit o complexă rețea de presiune, acum este din nou alertă. Un raport contrainformativ de ultimă oră indicând că AIVD pregătește un nou ”iureș informativ” asupra României! Principala țintă a atacului raider pregătit cu puternic sprijin politic și un buget halucinant de mare fiind vechea obsesie a olandezilor : Portul Constanța!

Cîțu mare atenție la vânzarea acțiunilor CNAPM

Iar de această dată, după eșecul mai multor încercări de preluare ostilă, structura contrainformativă încearcă alertarea autorităților de la București, prin trimiterea unui nou ”plic galben” beneficiarilor legali. Unul în care scrie negru pe alb că Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst a fost însărcinat în secret de către guvernul olandez pentru a prelua o ”halcă” cât mai mare din viitorul pachet de acțiuni al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța. Mai ales că Guvernul Cîțu a dat deja verde punerii ”pe tarabă” a Portului Constanța! Cel care se dovedește astfel un obiectiv strategic de securitate națională mai mult pentru Haga, decât pentru București!

”Coșmarul” Rob Bertholee!

Legendarea atotinfluenței serviciilor secrete românești, fie ele și văzute dintr-o bună parte a sistemului doar ca simple anexe ale celor occidentale este puternic zguduită de cel mai mare coșmar din ultimii ani ai structurilor contrainformative. Și care nu este nici CIA, FBI, GRU, BND sau DGSE, ci AIVD! Singura precizare care ar mai putea îndulci ”pastila olandeză” înghițită de serviciile românești fiind recunoașterea internațională a faptului că, după venirea în fruntea sa a generalului locotenent Rob Bertholee, AIVD a ajuns un actor important în domeniul intelligence din întreaga lume. Iar una din obsesiile principale ale generalului Bertholee s-a dovedit a fi tocmai România. De fapt Portul Constanța! Atitudinea șefului AIVD fiind de altfel pe deplin de înțeles, cel puțin din punct de vedere profesional. Soarta Portului Rotterdam, încă principala poartă maritimă de intrare a mărfurilor în Spațiul Comunitar depinzând strict de cea a Portului Constanța!

Gittenstein combinatorul șef de la Fondul Proprietatea

Astfel că, ani de zile, Rob Bertholee a construit în România, cu o migală remarcabilă, ”capete de pod” folosite inclusiv la blocarea oricăror eforturi de evoluție a guvernelor de la București în structurile comunitare europene, indiferent de culoarea politică a acestora. Iar ”jocurile murdare” economice ale olandezilor, făcute penrtu salvarea supremației maritime a Portului Rotterdam le-a ajuns de mult ”la os” structurilor contrainformative românești. Încă de când, cu ceva vreme înainte de ”COLECTIV”, avertizaseră cu privire la detașarea în România a mai multor ofițeri sub acoperire ai AIVD-ului olandez. Cei care, de ceva vreme și-au făcut ”flotant” în Constanța. Deși iarna aceasta, mai ales în plină pandemie, chiar nu face din Portul Tomis drept cel mai atractiv obiectiv turistic al lumii… Iar teama este cu atât mai mare, cu cât de ceva ani AIVD și-a câștigat renumele de ”KGB-ul olandez”, din pricina metodelor agresive folosite în atingerea scopurilor propuse. Metode deja temute și prin care obișnuiesc să nu respecte regulile jocului nici măcar în propria țară, ca să nu mai vorbim de misiunile externe! De altfel, mai multe anchete ale Parlamentului de la Haga s-au axat tocmai pe ”spionajul total” și nelegal pe care AIVD l-ar fi exercitat împotriva unor politicieni și jurnaliști. Ca să nu mai vorbim de nenumăratele proteste ale altor Cancelarii occidentale adresate împotriva prea băgăreților agenți sub acoperire ai ”KGB-ului olandez”.

Napoli – Pireu – Mangalia

Totuși, primul mare eșec al AIVD a intervenit odată cu refuzul italienilor de a le preda ”managementul” Portului Napoli. Cel care astfel a devenit principala poartă de intrare în Spațiul Comunitar a mărfurilor ”Made in China”, în urma unor înțelegeri guvernamentale tacite. Și care prevedeau ca în schimbul unor sume modice față de taxele aplicate de inspectorii vamali care operează în Portul Rotterdam, companiile chinezești să își aducă marfa prin Napoli, respectând însă angajamentul că nu vor transporta droguri sau armament. Apoi, olandezii s-au bătut pe față pentru a cumpăra Portul grecesc Pireu, dar au pierdut tocmai în fața chinezilor! Ceea ce a reprezentat o nouă sursă de pierderi majore pentru olandezi. Iar ultima umilință a AIVD a fost înfrângerea definitivă, în altfel atât de mult hulita Justiție de la noi, a presiunilor DAMEN de a ”atârna” barem de contractul corvetelor, dacă tot l-au pierdut în fața Naval Group. Numai că, alertate de campania ”NAȚIONAL”, autoritățile române s-au mobilizat de această dată chiar pe ultima sută de metri, rezistând cu brio teribilelor presiuni exercitate de către AIVD prin deja identificatele ”cozi de topor” ale Ministerului Apărării Naționale și Direcției Generale de Informații a Armatei. Iar cum ”spoiala” corvetelor în Șantierul DAMEN de la Mangalia era văzut ca un punct vital în planul olandezilor pentru a se forța apoi extinderea asupra ”obiectivului final”, frustrarea AIVD face ca bătălia pentru Constanța să fie de acum înainte și mai crâncenă! Mai ales că structura contrainformativă care se opune extinderii AIVD pleacă la drum cu handicapul deciziei Guvernului Cîțu de a permite vânzarea de acțiuni inclusiv la CNAPM.

S-a bătut palma cu Gittenstein!

Se spune că deja olandezii au banii pregătiți pentru ca, prin intermediul trupelor de presiune ale AIVD să poată cumpăra cât mai multe din acțiunile pe care guvernul român intenționează să le scoată la vânzare. Acum, desigur că poziția statului român în acționariatul CNAPM pare una sigură, prin deținerea a 80% din acțiuni. Numai că nu trebuie uitat că restul de 20% aparține Fondului Proprietatea, acolo unde se spune că fostul ambasador al Statelro Unite ale Americii la București, Mark Gittenstein are o influență covârșitoare. Iar cum se pare că olandezii ar fi luat deja legătura cu acesta, preluarea a încă un pachet de acțiuni de la statul român va complica serios situația Portului Constanța. Mai ales că olandezii nu intenționează să îl cumpere sau să devină acționari majoritari, ci doar să îl poată destabiliza din interior, de fiecare dată când ”situația operativă” geo-strategică o va impune…

Ultimele stiri

  • Un bărbat a murit după ce a căzut de pe podul care trece peste Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari
  • Dramă pe drumurile din România. Părinţii Părintelui Nicolae Zaharia au murit într-un accident de maşină
  • Burduja cere fotografii cu Bucureștiul pe care Nicușor Dan „refuză să îl vadă”: „Să îl aducem pe Primarul Capitalei cu picioarele pe pământ”
  • Criza forţei de muncă în România, rezolvată cu lucrătorii asiatici. Cine sunt oamenii care trăiesc în cartierul Komitat București Sud
  • Unde este Poiana Narciselor, peisajul de vis pe care românii îl caută pentru o vacanţă ca de neuitat
  • Imagini apocaliptice, cu sute de mii de pești morți, pe o suprafață de sute de hectare. Căldura, ucigaşul silenţios (VIDEO)
  • Florin Călinescu, atac dur la Klaus Iohannis: „Să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie…”
  • Românii care se aleg cu pensii mai mari cu 1.500 lei, după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Meteorologii ANM anunţă, după ploi şi vijelii, canicula în mijlocul lunii mai. Zonele afectate
  • Cutremur în România, marți dimineață/Ce magnitudine a avut seismul din 7 mai
  • Exit mobile version