Cauta

Iohannis, umilit oficial de Trump!

Cu doar cateva zeci de ore inainte de „ victoria istorica” anuntata de la Palatul Cotroceni cu surle si trambite mediatice privind primirea lui Klaus Iohannis de catre Donald Trump, presedintele Romaniei primeste o lovitura naucitoare, si inca una oficiala, menita a-l mai aduce cu picioarele pe pamant. Pentru ca, in timp ce Klaus Iohannis se impauna nevoie mare declarand public ca va atrage atentia inclusiv la Washington ca „Statele Unite ale Americii au nevoie de Uniunea Europeana”, conform cutumei diplomatice, Departamentul de Stat reactualiza informatiile de pe site-ul oficial privind legaturile bilaterale, la cel mai inalt nivel, intre cele doua tari.

Asa ca, la capitolul „Visits by Foreign Leaders” al site-ului oficial „United States Department of State” a fost adaugata lista cu liderii romani care au efectuat diverse vizite oficiale in SUA, incepand de la „Prime Minister Ion Gheorghe Maurer” si „President Nicolae Ceausescu” si ajungand pana la „Prime Minister Klaus Werner Iohannis”. Si daca pana acum ne ofuscam si fie pentru simplul fapt ca strainii continua sa confunde Bucurestiul cu Budapesta, iata ca Iohannis este atat de „bine perceput” la Casa Alba, incat oficialii de cel mai inalt rang al Administratiei Trump habar nu au macar ca acesta este presedintele Romaniei, ci nu premierul tarii…

„Prime Minister” Klaus Werner

Putinii „iohannisti” care i-au mai ramas loiali „experimentului de la Cotroceni” au sperat ca vizita cu totul neasteptata a sefului statului la Casa Alba ar putea fi „momentul zero” care sa relanseze cariera „statuta” a presedintelui in al carui mandat dreapta politica romaneasca risca sa fie „pulverizata”, in timp ce stanga continua sa defileze in mai toate sondajele de opinie. Asa ca aparatul propagandistic a fost mobilizat de urgenta, cu toate ca era cu un picior in vacanta, pentru a se „ambala” frumos mediatic „intalnirea istorica” dintre „liderii” Klaus Iohannis si Donald Trump. Insa cum nici Iohannis nu stie inca bine ce cauta el la Washington si mai ales de ce a fost chemat intr-un mod atat de intempestiv, consilierii acestuia au lasat special ca motivele vizitei sa fie invaluite intr-o mantie de mister. Asa ca nimeni din anturajul prezidential nu s-a riscat sa se hazardeze sa-si dea cu parerea nici despre ce va discuta Iohannis la Washington, dar nici cum s-a ajuns la aceasta intalnire. Si cu toate ca pe multi i-a „mancat” sa se impauneze cu acest succes diplomatic care l-a luat prin surprindere pana si pe ambasadorul George Maior, care trebuia sa fie nas in tara, indicatiile consilierilor germani au fost respectate de toti oamenii presedintelui. Numai ca „vrajeala” a tinut doar pana in urma cu cateva zeci de ore, cand Departamentul de Stat al SUA i-a dat cu firma in cap, descriindu-l oficial pe Klaus Werner Iohannis drept „prim-ministrul” Romaniei!

Mai rau ca la Ceausescu

Astfel, lista publicata de Departamentul de Stat la „Visits By Foreign Leaders of Romania” debuteaza cu „Prime Minister Ion Gheorghe Maurer”, care a sosit in SUA  la 26 iunie 1967, evenimentul fiind descris drept „ informal visit Departed US June 27; visted New York City”. Continua cu „ President Nicolae Ceasusescu”, care a sosit in SUA la 24 octombrie 1970, Departamentul de Stat mentionand la motivul vizitei „Attented White House dinner on 25th Anniversary of the U.N.,official visit to Washington, October 26-28”. Iar pe lista oficiala ii mai regasim si pe presedintii Ion Iliescu, Emil Constantinescu sau Traian Basescu si pe premierul Adrian Nastase, cu scurte mentiuni despre vizitele oficiale ale acestora in Statele Unite ale Americii. De remarcat insa ca la sfarsitul listei scrie cat se poate de clar si oficial : „ Prime Minister Klaus Werner Iohannis – Attended the Nuclear Security Summit- March 31-April 1, 2016”! Deci, pe site-ul oficial al United States Department of State se anunta cu doar cateva zile inainte de vizita lui Klaus Werner Iohannis la Casa Alba faptul ca acesta ar fi „Prime Minister”. Si cu toate ca unii se vor inghesui poate sa minimalizeze ridicolul acestei stari de fapt, uite ca daca pana si functiile oficiale ale lui Maurer si Ceausescu sunt trecute corect, americanii i-au facut „pocinogul” tocmai lui Iohannis. Ceea ce i-a facut pe initiatii sistemului sa bage inca o data in plus mana in foc privind informatia ca aceasta convocare intempestiva a  „neamtului” la Casa Alba, care l-a luat prin suprindere pana si pe acesta, nu are decat un singur scop.

„Go business”!

Si cu toate ca aceasta este o stire pe care cu siguranta Iohannis nu o vroia publicata niciodata, pentru ca arata cat se poate de sec adevarata „amplitudine” politica a acestuia la nivel global, presedintele statului deja nu-si mai face iluzii despre scopul vizitei. Una care are loc la putin timp dupa ce Trump nu s-a sfiit sa declare raspicat in chiar fata Angelei Merkel ca „germanii sunt rai, foarte rai”, asa ca nu mai poate noul presedintele al Americii de apelurile sasului la „unitatea” dintre SUA si UE. In schimb, dupa cum sustin surse diplomatice apropiate de adminsitratia republicana, Trump nu are de transmis decat un singur mesaj „premierului” Iohannis : „Go business”! Adica sa dea drumul la afaceri, pentru ca puternice companii americane si influenti oameni de afaceri apropiati de tabara republicana au transmis ca vor sa faca afaceri grele in tara noastra, mai ales in domeniul energetic si cel al securitatii. Asa ca Bucurestiul trebuie doar sa se pregateasca sa inlesneasca venirea marelui capital american in Romania, probabil inclusiv prin promovarea unei „izbavitoare” legi a lobby-ului…

Ultimele stiri

  • Burduja cere fotografii cu Bucureștiul pe care Nicușor Dan „refuză să îl vadă”: „Să îl aducem pe Primarul Capitalei cu picioarele pe pământ”
  • Criza forţei de muncă în România, rezolvată cu lucrătorii asiatici. Cine sunt oamenii care trăiesc în cartierul Komitat București Sud
  • Unde este Poiana Narciselor, peisajul de vis pe care românii îl caută pentru o vacanţă ca de neuitat
  • Imagini apocaliptice, cu sute de mii de pești morți, pe o suprafață de sute de hectare. Căldura, ucigaşul silenţios (VIDEO)
  • Florin Călinescu, atac dur la Klaus Iohannis: „Să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie…”
  • Românii care se aleg cu pensii mai mari cu 1.500 lei, după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Meteorologii ANM anunţă, după ploi şi vijelii, canicula în mijlocul lunii mai. Zonele afectate
  • Cutremur în România, marți dimineață/Ce magnitudine a avut seismul din 7 mai
  • Motivul pentru care Guvernul e la un pas să „îngheţe” salariile şi pensiile. Anul electoral îi încurcă mult
  • Cinci muncitori au murit în Sicilia, într-o stație de epurare – VIDEO
  • Exit mobile version