Cauta

ÎNGROAPĂ MORTUL!

Da, într-adevăr, la acest moment este cel mai bine plătit român! Ultima ”desecretizare” a veniturilor legale ale acestuia, din anul 2019, înainte de pandemie, indicând că Traian Sorin Halalai câștiga, ca președinte Executiv al băncii DE STAT – EXIMBANK suma de 2.100.000 lei drept contract de mandat! Plus 250.000 lei, indemnizație de la comitetul interministerial de garantare. Bani cu care, la o adică, poate justifica de acum inevitabilele dezvăluiri despre ”bombele imobiliare” date…

Totuși, atotinfluența bancherului Halalai nu este dată nici de averea personală și nici măcar de faptul că nu este om de afaceri sau companie care să nu râvnească la împrumuturile ”girate de stat” care se află în ”pixul lui Halalai”. Miliardarul Gabi Comănescu știind cel mai bine de ce… Dar legendarea unui Halalai numit încă în sistem ”Omul Roz” – din motive pe care poate doar cei mai intimi colaboratori le-or cunoaște – de ”greu de ucis” a survenit nu neapărat la numirea sa în fruntea EximBank.Deși aceasta a fost una extrem de greu de ”digerat” de către lumea bancară, ținând cont de sancțiunile primite de acesta, înainte de ”înscăunare”. Dar mai ales pentru că, după ce în urma primei serii de dezvăluiri ”NAȚIONAL”, Halalai a ”defilat” prin fața DNA, acesta a intrat apoi numai pe ușa din spate a instituției! În timp ce ”cozile” de ”turnați” de pe scările de pe Știrbei deveneau tot mai lungi. Cam după fiecare nouă ”spovedanie” a unui Traian Halalai care, zilele trecute, tocmai ce pusese șampania la rece, pentru ”îngroparea mortului” de la ”Banca Românească”, pe 31 decembrie.

Vlad Stoica recompensat nu doar cu milion dar și cu președinția ANCOM

Numai că, ghinion, un control de ultimă oră declanșat de către Banca Națională a României tocmai cu privire la această extremă păguboasă schemă premeditată de ”fuziune”, una mai mult pe persoană fizică și care a costat deja statul român 320 milioane de euro s-ar putea să strice petrecerea ”băieților veseli” ai sistemului. Cei veșnic aflați în spatele unui Halalai care ar trebui să nu uite cum a ajuns la EximBank… Pentru că, iată, nici noi nu am uitat. Așa că asigurările primite de Halalai – mai ales după ce și-a onorat toate ”datoriile” – cu privire la faptul că ar fi fost distruse contractele ”împrumutului grecesc” le spulberăm chiar astăzi!

Teodorovici și Dăncilă i au ținut spatele

Publicând o primă parte a documentelor aflate în posesia noastră, tocmai pentru ca timoratele instituții ale eșuatului stat român să nu își justifice apoi neputința profesională prin tradiționalul ”dacă știam”…

Amendat… Împrumutat… Audiat…

Deci, pe 25 septembrie 2012, Ministerul Finanțelor Publice, acționarul majoritar al EximBank convoca Adunarea Generală a Acționarilor, pentru ”executarea” propunerii premierului Victor Ponta de a fi numit în fruntea celei mai râvnite sinecuri politice din România un anume Traian Sorin Halalai. Având la acel moment o ”gaură neagră” în CV-ul oficial prezentat în ședința AGA. Și anume faptul că, după cum reiese din documentele publicate astăzi, pe când activa ca reprezentant al compartimentului Control Intern la ING Securties, a avut mari probleme cu Comisia Națională a Valorilor Mobiliare. CNVM constatând încălcarea normelor de funcționare și autorizare privind efectuarea unor tranzacții bancare, astfel că a dispus sancționarea sa contravențională. Numai că, dintre toți bancherii, ulterior acestei sancțiuni, BNR a aprobat ca tocmai Halalai să devină director adjunct și membru în Consiliul de Administrație la Banca Românească.

DOCUMENTE Contractele de împrumut dintre Halalai și Kouninis și Kitsopanos

Exact acolo de unde a împrumutat apoi mari sume de bani! Cash! Pe persoană fizică! De la doi directori greci ai Băncii Românești unde lucra! Este vorba despre Kouninis Efstathios și Kitsopanos Alexandros. Cei care, în nume strict personal, l-au împrumutat pe Traian Sorin Halalai cu diverse sume de bani, totalizând peste un milion de euro! Printre care două tranșe de câte 250.000 euro și 550.000 euro, după cum reiese din contractele publicate. Fără a cere însă niciun fel de dobândă, nici măcar una simbolică, de la Traian Halalai! Numai că, în urma documentelor publicate de ”NAȚIONAL”, DNA a deschis ulterior o anchetă penală. Chiar pe baza informației că, stranie coincidență, ”prețul corect” pentru care Vlad Stoica – fostul șef al Cancelariei premierului Victor Ponta – s-a zbătut pentru numirea lui Halalai în fruntea EximBank fiind tot un milion de euro!

Bancherul Halalai amendat de CNVM

Exact suma împrumutată cu puțin timp înainte de Halalai de la cei doi directori greci de la ”Banca Românească”. Astfel că Halalai a fost audiat cu tam-tam-ul mediatic al acelor vremuri. Numai că, brusc, DNA nu a mai îndrăznit să își ridice privirile feciorelnice spre bancherul acuzat că i-ar fi plătit omului de încredere al lui Victor Ponta, ”Vlăduț” Stoica, un milion de euro. Bani împrumutați personal de la ”persoanele fizice” Kouninis Efstathios și Kitsopanos Alexandros, directori de la ”Banca Românească”…

A luat un milion, a dat 320 de milioane!

Neputința procurorilor și a tuturor celorlalte instituții devenind deja jalnică odată cu episodul în care noul ”jupân” al Băncii totuși de stat EximBank și-a plătit datoriile personale față de grecii de la ”Banca Românească”. Dintre toate băncile din țară, EximBank-ul lui Halalai cumpărând tocmai banca grecească ai cărei directori îl împrumutaseră, fără dobândă, cu un milion de euro! Dar insolitul ”paraîndărăt” a fost de această dată de 320 milioane euro! Bani plătiți de români, pentru ”fuziunea prin absorbție” a Băncii Românești de către EximBank. Mișcare inițiată de datornicul pe persoană fizică Traian Sorin Halalai din postura de președinte al EximBank. Și ”acoperită” în CSAT de Eugen Orlando Teodorovici și o Viorica Dăncilă care nu îi putea refuza nimic mai tânărului său ministru…

Mai sunt doar 261 de ani…

Doar atât mai are statul român pentru a amortiza investiția făcută din bani publici, prin EximBank, pentru ”înghițirea” Băncii Românești. Pentru că, deși ”business plan”-ul inițial se baza pe un profit de 30 milioane euro anual, iată că în primele 10 luni ale lui 2021 au încasat doar… 1,4 milioane euro.

Va opri guvernatorul Isărescu îngroparea

Dar, dacă pe 31 decembrie se declară ”închisă” oficial ”fuziunea” dintre EximBank și Banca Românească, deși aceasta nici măcar nu a mai fost trecută printr-o sentință judecătorească definitivă, atunci chiar că ”prinde orbul, scoate-i ochii”…

Astfel că, după ce până și echipa de control a Curții de Conturi care își ”permisese” să demaște într-un raport incendiar ”catastrofa” de la EximBank a fost schimbată în totalitate, controlul de ultimă oră declanșat de BNR a venit chiar ca o adevărată ”rangă în dinți” pentru ”omul roz” Halalai. Cel care a și apelat de îndată la serviciile înalților săi protectori. Cei care însă, la rândul lor, vor fi acum mai urmăriți decât finala Cupei Mondiale, pentru a se vedea dacă vor ”îngropa” sau nu ”mortul lui Halalai” până pe 31 decembrie…

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version