Cauta

Gata, SRI a schimbat tabara!

Iata ca, dupa ce fosti sefi ai ”falangei”  economice din cadrul Serviciului Roman de Informatii ca generalii Sorin Cosma si Dan Valentin Capsuna sunt deja ”istorie”, ofiterii Directiei de specialitate par sa fi reintrat pe fisa postului. Iar rezultatele incep sa se vada de acum cu ochiul liber, atat in instantele de judecata, acolo unde celebrele ”plicuri galbene” de trista amintire nu mai ”infiereaza” numai si numai investitorii romani, dar si in mediul de afaceri. Acolo unde, in sfarsit, capitalul romanesc incepe sa fie protejat de catre ofiterii de informatii cu atributii pe linia economico-financiara, asa cum era si normal sa se intample.

Scade presiunea pe dosarele economice din instante

Si cu toata ca aceasta schimbare a macazului, desi una ale carei detalii ”tehnice” nu pot fi devoalate public a atras deja atentia anumitor multinationale care simt ca pierd din influenta absoluta pe care au avut-o in Romania ultimilor ani, sursele noastre sustin ca acesta este doar inceputul. Si ca daca tot li s-a dat liber sa actioneze, informativ vorbind, pentru sprijinirea marilor proiecte de infrastructura derulate pe teritoriul tarii noastre este de asteptat ca sereistii si nu doar ei sa faca o figura frumoasa.

Spaima multinationalelor

Daca erau sa se teama de ceva reprezentantii multinationalelor care in fiecare an ating cifre de afaceri record in tara noastra era tocmai ca nu cumva ”serviciile” romanesti sa se trezeasca din apatia si de prea multe ori chiar servilismul din ultimii ani si sa treaca de partea capitalului autohton.

Uite cine a condus Directia Economica a SRI

Si uite ca ”minunea” chiar se petrece, initiatii sistemului bifand deja primele exemple concrete in care structurile nu au mai tacut malc la incercarile de ”acaparare” a unor ”halci” cat mai mari din unele proiecte de infrastructura, preferand sa sprijne companiile romanesti pentru a nu se ajunge la noi ”expatrieri” de-a dreptul nesimtite a fondurilor europene sau mai ales a alocatiilor bugetare.

Capitalul romanesc sprijinit in contractarea marilor proiecte de infrastructura

Iar in paralel cu aceasta miscare deja resimtita pe piata financiara pentru companii si investitori romani care au primit astfel o nesperata gura de oxigen s-a putut constata si incetarea ”hingherelii” din Justitie, acolo unde afacerile derulate de investitorii romani erau ”anihilate” mai ales in urma ”sprijinului logistic” al SRI-ului din ultimii ani. Sprijin care a dus de prea multe ori la un exces de zel al procurorilor asmutiti asupra capitalului romanesc. Si uite ca, desi unele astfel de dosare au ajuns deja in instanta, judecatorii simt ca a scazut presiunea asupra lor si nu mai sunt ”bombardati” cu plicurile ”citeste si da inapoi” pe baza carora au fost executati pe capete oamenii romani de afaceri. Ceea ce, daca ii si tine pe sereisti, chiar ca poate reprezenta o sansa pentru revitalizarea capitalului romanesc…

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version