Cauta

Gata, Florea cere arestarea lui Kovesi!

Dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, zilele trecute  ar fi avut loc o ”evaluare” a stadiului anchetei derulate de catre procurorii Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie  dupa ultima audiere maraton  a Laurei Codruta Kovesi. Iar foaia de parcurs a anchetei astfel convenita prevede o ”iminenta” cerere de arestare a inculpatei Laura Codruta Kovesi in dosarul in care aceasta este cercetata alaturi de procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea pentru savarsirea infractiunilor de represiune nedreapta si constituirea unui grup infractional organizat. Mai mult chiar, demersul Adinei Florea catre Consiliul Superior al Magistraturii, care ar urma sa se pronunte asupra cererii procurorului SIIJ ar urma sa aiba loc in cel mult doua luni de zile. Existand chiar ”varianta scurta” ca ”sacrificarea” fostei sefe a Directiei Nationale Anticoruptie sa coincida cu Sarbatorile Pascale!

Este desigur vorba de o decizie care va inflama si mai mult spiritele nu doar pe plan national, dar si international, mai ales ca in acea perioada cel mai probabil se vor purta negocieri aprinse intre Consiliul Europei si Parlamentul European privind desemnarea viitorului procuror general european. Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre nu se va face niciun fel de rabat de la acest calendar autoimpus pentru finalizarea anchetei, mai ales ca deja trei dintre declaratiile de martori aflate la dosar ar oferi deja acoperirea legala pentru decizia procurorului Adina Florea de solicitare a incuviintarii arestarii Laurei Codruta Kovesi! Chiar daca de-abia  dupa ce dosarul va fi oricum trimis in instanta, cu Laura Codruta Kovesi in libertate sau in stare de arest vor iesi public la iveala si amanuntele incendiare privind atat anchetele derulate de catre structura ”de elita” de la Ploiesti, cat mai ales despre ”confirmarile” primite de ”Lucica” si ”Portocala” de la structura centrala a DNA.

Are acoperire legala

Desigur, cum impactul public al cererii de arestare va fi unul urias, procurorul Adina Florea va trebui sa prezinte in primul rand in fata Consiliului Superior al Magistraturii si apoi, daca va fi cazul, instantei de judecata un dosar ”beton”.  Mai ales ca va fi verificata la sange legalitatea solicitarii. Iar tocmai pe acest subiect s-a canalizat analiza de lucru de zilele trecute, cand s-a stabilit ca solicitarea arestarii are deplina acoperire legala. Astfel ca deja s-a intrat in linie dreapta cu procedurile necesare, lucrandu-se concomitent la prima ”cristalizare” a rechizitoriului. Unul care ramane insa de vazut daca va fi analizat strict tehnic sau dupa cu  totul alte principii, mai ales dupa ce Sectia pentru procurori a CSM a refuzat fara prea multe explicatii solicitarile similare ale Adinei Florea in ceea ce ii  priveste pe actualii colegii de lot ai Laurei Codruta Kovesi, Lucian Onea si Mircea Negulescu.

Sabie cu doua taisuri

Dupa ce lupta cu statul paralel a actualei Puteri politice a semanat in ultimii doi ani mai mult cu imbrancelile caraghioase a doua scolarite de pension, cererea de arestare a fostei sefe a Directiei Nationale Anticoruptie ar reprezenta, cu siguranta, o schimbare totala de macaz. Care ramane insa de vazut daca nu cumva vine prea tarziu. Pentru ca, daca inceperea urmaririi penale ar fi avut loc dupa revocarea sa din functie, probabil ca nu s-ar fi mai ajuns acum la ”prelungirile” meciului de la Bruxelles pentru desemnarea viitorului procuror general european. Iar oricat s-ar bate moneda pe independenta Justitiei este de asemenea clar ca solicitarea Adinei Florea nu va avea cum sa nu starneasca puternice reactii adverse. Astfel ca dincolo de demersul strict juridic al magistratilor SIIJ, scena politica va ”erupe”, actuala putere fiind nevoita sa-si ia si masuri pentru ”managerierea” eventualelor demonstratii de strada. Care ar putea fi primele de amploare dupa ”isteria” generalizata din 10 august anul trecut. Oricum, odata cu inaintarea cererii de arestare catre CSM nu se va mai juca la doua capete. Pentru ca daca demersul procurorilor SIIJ va primi girul CSM, atunci probabil ”mitul” intangibilitatii Laurei Codruta Kovesi se va prabusi odata pentru totdeauna, in ciuda ”convulsiilor”  politice si de strada care ar putea urma. Dar daca demersul va fi unul prematur si Sectia pentru procurori a CSM nu va aproba cererea de arestare, atunci chiar ca Kovesi va deveni mai ”greu de ucis” ca nicodata, obtinand simultan si avantajul ”victimizarii” in pline negocieri la Bruxelles pentru postul de procuror european general, unul care ofera imunitate totala pentru multi ani de acum inainte. Dar sa vedem deocamdata argumentatia procurorului Adina Florea, mai ales ca, iata, nu mai este deloc mult pana ce aceasta va fi inaintata  CSM-ului…

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version