Cauta

Gata cu ”paradeala” in servicii!

In ultima vreme am tot subliniat ”trezirea din adormire” a structurilor contrainformative romanesti, care au reusit deja nu doar sa revina in matca constitutionala, dar chiar sa iasa la bataie, ”cu pieptul inainte”, pe spete mai mult decat sensibile. Si iata ca resetarea din mers se extinde incet dar sigur la nivelul celor mai importante servicii secrete romanesti, acolo unde mai ales ofiterii tineri din esaloanele operative au primit o adevarata ”gura de oxigen” prin trasarea liniei directoare ca, de acum inainte, sa-si vada cum stiu ei mai bine de fisa postului specifica unui ofiter de informatii care a depus juramantul militar strict statului roman. Iar cu noua ”Biblie” directiva din servicii, primele rezultatele au si inceput deja sa apara.

Se negociaza un gentelemans agreement in sistem

Si cu toate ca initiatii sistemului privesc cu incredere noile miscari strategice care au loc in ultimele saptamani sunt cu totii constienti ca acestea nu au cum sa ”explodeze” public, resetand astfel dintr-o data imaginea destul de sifonata a anumitor structuri. Astfel ca, dupa cate ”rangi in dinti” si-au luat in ultima vreme, fie ele mediatice sau mai ales din partea clasei politice, nimeni nu se asteapta la minuni peste noapte. Dar important este ca s-a inceput! Iar faptul ca serviciile si-au autoimpus ca nimeni sa nu mai depaseasca o veritabila ”linie rosie” si ofiterii de informatii sa renunte definitiv la onorarea propunerilor de ”paradeala” a unor destine, indiferent din ce parte ar veni aceste oferte ”otravite” si sa revina strict la onoranta munca de intelligence nu poate decat sa dea sperante ca, de aceasta data, nu se va mai rata ”momentul zero”. Mai ales ca ”locomotivele” acestei schimbari radicale de macaz constientizeaza prea bine ca serviciile se afla intr-o cursa contracronometru pentru recredibilizarea sistemului. Si cat mai repede, doi-trei ani fiind deja un termen pe care nu prea ni-l mai putem permite, mai ales la ce schimbari geo-politice urmeaza sa aiba loc in curand in aceasta parte a Europei.

Ofiterii se intorc la munca de intelligence

Asta ca sa nu mai vorbim de presiunea factorului uman, hemoragia fara precedent de pensionari de dupa ”nebunia lui Oprea” continuand sa ameninte sa afecteze grav buna desfasurare a activitatii. Astfel ca adevarata miza a acestei operatiuni fara precedent de ”rebranduire” a sistemului, care implica inclusiv o mult asteptata ingropare istorica a securii razboiului intre structuri rivale este ca, in ciuda regretabilei lipse a unei culturi a sigurantei la nivel national, tinerii sa uite de ”binoame, trinoame sau paradeli” si sa priveasca de acum inainte cu alti ochi oportunitatea  de a activa in acest domeniu atat de atractiv, chiar daca nu inca si financiar, care deloc intamplator este denumit de intelligence…

Restart in sistem

Daca s-ar fi facut vreo comisie interinstitutionala care sa dezbata ”resetarea” activitatii serviciilor scerete, chiar ca initiativa ar fi fost ingropata din start. Pentru ca o astfel de operatiune delicata si complexa deopotriva trebuie pornita si derulata strict din interior.

Noua Biblie din serviciile secrete reseteaza sistemul

Pentru ca altfel, orice s-ar impune de afara, ar fi ”respins” de ”anticorpii” sistemului. Si incurajarea tinerilor care au fost tinuti parca deja prea multa vreme in penumbra nivelurilor trei-patru de decizie nu va face decat sa accelereze aceasta aplicare a noii strategii. Una care vine cum nu se poate mai bine, mai ales ca si principalii nostri parteneri strategici tocmai ce se afla in plina operatiune de schimbare a propriilor linii de conducere pe linie de intelligence, dupa cum dezvaluiam nu cu multa vreme in urma. Asa ca, daca li se va lua povara politica, ”oengista” sau chiar mediatica de pe umeri, cei din servicii nu trebuie decat sa puna osul la bataie si sa-si faca treaba pentru care au intrat in sistem.

”Gentlemen’s  Agreement”

Ce-i drept, la fel de adevarat este  si ca degeaba si-ar face fiecare serviciu secret curatenie in propria ograda sau ar pastra-o pe cea deja existenta, in ce hal este ”macinat” sistemul in ultimii ani de razboaie fratricide duse, de cele mai multe ori fara mize reale si pe persoane fizice… Astfel ca negocierea cel putin a unui ”gentlemen’s agreement” care pare ca are loc tocmai in aceste zile ar ”inchide cercul” si ar crea un mediu favorabil revitalizarii serviciilor secrete romanesti. Dupa cum la fel de important este si ca, dupa ce au dat cu batul rectificarii bugetare in servicii, decidentii politici sa-si asume si indreptarea unor ”gogorite” legislative prin care, de exemplu, in timp ce angajatii altor institutii se bazeaza pe plata orelor suplimentare, aici trebuiesc gasite prea multe inginerii financiare pentru ca munca cu adevarat nenormata a celor din servicii sa fie remunerata la vedere. Iar o banala indreptare legislativa la vedere poate i-ar face pe multi oameni in care s-au investit zeci de ani de pregatire profesionala sa se mai gandeasca o data inainte sa plece la pensie, dar si pe multi tineri sa priveasca altfel aceasta oportunitate. Asta ca sa dam un singur exemplu de cum se poate veni in sprijinul celor care si-au asumat o adevarata munca de Sisif prin autorizarea si girarea acestei operatiuni de recredibilizare a serviciilor secrete romanesti…

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version