Cauta

CUPĂ la VAMĂ: MAREA LOJĂ, MAI TARE CA SRI-ul!

Dezvăluirea privind iminenta ”detonare” a ”Ultimei Ordonanțe” a premierului Ciucă despre marea evaziune fiscală a băgat în fibrilații sistemul. Cel a cărui principală preocupare este la această oră doar găsirea unui ”vinovat de serviciu” care chipurile ar fi ”creionat” respectiva Ordonanță fără consultarea specialiștilor din Ministerul Finanțelor, ANAF, Autoritatea Vamală Română sau mai ales a chiar încă premierului Nicolae Ionel Ciucă.

Numai că, ghinion, uite că același sistem se arată exagerat de timorat atunci când ditamai șefii de servicii secrete iau poziția ”ghiocel” în fața unei adunături de loje masonice – fie ele și ”regulare” – din județele Mehedinți și Gorj. Zone în care a activat dintotdeauna campionul absolut la traseism politic, Ion Cupă. Cel care, după ce s-a perindat prin nu mai puțin de patru partide, a ajuns să fie propulsat în fruntea Autorității Naționale a Vămilor! Acolo de unde, pentru a putea fi ”plantat” în plin război din Ucraina unul ” fără nici măcar o zi de Vamă”, ca  Ion Cupă, a fost ”scuipat ca o măsea stricată” Bogdan Lucian Mihei.

Au făcut ceva pe Homeland!

Cel despre care orice s-ar putea spune, dar nu și că nu s-ar fi bucurat de sprijinul total al Serviciului Român de Informații. Iată însă că ”frățiorii” din jurul ministrului mason de Finanțe, Adrian Câciu i-au pus ”șorțulețele în cap”! Fără ca sistemul să reacționeze! Și să dea barem un simbolic aviz negativ unui traseist politic care va gestiona acum atât de sensibila ”procedurizare specială vamală” de la frontiera cu Ucraina!

Numirea lui Cupă uimind cu atât mai mult cu cât, doar cu câteva zile în urmă, partenerii strategici americani înființată la București propriul ”Birou Homeland” care să supervizeze tocmai ”gaura neagră” de la Vămi!

Aceleași vămi care s-au dovedit, până acum, veritabile ”pietre de moară” pentru toți șefii de Guverne! Mai ales că ”Frăția vameșilor” nu doar că a rezistat sporadicelor și tot mai anemicelor raiduri ale procurorilor anticorupție, dar continuă să reprezinte un adevărat ”stat în stat”, în fața căruia pălesc de invidie până și ”Reginele Frontierei”.

Iar acum sistemul și-ar putea lua revanșa verificând barem cum de a ajuns tocmai Cupă președintele Autorității Vamale Române. Și nu neapărat ce l-a recomandat pentru această funcție cheie în statul român, cel puțin în actualul context al războiului din Ucraina. Dar mai ales cine!

Avertismentul din 24 noiembrie!

Și pentru ca autoritățile să nu piardă cumva prețiosul lor timp – cel puțin din punct de vedere al sporurilor operative! – și mai ales pentru ca nu cumva să se scuze ulterior că ”nu am știut că se știe”, reluăm astăzi avertismentul din 24 noiembrie. Atunci când atrăgeam atenția asupra penetrării la vârful instituțiilor statului român a unuia dintre cei mai ”prolifici” traseiști politici.

Și tot așa, doar să se știe că se știe, poate își aruncă un ochi și pe lista lojelor din Mehedinți și Gorj… De la ”Cavalerii Danubieni” la ”Hiram 1880”… De la ”Paradox” la ”Apolodor”… De la ” Steaua lui Sever” la ”Coloana Infinită” și ”Ordinul Mark”… Și tot așa…

Deci, uite și ”lovitura” din 24 noiembrie, ”Șoc! Cui a predat Câciu Finanțele”:

”Masochism politic dus la extrem la Ministerul Finanțelor! Acolo unde social-democratul Adrian Câciu pare să nu aibă încă habar să calculeze nici măcar algoritmii politici ai actualei coaliții de guvernare. Așa că, la ce să ne mai așteptăm cu tot mai complicatele calcule ale degrevării bugetului național de promisiunile cu iz electoral care curg din toate părțile. De parcă ai și zice că politica fiscală dusă de actualul ministru al Finanțelor nu este nici una strict tehnică, nici trasată măcar pe linie de partid, ci doar pe cea de… „lojă”!

Mult prea preocupat de cosmetizarea propriei imagini pe la nesfârșitele ieșiri mediatice în decor, președintele liberal al ANAF pare să fi lăsat frâiele structurii secretarului general adjunct. Astfel că liderul de facto al ANAF are cu totul alte preocupări. Și anume prinderea unui loc călduț în cel mai râvnit Consiliu de Administrație al tuturor guvernărilor postdecembriste. Este vorba despre „fabrica de bani” legală de la ROMATSA SA.

Acolo unde ministrul pesedist Adrian Câciu se pare că încă nici nu s-a dumirit că va urma să îl numească pe Ion Cupă! Cel care a devenit secretar general adjunct al ANAF și a deschis deja șampania numirii sale în CA al ROMATSA SA având în spate un traseu politic halucinant…

Fie și pentru simplul fapt că „tânăra speranță” a Guvernului Ciucă a fost deputat… PDL, PNL, ALDE, independent și PMP! Adică a trecut prin patru partide!

De altfel, ultima activitate politică înainte de a deveni „omul nostru” de la vârful ANAF și, acum, a ROMATSA SA, gorjeanul Ion Cupă a desfășurat-o ca președinte al organizației județene PMP Mehedinți și candidat al Partidului Mișcarea Populară la președinția Consiliului Județean Mehedinți. Alegeri pe care le-a pierdut așa cum le-a pierdut…

Numai că documentul care trebuie să îi aducă pemepistului Ion Cupă un nou „trofeu” extrem de bine plătit purtând semnătura secretarului de stat Mihai Călin Precup. Cel numit în coasta ministrului plin pesedist Câciu după ce la ultimele alegeri parlamentare a candidat pentru funcția de senator din partea partidului… Pro România, condus de Victor Ponta”!

Între timp, ”frățiorii” convingând un Câciu deja jenant de obedient să îl numească pe Cupă direct în fruntea Autorității Vamale Române, în locul ”omului SRI”! Aroganță greu de înghițit și pentru oricare grupare transpartinică, dar pentru ditamai serviciu secret… Mai ales că, repetăm, războiul din Ucraina care trebuie ”vămuit” de către NATO la frontiera noastră i-a făcut pe americani să deschidă primul Birou Homeland din această parte a Europei…

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version