Cauta

Cîțu, trimis la spălat vase în SUA de Talpeș de la SIE!

Pe 17 martie îl întrebam pe Forin Cîțu cine i-a dat, după ce a ratat intrarea la Academia de Studii Economice din București, cei 160.000 de dolari cu care și-a plătit studiile, timp de patru ani, la prestigiosul Grinnell College din statul american Iowa. Deschizând astfel mai multe piste ale structurilor contrainformative, cele care au declanșat ample verificări pentru a afla cine l-a ținut pe actualul premier la școală, în Statele Unite ale Americii. Mai ales că acesta nu a beneficiat de nicio bursă oficială de studii, după cum sunt legendați pînă astăzi restul liderilor politici români care au fost recrutați să urmeze cursurile universitare în țări precum SUA, Canada, Germania sau Franța.

Și totuși cine a plătit pentru Cîțu la Grinnell College

Numai că, după ”lovitura” din 17 martie, parcă pentru a dovedi o dată în plus cât de întortocheate sunt căile sistemului, mai ales atunci când vine vorba de promovarea miraculoasă a unor ”no name” în cele mai importante funcții ale statului român, ”foaia matricolă” a lui Florin Cîțu a devenit peste noapte ”vulnerabilitate” la securitatea națională! Fiind tratată ca atare de către un serviciu secret care a blocat orice verificare a acesteia! Și chiar dacă în tot acest răstimp am dezvăluit atât ”legăturile primejdioase” dintre Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu și premierul Florin Cîțu, mai ales după ce acesta din urmă ar fi mușcat ”mâna care l-a hrănit” cu ani în urmă, fostul student de la Grinnell a continuat să facă ”pe mortul în păpușoi”. Chiar și atunci când am insistat pe varianta de lucru luată tot mai în serios în calcul la un anumit nivel al sistemului cu privire la sprijinul ”nevăzut” de care acesta ar fi putut beneficia din partea ”vechii gărzi” a SIE, într-un moment în care ”externii” nu se debarasaseră încă de ”metehnele” fostei DIE securiste.

Talpeș se poartă de parcă tot Iliescu ar fi președinte

Iar după atâta amar de vreme, considerând că, gata, subiectul a fost ”îngropat”, Florin Cîțu l-a făcut să deschidă șampania pe Ioan Talpeș, prin halucinanta ”spovedanie” de la Ambasada SUA.

 Isărescu sau Talpeș? DIE sau SIE?

Greu, foarte greu de stabilit adevărata relație dintre Mugur Isărescu și ”fiul rătăcitor” Florin Cîțu. Cum ar fi faptul că, în timp ce avea grijă să se știe în tot sistemul că i-a dat interzis premierului la BNR, tot ”Manole” l-a amăgit pe acesta că s-ar putea retrage în septembrie, pentru a îi lăsa locul în fruntea celei mai râvnite sinecuri politice din România. Și cu toate că s-a plictisit să tot aștepte și, așa după cum dezvăluiam chiar zilele trecute, Cîțu a ales să negocieze un post în conducerea BERD, după retragerea sa controlată de la Guvern, cei doi au totuși ”micul lor secret”.

Și o asuma Isărescu greșelile tinereții

Unul care poate să se refere foarte bine la misterul trimiterii tânărului vâlcean Cîțu la Grinnell College, în perioada 1992 – 1996, atunci când cel mai ”basic” pachet de studii tot costa 40.000 de dolari pe an! Numai că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, secretul ar putea fi de fapt unul în trei!

Prețul pentru spionii români!

Mai ales că, după cum susțin sursele noastre, din alambicata ecuație pe care vechea gardă din SIE speră să nu o rezolve ”lupii tineri” ai sistemului nu poate fi scos sub nici o formă generalul Ioan Talpeș. Cel care a venit în fruntea Serviciului Român de Informații Externe în aprilie 1992, cu câteva luni înainte ca Florin Cîțu să fie trimis, nu se știe încă pe ai cui bani, în SUA… Și care a stat în fruntea SIE până în 1997, în timp ce Cîțu a absolvit Grinnelll College la sfârșitul lui 1996.

Cât costă Omenia Minodorei Ilie

Astfel că, stranie coincidență, ”visul american” al actualului premier s-a desfășurat strict în mandatul lui Talpeș la Serviciul de Informații Externe. Cel în care Talpeș a fost singurul șef de serviciu secret din toată Europa Centrală și de Est care a ”predat necondiționat” americanilor lista completă, cu identitățile reale aferente, ale tuturor ofițerilor acoperiți ai statului român care acționau peste Ocean! Viitorii parteneri strategici revanșându-se cu păstrarea pe funcție a lui Talpeș, în ciuda raportului contrainformativ privind ”coruperea” acestuia, înaintat oficial de generalul Ciobanu. Raport în care se informa că Talpeș ar fi primit 6 milioane dolari de la Zaher Iskandarani, ca să îl salveze de la arestare. Numai că, stranie coincidență, zilele trecute numele generalului Ciobanu, denunțătorul lui Talpeș a apărut în stenogramele dosarului de corupție ”cablat” la ministrul Transporturilor, de parcă ai zice că un ”înger păzitor” veghează ca Talpeș să își plătească încă toate ”datoriile” din sistem.

Dar, ce-i drept, americanii au venit și cu oferirea unor ”facilități” pentru noile ”fantome” ale lui Talpeș, cele pentru care fostul șef al SIE ar fi girat personal că îi va înlocui pe vechii ”acoperiți”. Și că astfel vor putea fi folosiți pe termen lung, după legendarea lor în fruntea unor instituții cheie ale statului român și mai ales la vârful politicii. Dar despre care inițiații SIE încă ar băga mâna pe foc că au fost trimiși de Talpeș la diverse Colegii din SUA, având apoi asigurată și ”plantarea” în mediul privat, la companii din umbra ”Agenției”… Numai că, dacă Florin Cîțu zice că el și-a plătit studiile de la Grinnell College în 1992 – 1996, pe când Talpeș era șeful SIE, este strict treaba premierului. Păcat însă că nu a păstrat și niscai fotografii de când spăla vase prin restaurante, că doar acestea ar fi făcut deliciul internetului și ar fi spulberat orice eventuală ”răutate” din partea structurii contrainformative care chiar nu crede în astfel de coincidențe…

Cât costă ”Omenia” !

”Talpeș îmbătrânește urât! Și cu tehnica după el” titram ”lovitura” din 29 aprilie, atunci când dezvăluiam o posibilă explicație pentru ce nu mai este primit pe la mesele unde ”atârna” la Isoletta fostul șef al SIE. Totul după ce anterior avertizasem cât costă ”Omenia” generalului despre care la vârful sistemului s-ar spune că ”îmbătrânește urât”… Izolarea acestuia putând avea legătură și cu ”activitatea benevolă” de la Fundația Internațională ”Omenia”, acolo unde își face veacul alături de o altă fostă ”glorie” de pe vremea mandatelor prezidențiale ale lui Ion Iliescu, încă extrem de influenta Minodora Ilie. Cei doi reprezentând poate chiar ultimii ”dinozauri”ai regimului Iliescu care încă mai activează în ”high life”-ul dâmbovițean. Ce-i drept, amfitrioana Fundației ”Omenia” cu aceeași discreție care a caracterizat-o dintotdeauna, încă din vremurile în care se spunea că miniștrii, fie ei social – democrați sau liberali se puneau de fapt la recepțiile Minodorei. Cea ale cărei sentimente aproape materne față de Florin Cîțu dau deja de gândit… Ca și boemia unui Ioan Talpeș care pare tot mai greu de stăpânit în a își arăta exuberanța ”pe persoană fizică” față de acensiunea unui Florin Cîțu proaspăt legendat că s-a întreținut la studii în SUA spălând vase… Poate că și așa e! Dar ale cui…?

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version