Cauta

MRU ciuruit, avertisment si pentru Klaus!

Uite ca Mihai Razvan Ungureanu nu a apucat sa se impauneze prea mult cum i-a dat el peste nas sefei DNA, batandu-i obrazul despre „masurile securiste”. Iar daca un om cu orgoliul incomensurabil al lui Ungureanu a ajuns sa „inghita broscoiul” umilintei si sa-si dea singur demisia din fruntea Serviciului de Informatii Externe, asta inseamna ca a fost „inghesuit” rau de tot sa recurga la acest gest.

Şeful SIE se dă bolnav ca să nu recunoască umilinţa înfrângerii

Si ca, astfel, nu a facut decat sa amane deznodamantul defilarii publice prin fata procurorilor anticoruptie, demisia acestuia fiind singurul act care mai putea repara ce era de reparat din imaginea oricum sifonata a Serviciului de Informatii Externe.

Sanatos tun!

Desigur ca se vor gasi acum raspandaci care sa-si dea cu parerea ca este vorba de o demisie din „motive personale,”, MRU fiind grav bolnav. Sau ca acesta nu a facut astfel decat sa se replieze, pentru a putea lansa un „contraatac ucigator” dupa alegeri. Dar cert este doar ca seful SIE a fost pur si simplu „ciuruit”, si laurii victoriei nu se regasesc in niciun caz pe fruntea oricum prea lata a sefului statului.

Se impacase cu Iohannis

Ce-i drept, Klaus Iohannis este cel despre care a „rabufnit” public informatia ca i-ar fi cerut demisia lui Mihai Razvan Ungureanu. Insa, dupa ce initial seful SIE i-a dat cu flit presedintelui, cu ceva vreme in urma, prin sistem circula insistent informatia ca s-ar fi petrecut o impacare trainica intre cei doi. Ceea ce insemna ca securea razboiului ar fi fost definitiv ingropata. Iata insa ca, totusi, Mihai Razvan Ungureanu a fost executat. Ceea ce, daca informatia privind proaspata alianta dintre MRU si Iohannis este reala, atunci inseamna ca are si Klaus la ce sa se gandeasca. Mai ales ca pentru acesta vine un an deosebit de greu, ultimul in care s-ar putea incerca o debarcare inainte de incheierea mandatului prezidential. Pentru ca, sa nu uitam, incepand cu 1 iulie 2018, seful statului roman, care o fi acela atunci, va patrunde in „troica” Comisiei Europene. Ceea ce va face deja imposibil declansarea oricarui atac decisiv la functia acestuia.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version