Cauta

Berdilă, OMUL AMERICANILOR. L-AU EXECUTAT ÎN KANSAS!

Mai ceva ca în tradiționala ”Mioriță” care iată că încă ne bântuie destinul național, doi generali, Nicolae Ionel Ciucă și Daniel Petrescu, l-au executat pe un al treilea, tot general și el, Iulian Berdilă… Cu toate că toți trei erau percepuți, până la vârful sistemului, drept ”oamenii americanilor”! Și cei mai exaltați susținători ai Parteneriatului Strategic din întreg Ministerul Apărării Naționale. Ciucă, Petrescu și Berdilă militând de-a lungul anilor pentru recurgerea,  de către Ministerul Apărării Naționale, la contracte ”G2G” cu încredințare direct către subcontractorii Pentagonului. Și dacă Armata Română încă tremură să nu le rămână tehnica în drum la defilarea de 1 Decembrie încă și acum, cel puțin nu mai ducem grija cum să cheltuim cele 15 miliarde de dolari date deja, pe armament, companiilor americane  Lockheed Martin, Raytheon Technologies și General Dynamics…

Berdilă sacrificat de Ciucă și Petrescu pe altarul General Dynamics

Numai că, ghinion, dincolo de toate celelalte ”obligații de plată” pentru care Ministerul Finanțelor trebuie să tot taie de la Educație, Sănătate și proiecte de infrastructură, tocmai ce lupta pentru putere de la București din preajma ”rotativei” a mai condus la un nou angajament. Unul de ”doar” 1 miliard de euro, ce este drept,  pentru Afacerea Abrams.

Încă 3 miliarde! Pe ASCOD!

Numai că, așa după cum dezvăluiam în urmă cu doar câteva zile, costul total pentru achiziția a patru batalioane de tancuri americane ABRAMS va fi de 4 miliarde de euro!

Însă parcă pentru a dovedi încă o dată în plus că președintele Klaus Werner Iohannis știa el ce spunea când a caracterizat România drept un ”stat eșuat”, nici nu am apucat bine să achităm prima tranșă în avans – că de recepția tancurilor nici măcar Baba Vanga de Vasile Dâncu nu se poate hazarda când va avea loc! – că deja am demarat negocierile pentru alte… 3 miliarde de euro! Pe care le vom achita, aceleiași companii americane, pentru mașinile de luptă … ASCOD, cele care sunt un fel de ”struțo-cămilă” între transportoarele blindate Piranha 5 și tancurile ABRAMS! Adică, după ce dăm în total vreo 9 miliarde de euro pe Piranha și Abrams, vom cumpăra de alte 3 miliarde de euro niște Ascod care pot fi folosite și ca… Piranha 5, și ca… Abrams!

”… întâlnire cu United States Army Combined Arms Center”

Acum, nu că am avea mari pretenții de la generalul Gabriel Stan de a documenta situația absolut halucinantă petrecută la vârful Armatei Române în plin război din Ucraina… Mai ales că prioritatea șefului Direcției de Contrainformații și Securitate Militară din cadrul Direcției Generale de Informații a Armatei este să își ”lingă rănile” operative după eșecul puciului de la vârful Secției Militare a Direcției Naționale Anticorupție. În urma ”loviturii” din 20 aprilie, ”Puci DGIA! Generale Stan, jos laba de pe Justiție”!

Degeaba a fost Berdilă răsfățatul Americii

Așa că îi întindem o mână camaraderească lui ”Găbiță al nostru” și îi informăm noi pe ”beneficiarii legali” de ce a fost schimbat generalul Iulian Berdilă de la conducerea Forțelor Terestre ale Armatei! Pentru că, ei bine, generalul Iulian Berdilă nu mai este șeful Statului Major al Forțelor Terestre!

Deși ultima sa misiune a fost tot în Statele Unite ale Americii! Acolo unde, în perioada 9 – 17 aprilie a făcut o nouă ”vizită de lucru”.

Stranie ironie a sorții, procedurizarea operațiunii de schimbare a șefului Statului Major al Forțelor Terestre având loc chiar în ziua în care generalul Iulian Berdilă se întâlnea în Leavenworth, Kansas, cu reprezentantul United States Army Combined Arms Center ( USACAC), generalul – locotenent Milford Beagle Jr. Pentru a discuta, cel puțin oficial, despre ”dinamica mediului de securitate în Regiunea Mării Negre, importanța Forțelor Terestre Române în menținerea stabilității regionale și cooperarea în domenii specifice și relevante pentru dezvoltarea capabilității” și alte ”bla – bla”-uri…

El i-a decorat pe ei!

Ceea ce nu ar trebui să surprindă chiar pe nimeni dintre inițiații sistemului. Pentru că, deși sunt și alți generali români decorați de americani, în frunte cu chiar Nicolae Ionel Ciucă și Daniel Petrescu, Iulian Berdilă i-a decorat el pe cei mai buni militari americani! Onoare acordată extrem de rar unor străini…

” Generalul Iulian Berdilă a onorat trupele americane, în cadrul unei vizite la Corpul de armată VICTORY al US Army, dislocate la Fort Knox.

(…) Un înalt oficial militar român s-a întâlnit cu lideri cheie ai Corpului Victory și a onorat contribuțiile distinșilor membri ai Corpului V la eforturile româno – americane” au precizat… Forțele Terestre ale US Army!

”Suntem cu adevărat onorați și umili să îl avem aici, în Kentucky, pe generalul – maior Berdilă, care ne-a recunoscut Corpul și soldații” au declarat oficialii unuia dintre cele mai respectate Corpuri de armată ale US Army.

Tot Petrescu este la comandă

Și uite că, totuși, generalul român în fața căruia militarii Corpului Victory se declarau ”umili” a fost ”executat”! Fără somație! Tocmai pe când se întâlnea cu comandantul USACAC! Exact când ”șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul – locotenent Iulian Berdilă a fost inclus, începând cu data 11 aprilie 2023, în Galeria de Onoare (International Hall of Fame) a Colegiului de Comandă și Stat Major (CSGC) din Fort Leavenworth, Kansas, Statele Unite ale Americii.”

Numai că, totuși, minunea s-a întâmplat. Și generalul Iulian Berdilă, ” care a urmat cursurile prestigioasei instituții militare americane în anul 2023” a fost schimbat!

”Generalul – maior Ciprian Marin, fost comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica este noul șef al Statului Major al Forțelor Terestre ale României. Generalul – locotenent Iulian Berdilă a fost numit locțiitor pentru operații și instrucție al Șefului Statului Major al Apărării”.

Piranha, Abrams, ASCOD, aceeași ”Mărie”!

Cât să se mai tragă și de pe urma contractelor Piranha…? Cele începute cu achiziția de Piranha 3 de la niște elvețieni MOWAG  ”înghițiți” apoi de americanii de la General Dynamics European Land System. Și de pe care încă se ”mănâncă” și acum, deși un program de ”casare Rabla” ar fi mult mai practic…

Gata a fost schimbat și oficial șeful Forțelor Terestre

Și uite cum, chiar înainte ca Berdilă să plece în SUA, unitățile militare din România încă puneau la bătaie milioane bune de euro pentru achiziția de ” parbrize, geamuri, becuri, cabluri, amortizoare, coliere, suport furtun, lămpi, bare de direcție” pentru transportoarele Piranha care oricum ruginesc pe la Craiova…

În timp ce Parlamentul mai primea o cerere oficială pentru aprobarea unui alt program de înzestrare a Forțelor Terestre cu încă 150 de transportoare blindate Piranha, în valoare de 674 milioane euro. Ce este drept, un mărunțiș față de cele 4 miliarde euro pe care le vom plăti în avans pentru achiziția a patru batalioane de tancuri Abrams.

Numai că programul Piranha fiind supervizat de chiar șeful Forțelor Terestre în a căror dotare ar fi trebuit să intre, numele generalului Iulian Berdilă a devenit ”nefrecventabil”… Din moment ce, după Piranha, Forțele Terestre vor fi dotate cu Abrams. Dar nu doar! Pentru că tot Forțele Terestre – de la a căror conducere Berdilă tocmai ce a fost schimbat! – s-au dumirit de abia acum că și mai bune decât Piranha și Abrams pe care se dau în total ”înspre” 10 miliarde de euro, ar fi mașinile de luptă ASCOD! Pentru care se va face o scrisoare de intenție în valoare de alte 3 miliarde de euro! Către aceeași companie producătoare ca și ale transportoarelor Piranha și tancurilor Abrams!

Marea găselniță fiind că noua tehnică poate fi folosită … și ca Piranha, și ca Abrams!

Mai ales că Ascod produs de General Dynamics, bineînțeles, poate veni cu … turela de Piranha 5! Cea care s-a blocat la tragerile de precizie din poligon și a fost ”reparată” de israelienii de la Elbit prin anexe la contract de alte sute de milioane de euro! În plus, mașinile de luptă Ascod pot fi transformate și în… tancuri medii de luptă tip Abrams, prin suplimentarea cu blindaj adițional!

Așa că, băiețește vorbind, mai sunt și americanii de înțeles de ce nu îi interesează numele ”ospătarului” care îi servește, dacă nota de plată este ”OK”…

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version