Cauta

BANCHERUL LUI IOHANNIS, PRINS LA BUDAPESTA CU 500 MILIOANE EURO!

Traian Sorin Halalai… Un nume care demonstrează că, deși nerecunoscut oficial, sistemul Iohannis are oligarhii săi… Unii care, în numele și mai ales pe banii statului fac ce vor! Dar absolut ce vreau! Așa cum poate doar în Regimul Putin se mai poate…

Așa că, în această ecuație contrainformativă, nici măcar nu mai contează că Traian Sorin Halalai este cel mai bine plătit funcționar al statului român! Cu un venit lunar – cel declarat oficial, la avere – pe lângă care salariul președintelui României pare pur și simplu ”mărunțișul de semințe”…

Mai mult decât atât, într-un stat eșuat precum cel iohannist, președintele Klaus Werner Iohannis execută orbește toate ”rugămințile” președintelui EXIMBANK… Traian Sorin Halalai cerând nu doar să fie ”purtat pe brațe” în vizita prezidențială din Japonia, acolo unde a vorbit în numele întregii comunități de afaceri din România. La fel cum s-a întâmplat și cu partenerii de peste Ocean, cei care știu că pentru a reuși până și proiectul strategic al mini-reactoarelor nucleare de la Doicești, afacerea trebuie să treacă musai tot prin ”banca lui Halalai”! Pentru că EXIMBANK pare că deja nu mai este de mult banca statului român, ci a lui Traian Sorin Halalai pe persoană fizică… Bancherul amendat în trecut pentru rele practici… Anchetat de DNA pentru milionul de euro plătit pentru impunerea pe funcția de președinte al EXIMBANK… Dar care între timp a ajuns să autorizeze plata de aproape 400 milioane de euro pentru achiziția băncii grecești de la ai căror directori primise un împrumut mascat și fără dobândă de un million de euro!

Omul care a ajuns să îi transmită președintelui Iohannis ”șervețelul” cu numele viitorului ministru al Finanțelor. Nimeni altul decât bunul său prieten Cosmin Marinescu.

Și cel care, conform informațiilor de ultimă oră intrate în posesia noastră, zilele trecute tocmai ce a descins la Budapesta pentru a face o ofertă de nerefuzat pentru preluarea ”datoriilor” băncii maghiare OTP Bank… 500 de milioane de euro! Bani cu care nici măcar nu mai este nevoie să calculăm câte ”vouchere” s-ar fi plătit umiliților profesori români…

500 de milioane euro pentru patronii unguri… Acordați aidoma celor aproape 400 de milioane euro plătiți patronilor greci ai Băncii Românești. În total aproape 900 milioane euro, bani care nu sunt dați de Traian Sorin Halalai din buzunarul propriu. Ci din bugetul consolidat de stat. Cel din care însă, ghinion, nu se găsesc bani și pentru construcția de autostrăzi, spitale sau școli, pentru mărirea salariilor profesorilor sau polițiștilor și… cam pentru nimic altceva.

În afară de satisfacerea capriciilor financiare ale ”bancherului lui Iohannis”, ”omul roz al sistemului”, Traian Sorin Halalai. Acesta dorind astfel doar să se împăuneze, aidoma fostului ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, cu o ”cotă de piață” cât mai mare!

OTP BANK, scoasă la vânzare!

Aceasta a fost știrea financiară a sfârșitului lunii mai. Atunci când a fost ”împachetată” mediatic scurgerea controlată a informației că ” OTP Bank România a fost scoasă la vânzare. Procesul este estimat să dureze câteva luni, iar eventuala tranzacție ar urma să fie finalizată în decurs de un an.

În ultimii patru ani, OTP Bank România și-a dublat dimensiunea, și-a sporit cu 50% numărul de clienți, a implementat numeroase inițiative, cu precădere în zona de digitalizare și a creat o cultură agilă, orientată spre client.

Contractele care au dus la ancheta DNA Milionul lui Vlăduț Stoica

În paralel cu strategia de creștere organizată a băncii, Grupul OTP  a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale OTP Bank în România prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări a băncii.

OTP Bank a încercat să se extindă prin mai multe încercări de achiziții. De exemplu, în 2017, OTP Bank a încercat să achiziționeze Banca Românească, însă tranzacția a fost respinsă de către Banca Națională a României. (nr. – aceeași BNR care apoi ”a făcut ceva” pe obligativitatea avizelor legale, permițând astfel cumpărarea Băncii Românești de către… EXIMBANK-ul lui Sorin Traian Halalai).

În 2020, banca a mai fost interesată și de achiziția Garanti BBVA România, dar tranzacția nu a mai avut loc.

OTP Bank avea în 2022 active de 19,9 miliarde lei, în creștere cu 8% față de 2021 și se situa astfel pe locul 10 în topul băncilor din România, după active, după ce în anul 2021 a ocupat locul 9.

În primul trimestru al anului 2023, OTP Bank România a raportat active de 19,6 miliarde lei, în creștere cu 6% față de nivelul consemnat în luna martie 2022, și un profit după impozitare de 15 milioane lei”.

300 – 400 milioane

De asemenea, nu trebuie uitată nici justificarea semi – oficială a surprinzătoarei punere în vânzare…

”Motivația oferită pentru scoaterea la vânzare a băncii a fost lipsa pe piața din România a potențialului de creștere prin achiziții” și ”actualul context geopolitic”.

Ca și inseminarea informației subliminale că ” OTP Bank România este evaluată între 300 și 400 de milioane euro, la care s-ar adăuga rambursarea liniilor de finanțare către Budapesta.

Scoaterea la vânzare a OTP Bank România a atras interesul UniCredit, BCR/Erste, Băncii Transilvania, Alpha Bank, EximBank și Raiffeisen Bank”.

Numai că, prezent ”incognito” la Budapesta, Traian Sorin Halalai tocmai ce a făcut, în data de 8 iunie, ”oferta de nerefuzat” de 500 milioane de euro! Bani care urmează să fie plătiți, bineînțeles, de contribuabilii români!

Iar ”Îngroapă Mortul”…?

Iar pentru a înțelege cel mai bine ”schema” pe care Traian Sorin Halalai intenționează să o folosească și în cazul preluării OTP Bank România, uite că este suficient de recitit și restul ”loviturilor” care au dezvăluit jocurile subterane ale ”bancherului sistemului”. De la ”Halalai a fugit în Dubai! EximBank nu are avizul BNR” și ” Îngroapă Mortul”, până la ”Vlăduț, unde este milionul de la Halalai?” și ”Prejudiciul secolului pe axa Halalai – Bădălău – Busuioc”…

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version