Cauta

Avertismentul lui Kovesi: Eu vara nu dorm!

Dupa atata amar de vreme, in care au protestat vehement fata de presupusele abuzuri ale procurorilor anticoruptie, politicienii par sa actioneze sub impulsul unei adevarate magii. Pentru ca altfel nu se poate explica de ce parlamentarii se dau acum “legati” de buna voie si nesiliti de nimeni.

Laura Codruta Kovesi vrea sa debuteze in forta la DNA

Astfel, membrii Comisiei Juridice din Senat, in frunte cu altadata atat de vehementul Tudor Chiuariu, au decis modificarea Legii 51/1991 cum, poate, nici macar cei de la DNA nu ar fi facut-o. Practic, de acum inainte, noua Lege a securitatii natio-nale va permite ca orice demnitar roman sa poata fi monitorizat “pe perioada nelimitata”, fara ca barem sa aiba habar de aceasta. Iar viitoarea sefa a DNA pare hotarata sa profite din plin de acest avantaj, prioritatea absoluta a Laurei Codruta Kovesi fiind derularea unui parteneriat strategic cu SRI.

Tudor Chiuariu s-a dat zmeu doar pana a trebuit sa treaca la fapte

Intoarcerea la securitate

Dupa ce au cerut insistent modificarea controversatei Legi 51/1991, parlamentarii actualei coalitii guvernamentale s-au pus pe treaba. Iar din prima forma a noii legi, deja discutata in Comisia Juridica a Senatului, reiese ca grija cea mare a alesilor a fost sa schimbe denumirea din Legea sigurantei nationale in cea a securitatii nationale. In rest, rolul procurorilor nu doar ca nu va fi stirbit, ba dimpotriva. Astfel, sub pretextul “securitatii nationale”, ei pot obtine ca durata maxima a mandatului de interceptare, care oricum ramane de sase luni, “sa poata fi prelungita succesiv cu cate trei luni, in mod nelimitat”!!! Astfel, Romania devine tara cea mai “darnica” in ce priveste posibilitatea de monitorizare legala, din intreaga Uniune Europeana. Mai mult, procurorii anticoruptie isi pot vedea linistiti de filaj, fara sa se teama ca dovezile prezentate de ei pot fi cunoscute si de cei invinuiti, dupa cum prevede un alt articol de lege surprinzator: „partile dintr-un dosar in care se judeca sau cerceteaza si informatii clasificate nu au acces la dosar si la probele din acesta”.

Oamenii lui George Maior ii vor sprijini informational pe procurorii anticoruptie

In iulie se schimba macazul!

Principalii beneficiari ai noii legi sunt, fara indoiala, procurorii anticoruptie. De altfel la DNA se produce o mica revolutie pe plan intern care sa intareasca pozitia institutiei. Astfel, in planul managerial deja inaintat CSM-ului de catre Laura Codruta Kovesi, aceasta a anuntat ca va lupta pentru “consolidarea si apararea statutului procurorului” si ca nu va aviza sub nicio forma posibilitatea audierii viitorilor sai subalterni de catre comisiile parlamentare de specialitate. Insa principalul obiectiv asumat de catre Kovesi este intarirea colaborarii informationale cu SRI. Astfel, dupa iminenta sa numire in functie, noua sefa de la DNA va trece de indata la intocmirea unei diagnoze realiste a institutiei. Iar de acum inainte, toti procurorii DNA vor fi supusi semestrial unei evaluari speciale, care va stabili strict cum au valorificat acestia informatiile primite de la SRI! In traducere libera, aceasta inseamna ca DNA va rezolva cu celeritate ponturile primite de la oamenii lui George Maior, in urma monitorizarii demnitarilor suspectati de coruptie. Dupa cum sustin sursele noastre, prima evaluare va avea loc in luna iulie si din acel moment DNA, impinsa de la spate de informatiile ce urmeaza sa le primeasca de la SRI, va incerca sa-si imbunatatesca palmaresul cu cateva noi “capturi” record. Se vorbeste chiar de retinerea, in aceasta vara, a trei nume grele ale politicii dambovitene. Ceea ce va face ca viitorul raport MCV din toamna sa fie unul de-a dreptul elogios la adresa noilor sefi ai Justitiei si sa se deschida, astfel, portile Schengen. Ceea ce va fi o lovitura de imagine decisiva pentru premierul Victor Ponta in vederea negocierilor purtate pentru desemnarea candidatului la presedintia Romaniei…

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version