Cauta

Avem de unde! Dăm și Franței 1 MILIARD de euro, POMANĂ!

Laurence Auer cere, Ciucă plătește ”deranjul”

CERȘETORIA a ajuns principala strategie a Franței în România! A ”ciuguli” câte ceva din ”rămășițele” contractelor militare care iau toate calea subcontractorilor Pentagonului sub forma ”unidirecționării” prin încredințare directă ”G2G” fiind unicul ”proiect de țară” francez pentru România.

Vechile aeronave ale IGAV înlocuite cu americanele Black Hawk

 

Iar deja prea mulți politicieni și demnitari de-a valma se complac în această ”mocirlă” diplomatică. Mulțumiți că, dacă plătesc noua ”taxă de șmecherie”, cel puțin au închis gura autorităților franceze în ceea ce îi privește. Strict pe persoană fizică, desigur!

De asemenea, și la un anumit nivel al sistemului se zice ”Bogdaproste” că ”dăm de pomană” Franței, dacă astfel se scapă de o altă voce critică.

Numai că dezamăgirea este cu atât mai mare pentru ofițerii de legătură care, alături de DGSE-ul francez au participat la ”opoziția operativă” față de ”sfârtecarea” intereselor militare și economico-financiare ale statului român de către grupurile de interese americane și mai ales cele germano – austriece.

Sereiștii cumpără de la Airbus

Iar acum, când ”presiunea” BND-ului german cel puțin scade cu fiecare zi cu care se apropie ”ejectarea” lui Klaus Werner Iohannis de la Palatul Cotroceni, DGSE-ul francez ar fi trebuit să ”umple” golul astfel apărut.

Numai că, altfel impresionantul dispozitiv de intelligence detașat de DGSE la București a fost legat de mâini și de picioare, în urma deciziei politice a Administrației Macron de a se axa strict pe ”promovarea intereselor economice” a două – trei companii franceze. Unele veșnic pierzătoare, cam peste tot în lume, în fața subcontractorilor Pentagonului american.

Raed le a dat delete

Și uite cum ambasadoarea Laurence Auer a ajuns să preia comanda ”militară”, mulțumindu-se cu ”mărunțișul” contractelor acordate de către instituțiile de forță române, după ce partenerii strategici și-au luat ”partea leului”.

Șase elicoptere… Să fie primite și alea!

Degeaba s-a zbătut AIRBUS cu ”investiția strategică” de la Ghimbav, că Raed Arafat a executat tot la americani. Astfel că ”Doctorul” a ales elicopterele de tip Black Hawk fabricate în Polonia, sub licența companiei americane beneficiară directă a contractului, Lockheed Martin.

Pe ”ceva bani” în plus, producătorul vopsind în roșu elicopterele ce urmează a fi livrate către SMURD și adăugând la prețul final și modificarea acestora în vederea derulării de operațiuni specifice de salvare. Astfel că, pe lângă aparatura medicală, elicopterele ”Red Hawk” vor avea și un troliu pentru salvări montane și sisteme de stingere a incendiilor. Elicopterele plătite înainte, bineînțeles, urmând a intra anul acesta în dotarea structurilor teritoriale din București, Constanța, Tulcea, Iași, Suceava, Cluj și Caransebeș ale Inspectoratului General al Aviației din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Iar după ce au înghițit în sec la sutele de milioane de euro arvunite deja de rivalii americani, francezii de la Airbus s-au milogit și mulțumit în cele din urmă cu anunțul ambasadoarei Laurence Auer.

”Serviciul Român de Informații va cumpăra șase elicoptere medii/grele multifuncționale de la Airbus Helicopters România, un acord – cadru fiind semnat de reprezentanții celor două entități. La semnare au participat directorul Serviciului, Eduard Hellvig și ambasadoarea Franței în România, Laurence Auer.

Încheierea acestui acord s-a realizat în urma procedurii de achiziție publică CN 1043132/28.05.2022, respectiv prin publicarea în JOUE a anunțului 2022/S 104-292373/31.05.2022.

Achiziția elicopterelor multifuncționale în valoare de 161 milioane de euro fără TVA s-a făcut în baza Hotărârii de Guvern nr. S – 390 din 23.03.2022 privind aprobarea Notei de Fundamentare cu referire la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Modernizarea structurii de aviație aparținând Serviciului Român de Informații”.

FOS a luat JLTV. SABRE cine ia?

Aceeași mercantilă ”rețetă a succesului” urmând a fi aplicată și în cazul vehiculelor de luptă destinate forțelor militare de operații speciale. Iar și aici calculele sunt cât se poate de simple.

Cadou de PAX AMERICANA de la MOȘ Ciucă: 6 miliarde” titram ”lovitura” din 20 decembrie 2022. Atunci când dezvăluiam că întrevederea de sâmbătă după-amiază, dintre premierul Nicolae Ionel Ciucă și comandantul Forțelor Speciale ale Statelor Unite ale Americii – US SOCOM, generalul Bryan P. Fenton a avut un singur punct de ”bifat”. Și anume achiziția de către Forțele pentru Operațiuni Speciale ale Armatei Române a autovehiculelor de luptă ”girate” de US SOCOM.

Astfel că, după ce s-a bătut palma pe persoană fizică și pentru ”Contractul Oshkosh – JLTV”, Guvernul României a adoptat de această dată oficial, sub conducerea premierului Nicolae Ionel Ciucă, a Hotărârii privind aprobarea circumstanțelor și a procedurii specifice aferente Fazei 1 din cadrul Etapei 1 a Programului de înzestrare ” Autovehicule tactice blindate de tip ușor” – ATBTU.

Astfel că deja s-a ajuns la ”decizia de a atribui un contract multianual având ca obiect furnizarea a 1.509 de ATBTU în 9 configurații – varianta de bază și opt tipuri de derivate”.

Unic beneficiar al contractului fiind, bineînțeles, producătorul american Oshkosh și ale sale JLTV.

Astfel că, lăsați cu ochii în soare de americani, francezii au început să bată la ușile altor structuri, ca să ia și de la ei varianta SABRE.

Astfel că, la această oră, guvernanții români caută ”soluții de avarie” pentru a îi împăca și pe francezi, cumpărând și de la ei ”niște SABRE” de ”două-trei sute” de milioane. Urmând a vedea abia apoi ce facem cu ele…

Axa Drulă Armand Allen Samuel

Iar cum pe generalul Incicaș l-a luat gura pe dinainte să se împăuneze că vom cumpăra de la americani și tancuri ABRAMS, deja francezii au pregătit propria ofertă pentru varianta LECLERC. Știind foarte bine că nu vor putea lua fața americanilor dați ca și câștigători cu ABRAMS. Dar cel puțin  băgând astfel pe gâtul ”slugilor de la București” și niște LECLERC…

La fel cum, dacă nu le-a ieșit cu corvetele NAVAL, o țin acum ”langa” cu submarinul SCORPENE.

Totul pentru ca să se atingă ”pragul de vânzări” de 1 miliard de euro asumat de Președinția Franceză pentru companiile agreate de Macron. ”Secția politică” a Ambasadei Franței insistând că, dacă americanilor le dăm 10 miliarde pe tehnică de luptă, de ce nu le-am da și lor ”barem 1 miliard”…

Cei 4 arhangheli au fost 3: Drulă și Clotilde!

În acest timp, ”celula” DGSE de la București asistă de asemenea neputincioasă cum ”partida franceză” preferă ”să moară cu Drulă de gât”…

Toată strategia politică a intereselor franceze continuând să se învârtă doar în jurul rămășițelor useriste. Astfel că încă extrem de prezenților oameni de afaceri și mai ales agenți de influență care activează în România li s-a transmis să sprijine ”logistic” doar ”careul de ași” format din Cătălin Drulă, Clotilde Armand, Allen Coliban, primarul Brașovului și pe ”neamțul” Dominic Samuel Fritz de la Timișoara.

”Propaganda operativă” asigurată din ”donațiile și sponsorizările” companiilor franceze urmând a se limita doar la preluarea atacurilor la ”buba galbenă” liberală… Într-o încercare disperată de a copia succesul campaniei cu ”ciuma roșie” pesedistă…

Ultimele stiri

  • Bomba Atomică i-a plesnit drept în freză pe domnii Platon și Aristotel
  • Poate Europa să concureze iarăși cu SUA?
  • Aprovizionarea cu gaze a Europei depinde din nou de o singură companie
  • Au dreptate și austriecii. Guvernul le-a promis profituri uriașe pe 15 ani
  • Veşti proaste pentru românii cu rate la bănci. BNR nu are deloc milă de creditele oamenilor!
  • Crima de la Padina. Fiii vrăjitoarei Sidonia, eliberați din arestul preventiv. Ce măsură a decis instanța în cazul celor trei suspecți
  • Tarifele Occidentului nu vor opri dominația economică a Chinei
  • NATO nu poate supraviețui fără America
  • Agenda ecologică de la Bruxelles, o mizerie politică
  • Fiestă fără tauri!
  • Exit mobile version