Cauta

AU DUBLAT DOSARELE! Pițurcă, știai că de la EI ți se trage?

La apogeul campaniei de înscriere pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție, ”agheasma” de conducere actuală s-a împăunat cu cele 72 de dosare legate de pandemie trimise în judecată.

Cristian Bușoi face politică la Bruxelles familia afaceri în România

Chiar la ședința de bilanț a DNA, procurorul șef Crin Bologa făcând pe justițiarul și cu ”avertismentul” că ”acum mai avem pe rol în lucru încă 90 de dosare cu infracțiuni în legătură cu situația pandemică, în care sunt deja suspecte sau inculpate peste 122 de persoane. Deja s-au trimis în judecată 72 de dosare cu zeci de inculpați”.

Raportorul BIG PHARMA

La doar câteva zile după ”bilanțul” lui Bologa și după ce opinia publică fusese isteric inflamată de ”Dosarul Pițurcă – ROMARM”, a mai apărut o declarație. Aparent fără nici cea mai mică legătură cu ceea ce se întâmplă în țară cu lupta pentru preluarea conducerii DNA. Iată însă că ”externii” nu sunt chiar atât de ușor de dus de nas ca alții… Astfel că la complexul ”puzzle informativ” la care se lucrează în paralel cu sutele de anchete separate pentru identificarea și tragerea la răspundere a adevăraților ”băieți deștepți” ai pandemiei, tocmai ce s-a adăugat și cât se poate de discreta postare virtuală a europarlamentarului Cristian Bușoi.

Pițurcă doar o supapă

Cel care, de la Bruxelles a inseminat pe facebook informația că ” medicina personalizată, medicamentele inovative și susținerea cercetării trebuie să fie priorități pe agenda publică și în România și în UE. Mă bucur că am avut ocazia să vorbesc, astăzi, la o dezbatere organizată de EAPM ( Alianța Europeană pentru Medicină Personalizată), la Bruxelles, despre revizuirea legii farmaceutice a UE, dar și despre proiectele pe care am reușit să le impun, în calitate de raportor al Programului de Sănătate al Uniunii.

Crin Bologa își trimite oamenii doar după samsarii de măști

Este nevoie de o legislație europeană comună în domeniul sănătății, care să răspundă provocărilor actuale și potențialelor amenințări viitoare. Experiența ne-a arătat că normele separate în fiecare stat membru nu funcționează. Trebuie să ne asigurăm, spre exemplu, că legislația farmaceutică din UE este adecvată scopului și că pacienții au acces rapid la cele mai bune medicamente, cu cele mai puține efecte secundare. Mai departe, este important să găsim cea mai bună formulă, care să sprijine industria și cercetătorii pentru ca toți pacienții din UE să aibă acces la tratamentele de ultimă generație.

Mă bucur că EAPM și alte asociații din UE sunt în dialog permanent cu mine și ceilalți colegi europarlamentari cu activitate în domeniul medical și că împreună lucrăm pentru a găsi cele mai bune soluții care să ajute cu adevărat pacienții și medicii. Vă asigur că vom continua să facem acest lucru”.

Nimic de QATARGATE

Acum, ce este drept, din punct de vedere politic cel puțin, Cristian Bușoi este de înțeles de ce nu a mai pomenit nimic și de scandalul QATARGATE. Mai ales după ce, aidoma șoferilor prinși cu radarul și care urlă la polițiști că și alții au trecut cu viteză, Cristian Bușoi s-a limitat la a preciza că și alți europarlamentari au fost în Qatar pe banii ”sponsorilor” și fără să raporteze. Numai că alți europarlamentari cad deja ca popicele în fața presiunilor publice din propriile țări. Pe când Cristian Bușoi, ca să nu mai vină cumva vorba de implicarea sa în cel mai mare scandal internațional de corupție, o ”ține langa” despre cum ”și dă-i și luptă”, din calitate de raportor al Programului de Sănătate al UE, pentru o nouă Lege BIG Pharma! Pentru că noua lege farmaceutică nu poate fi decât una care să umple și mai abitir conturile deja doldora de zeci de miliarde de euro ale marilor companii farmaceutice. Pentru că, așa după cum dă de înțeles chiar ”lobbistul”, chipurile ”experiența” pandemiei ne-ar fi arătat că normele separate în fiecare stat nu funcționează”. Astfel că medicamentele vor fi cumpărate de acum înainte tot cu ordin de la conducerea Comisiei Europene, ca și în cazul vaccinurilor.

Dacă și Don Nic Voiculescu nu se bagă pe noua lege farmaceutică a lui Bușoi

Iar dacă România s-a ales cu zeci de milioane de doze pentru care trebuie să plătească direct distrugerea lor, aceasta a fost, ghinion, doar ultima repetiție pentru ce va urma… Atunci când noua Lege farmaceutică promovată de Bușoi va trece. Și guvernele naționale nu vor mai putea avea decât libertatea să achite alte miliarde de euro pentru ”medicamentele inovative” contractate direct de conducerea Comisiei Europene, prin contracte directe și secretizate cu marile companii Big Pharma!

Au luat toate ”măștile” Poliției

Și uite cum, la noi în țară, procurorii DNA se iau de piept doar cu dosarele ”cu măști”… Și asta după ce obediența unor șefi de structuri de Poliție sau de la alte Parchete și instituții ale statului român a condus la o situație fără precedent… Toate dosarele ”cu măști” din perioada pandemiei fiind ”dublate” de alte dosare, deschise de procurorii DNA strict pe baza anchetelor aflate în desfășurare la alte structuri! Astfel că, fără a mișca un deget, DNA s-a ales cu un ”portofoliu” de câteva sute de dosare gata făcute! Și din care dă drumul la câte dosare vrea, atunci când dinamica operativă o impune și este nevoie ca ”lupta anticorupție” să fie întreținută cu câte o ”defilare” de VIP încătușat, cu asigurat impact mediatic, precum cea a lui Victor Pițurcă. În timp ce nici măcar un singur adevărat dosar care contează, cel puțin din punct de vedere al prejudiciului nu se află în lucru! Pentru că asta ar însemna ca, în loc de samsarii de măști, procurorii DNA să dea iama direct în atotinfluentele companii BIG PHARMA. Așa că, pentru a putea acoperi dosare care duc la nume grele ale lobby-ului Big Pharma în România și la Bruxelles, și alți ”Pițurcă” trebuie să se aștepte să se ”apeleze” la ei ca și la niște ”supape” ale eliminării nemulțumirii publice tot mai ”virusate” față de dezvăluirile privind ”tunurile” de miliarde date în domeniul Sănătății. Și pe lângă  care, culmea, achizițiile de măști sau alte echipamente anti – COVID nu reprezintă decât ceva ”mărunțiș” pentru adevărații jucători din Institutul Aspen România!

Ăsta este ”GUVERNUL MEU”!

Dacă până și rețeaua lui ”Don Nic” Voiculescu a ajuns să se teamă de ”imperiul” consultanței medicale creat de tatăl europarlamentarului Cristian Bușoi și alți membri ai ”familiei lărgite”, atunci este clar cum de europarlamentarul a reușit să își impună ”chiloțarul” de încredere la vârful Ministerului Sănătății. Pentru că până și soroșizatul Dacian Julien Cioloș a recunoscut că Bușoi și doar Bușoi este cel din spatele carierei fulminante a manechinului Andrei Baciu. Cel care, după ce defila în chiloți pentru Botezatu, sub numele de cod ”Romică” a ajuns secretar de stat în Ministerul Sănătății și coordonator al campaniei de vaccinare, fiind un adevărat ”superviser” chiar și pentru omul generalului Oprișor, Valeriu Gheorghiță.

Florin Cîțu având și el atât de multe de spus pe acest subiect, dacă DNA chiar și-ar lua în serios anchetele privind ”tunurile” din perioada pandemiei.

Manechinul Romică El a coordonat campania de vaccinare

Până atunci însă, ”Don Nic” Voiculescu trebuie să se mulțumească cu ”securizarea” ASSMB-ului și ”ținerea în viață” a nepotului userist Vlad Voiculescu.

În timp ce ”Don Nic” Voiculescu respectă actuala delimitare a sferelor de influență de la nivelul Institutului Aspen România. Acolo unde este coleg cu reprezentanții tuturor marilor companii farmaceutice din Big Pharma.

DNA, dar denunțul de 5 milioane euro…?

În timp ce procurorul-șef al DNA se ferește ca de tămâie să dea în lucru și denunțul unui fost ministru al Sănătății care a informat ”beneficiarii legali” cu privire la ”oferta de nerefuzat”, făcută chiar în biroul său, de a scrie pe un șervețel contul din Geneva în care să i se vireze suma de 5 milioane euro. Asta ”doar” pentru ”a da cu pixul” pe un ordin –anexă privind includerea pe lista compensatelor a trei noi ”medicamente inovative”…

Sau la dosarul prin care România a devenit ”Țara Ibuprofen”, aceeași materie primă fiind comercializată la prețuri umflate de zeci de ori – dar în cantități diminuate și de câte trei ori!- sub nume diverse, dar de aceleași firme BIG PHARMA!

Sau cum au fost ”scăzute” din același pix valorile ”de alarmă” ale colesterolului, pentru ca ”medicii îndărătnici” să fie obligați să recomande astfel medicamentul a cărui valoare de piață a crescut de zeci de ori, în doar  câteva săptămâni…

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version