Cauta

”Acoperita” pusă de Cioloș să spargă Guvernul!

Noi scene absolut halucinante s-au petrecut în ultimele ore la Ministerul Afacerilor Interne. Acolo unde cea mai tânără ”chestoriță” pensionară din istoria României refuză să își ia în primire postul de secretar de stat! Și asta pentru că, spre disperarea nedisimulată a ministrului Lucian Bode și a celorlalți lideri ai Partidului Național Liberal, Irina Alexe ”s-a sucit” și nu mai vrea să aibă în fișa postului atribuțiunile pe linia relației cu Parlamentul și a relațiilor internaționale. Aceasta insistând să fie numită secretar de stat doar pentru relația cu instituția Prefectului! Ceea ce ar încurca definitiv toate planurile Partidului Național Liberal.

Irina Alexe a sucit mereu pe degete chestorii MAI

Iar pentru a înțelege mai bine disperarea liberalilor este suficient să amintim că deja aceștia au făcut un păgubos pas înapoi, atunci când l-au pus pe premierul Florin Cîțu să semneze ”Decizia privind eliberarea domnului Norocel Pompiliu Stroe din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne”. Adică tocmai a secretarului de stat liberal care răspundea de relația cu Parlamentul și relațiile internaționale! Mutare făcută expres pentru a i se face astfel loc Irinei Alexe pe acest post, așa după cum s-a negociat în cadrul alianței, între Partidul Național Liberal și USR – PLUS. Mai mult decât atât, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, Partidul Național Liberal avea gata pregătită pentru a fi pusă la semnat la mapa premierului decizia cu numele propriului secretar de stat pentru relația cu instituția prefectului. Acolo unde chiar zilele viitoare trebuia numit un liberal cu expertiză în domeniu și care provine din Galați.

Norocel Pompiliu Stroe retras degeaba

Numai că Dacian Cioloș a pus-o pe Irina Alexe să refuze cu orice preț postul oferit! Și să solicite în schimb să fie numită de Lucian Bode secretar de stat, dar cel care să răpundă de coordonarea prefecților din întreaga țară. Strategie pe care liberalii nu doar că nu au acceptat-o, dar chiar i-au bătut obrazul președintelui PLUS. Numai că Dacian Cioloș i-a pus și mai mult pe gânduri, răspunzându-le principalilor parteneri de la PNL că, dacă nu fac ca el și nu o pun pe Irina Alexe secretar de stat peste prefecți, atunci nu au decât să își bage undeva protocolul de guvernare! Astfel că, la această oră, chestorul pensionar Irina Alexe este la un pas să își realizeze misiunea de ”spargere” a Guvernului, după modelul lui Băsescu de pe timpuri…

Capcana Norocel

De-abia cum au conștientizat și liderii Partidului Național Liberal că și-au tăiat singuri craca de sub picioare atunci când l-au retras pe Norocel Pompiliu Stroe din funcția de secretar de stat pentru relația cu Parlamentul și relațiile internaționale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Însă deja este prea târziu, ministrul Bode căzând singur în ”capcana Norocel”. Și acum bode nu mai știe cum să iasă din ea, în ciuda faptului că tot partidul a pus umărul la încercarea de a repara ce s-a greșit pe 25 februarie, atunci când premierul Florin Cîțu a semnat decizia de eliberare din funcție. Una luată cu speranța deșartă că astfel liberalii îi vor putea ”fenta” pe oamenii lui Dacian Cioloș.

Lucian Bode neputincios în fața perversei încasate de la Dacian Cioloș

Planul liberal fiind că, atunci când USR – PLUS va revendica postul de secretar de stat obținut la negocierile din interiorul alianței, să se ofere alianței doar ”relația cu Parlamentul”. Cu justificarea că este singurul disponibil… Numai că niciunul dintre liderii liberali nu s-a gândit că această strategie s-ar putea dovedi una absolut ”sinucigașă”, cel puțin din punct de vedere al gestionării activității MAI.

Șefa prefecților

Rațiunea liberală fiind bazată pe rolul mai mult decorativ al unui secretar de stat care să gestioneze relații precum cea cu Parlamentul sau cu organismele internaționale. Cu totul alta fiind însă influența ”omologului” care gestionează relația cu Prefecții din întreaga țară. Ceea ce presupune fonduri, Putere politică și mai ales ”pârghiile” necesare organizării unor alegeri, fie ele la termen sau anticipate. Astfel că se explică de ce, dincolo de ”ranga în dinți” pe care Cioloș nu ezită astfel să le-o administreze din nou liberalilor, Irina Alexe vrea musai să fie ”șefa prefecților”. Iar liberalii, mai ales cei transilvăneni, cunosc bine ambiția nemărginită a Irinei Alexe. Cea care a fost promovată în ”lumea bună” a Internelor de mentorul său, fostul secretar de stat Mircea Alexandru. Următorii pași în carieră fiind făcuți, după primirea primei locuințe de serviciu de la MAI, pe ”culoarele” asigurate de fostul secretar general Cristian Baci sau colegul acestuia ”de lot” în dosarul penal privind angajările ilegale, Adrian Pătrășcu.

Vendeta pentru Tudorache

Iar dacă prin ”tupeul obraznic” al Irinei Alexe, Dacian Cioloș le-a dat practic șah-mat liberalilor, inițiații sistemului pun această ”perversă de la PLUS” încasată sub centură de oamenii președintelui și ca o vendeta pentru Dragoș Tudorache. Cel pentru care Dacian Cioloș a solicitat insistent la negocieri portofoliul Internelor. Numai că dezvăluirea ”NAȚIONAL” privind ”Operațiunea Măgarul” a furnizat PNL-ului ”muniția” necesară pentru a refuza nominalizarea lui Dragoș Tudorache în fruntea Ministerului Afacerilor Interne.

Răzbunarea lui Dragoș Tudorache

Numai că acum răzbunarea este cu una atât mai dulce pentru Dacian Cioloș, cu cât Irina Alexe a fost ”racolată” din chiar ”nucleul dur” al foștilor pedeliști ardeleni! Acolo de unde însă dezertase, ce-i drept, de când a făcut jocurile împotriva fostului secretar general al Guvernului, deși Daniela Andreescu era la acea dată puternic susținută de cuplul Traian Băsescu – Elena Udrea. Oricum, deși  PNL-ul a fost din nou prins pe picior greșit de misiunea ”acoperitei” Irina Alexe de a forța spargerea Guvernului, liberalii trebuie să aibă totuși o reacție. Una cât mai promptă, ținând cont că altfel riscă să piardă orice influență la nivelul unui minister precum Internele…

Ultimele stiri

  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Exit mobile version