AcasăCORONAVIRUSVeste proastă pentru toți românii. Avertismentul sumbru al medicului Streinu Cercel

Veste proastă pentru toți românii. Avertismentul sumbru al medicului Streinu Cercel

Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, atrage atenţia să nu lăsăm garda jos în fața pandemiei de coronavirus.

Medicul a spus, sâmbătă, la postul Realitatea TV, că noul coronavirus va mai continua să facă ravagii în țară, cel puțin trei ani de zile de acum încolo.

Singura salvare ar fi dezvoltarea unui vaccin eficient

Potrivit medicului infecționist numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este în creștere.

„Anthony Fauci spunea că vom avea vaccin. Nu vom avea unul foarte curând și asta pentru că va trebui creat unul care să asigure vccinarea la nivel planetar pentru că acesta este un virus pandemic care circulă la nivelul întregii planete.”

Medicul Streinu Cercel spune că vom putea avea un vaccin, abia în toama anului viitor

Medicul specialist a mai spus că un un vaccin care să fie eficient nu va putea să apară decât în tomna anului 2021. El motivează acest lucru prin faptul că virusul ade numeroase mutații într-o perioadă scurtă de timp.

„Vaccin nu vom avea curând și asta pentru că au apărut anumite probleme în pepararea acestui vaccin. (…) Pentru un nou virus gripal, avem nevoie cam de 6 luni să punem la punct un nou vaccin, știind tot ce poate să facă. Nu la fel stau lucrurile în cazul COVID-19, care capătă noi proprietăți prin mutații. Orice modificare la nivelul virusului face ca anticorpul să nu mai fie funcțional, adică să nu mai fie protector. Fiind un virus nou, are erori de copiere care se pierd, nu rămân în structură, dar modificarile ajung să fie păstrate în structura sa și se fac responsabile de agresivitatea bolii”.

Când va primi România un vaccin anti-coronavirus

Menționăm că, mai multe companii din întreaga lume încearcă să dezvolte cât mai urgent un vaccin anti-coronavirus.

Companiile Sanofi și GSK au demarat un studiu de fază 1/2 în septembrie, care va fi urmat de un studiu de fază 3 până la sfârșitul anului 2020.

Dacă aceste etape se desfășoară cu succes și conform reglementărilor în vigoare, companiile urmăresc să pună vaccinul la dispoziția publicului până în a doua jumătate a anului 2021, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Comisia Europeană a semnat deja un contract cu AstraZeneca, prin care va avea asigurată o cantitate de 300 de milioane de vaccinuri.

De asemenea, CE continuă să discute acorduri similare cu alți producători de vaccinuri.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
305 afisari

2 COMENTARII

  1. in parte are dreptate dar acest domn doctor nu zice nimic despre contraindicatiile acestui vaccin mai ales la persoanele cu comorbiditati. .!

  2. Cît de bine l-ai (i-ai) zugrăvit, în cîteva cuvinte! Mai ales ca ” propagandiști ai groazei ”. Le vine mănușă acestor impostori. Cît despre vaccin – orice vaccin – trebuie să treacă ani destui, chiar o decadă, pentru a fi bun de administrat, nu luni de zile sau un an, doi. Pînă atunci, se identifică tratamentele cele mai adecvate. Or, cine girează un astfel de vaccin, e un criminal iar cine îl acceptă e un imbecil. Un vaccin, pentru a i se da undă verde, trebuie testat ani de zile, întîi pe animale apoi pe voluntari, care sînt monitorizați ani de zile, lună de lună. Abia apoi ai certitudinea că, per ansamblu, eventualele efecte secundare nu pun viața omului în pericol. Și nici măcar atunci vaccinul NU poate fi obligatoriu ci OPȚIONAL. Dar cîți știu toate astea? Iar presa lui pește tace și-și dă mîna cu ” PROPAGANDIȘTII GROAZEI ”. HUO!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger