Cauta

Trădare în Parlament. Aleșii vor să impună certificatul verde cu orice preț

Alexandru Rafila vrea să ne facă ”bine” cu forța

Cei care au fost trimiși în Parlament să reprezinte interesele poporului se întorc, iată, împotriva celor care i-au ales. Ezitările votului pentru certificatul verde au fost mai mult decât justificate. Politicienii care își asumă o astfel de trădare riscă să arunce țara în haos, dar, mai ales, riscă să dispară de pe scena politică, când mai sunt mai puțin de doi ani până la alegeri. 

Încercările celor de la PSD de a ne convinge că certificatul verde trebuie votat pentru binele românilor sunt de o penibilitate jalnică. Realitatea pe care o cunosc toți, inclusiv politicienii, este că certificatul verde legalizează vaccinarea cu forța, un act care încalcă toate principiile drepturilor omului, aruncându-ne într-o dictatură fără precedent. Și amintesc de PSD pentru că, în afară de AUR, care s-a situat fără echivoc de partea poporului, este singurul partid care a promis că nu va impune certificatul verde. În ce privește PNL, UDMR și USR, acestea s-au poziționat încă de la început și cu agresivitate în favoarea vaccinării obligatorii.  Dar de la PSD oamenii așteptau altceva și probabil încă mai așteaptă.

Însă Alexandru Rafila vine și ne explică halucinant că populația este dezinformată atunci când respinge orice formă mascată de vaccinare obligatorie. „Oamenii sunt incitaţi, nu sunt informaţi absolut deloc şi ei au protestat împotriva a ceva despre care cred că nu aveau prea multe informaţii. Eu cred că trebuie să fim echilibraţi, dar trebuie să fim şi responsabili pentru sănătatea publică. Dacă noi adoptăm, să spunem, până la sfârşitul acestei luni sau în prima săptămână din luna ianuarie acest certificat, atunci o să putem să numărăm săptămânile de creştere corect. Dacă noi însă o să-l adoptăm, să spunem, pe data de 1 februarie, atunci o să mai trebuiască să mai aşteptăm nişte săptămâni să crească numărul de cazuri. Or, nu este în regulă”, a declarat Alexandru Rafila.

Dincolo de proteste

Amânarea votului pe certificatul verde după protestele de marți de la Parlament nu s-a datorat neapărat mulțimii strânse în fața instituției, deși a fost un element de presiune. Numărul celor prezenți la proteste nu a fost chiar atât de mare cum ar fi trebuit, însă parlamentarii au, cu siguranță, informații despre starea de spirit a românilor, care, într-un procent de 60% nu vor să se vaccineze, la care se mai adaugă și cei care refuză a treia doză. În afara sutelor de mii de scrisori, telefoane și mesaje împotriva certificatului vaccinării obligatorii, conturile de pe rețelele de socializare ale parlamentarilor și ale partidelor au fost inundate cu manifestări ale furiei oamenilor împotriva unei astfel de măsuri. Peste tot în spațiul public, vocile susținătorilor vaccinării s-au stins, semn că și vaccinații au început să se trezească, așa cum s-au trezit în toate țările de pe mapamond. În plus, momentul ales, așa cum recunoștea cu puțin timp în urmă și Alexandru Rafila, este aberant, atâta vreme cât pandemia a plecat din țară și nu dă semne că s-ar mai întoarce.

Europa, divizată

Ni se tot repetă că toate țările europene au introdus certificatul verde, dar se omite, cu bună știință, să se menționeze că certificatul verde nu este folosit, în marea majoritate a statelor din UE, pentru forțarea vaccinării. Foarte puține țări au impus certificatul la locul de muncă, și, dintre acestea, unele doar pentru personalul medical sau pentru bugetari. În rest, certificatul este folosit la intrarea în restaurante, cluburi, discoteci sau în hoteluri. Și nu în toate țările, pentru că există un număr important de state care nu au aproape niciun fel de restricții, cum sunt Bulgaria, Slovenia, Norvegia, Suedia, Islanda, Finlanda sau Malta. În România însă, fără un certificat legiferat, restricțiile sunt mai draconice decât în toamnă, când ne apropiam de 20.000 de cazuri pe zi, și asta în condițiile în care acum numărul de cazuri Covid scade în ritm accelerat.

Ultimele stiri

  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Exit mobile version