Cauta

STS trece la nivelul următor: face investiţii ca un spital! Angajaţii instituţiei vor fi cei mai fericiţi

testul covid

STS trece la nivelul următor: face investiţii ca un spital! Angajaţii instituţiei vor fi cei mai fericiţi

Serviciul de Telecomunicații Speciale a venit cu o variantă surprinzătoare. Va face o investiţie pe care nu mulţi şi-o permit.

STS îşi va dezvolta propriul laborator PCR (de biologie moleculară), în cadrul instituției, pentru identificarea infectării cu COVID-19 a propriilor angajați.

Contractul valorează 1,8 milioane de lei

Contractul, cu o valoare estimată la peste 1,8 milioane de lei, vizează și achiziția de echipamente pentru decontaminare și suport triaj, de materiale de protecție (măști de protecție, viziere, lămpi bactericide, geluri și soluții dezinfectante, dispensere) pentru prevenirea infectării personalului.

Iată cum a motivat STS nevoia acestei investiţii!

Având în vedere contextul generat de dinamica evoluţiei situaţiei epidemiologice la nivel național, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, s-a impus luarea anumitor măsuri, la nivelul instituţiei, care să asigure protecţia adecvată a personalului împotriva îmbolnăvirii şi implicit asigurarea îndeplinirii atribuţiilor STS.

Capacitatea Centrului Medical de depistare a infectării personalului cu virusul SARS-CoV-2 este practic inexistentă din cauza lipsei echipamentelor medicale specifice necesare depistării infectării cu COVID-19, cu toate că la nivelul Centrului Medical din cadrul instituției există un laborator de analize medicale„, a transmis STS într-un comunicat.

Care vor fi avantajele investiţiei?

Dotarea cu aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare și suport triaj, materiale de protecție a personalului și materiale sanitare și consumabile aferente (reactivi), ce vor fi utilizate în mod direct pentru identificarea infectării cu COVID-19 a personalului STS, va asigura un tratament acordat personalului în timp util și adecvat, iar achiziția de materiale de protecție (măști de protecție, viziere, lămpi bactericide, geluri și soluții dezinfectante, dispensere), va determina prevenirea infectării personalului.

STS mai precizeează că „la data de 30.09.2020, a fost depusă cererea de finanțare pentru proiectul ”Consolidarea capacitatii Centrului Medical din cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale de gestionare a crizei sanitare COVID-19” (Cod SMIS – 142015), finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Ultimele stiri

  • Inexplicabil: Bărbatul care l-a rănit pe premierul slovac Robert Fico spune că nu a vrut să-l ucidă
  • Nicolae Ceaușescu a fugit zilele trecute din cimitirul de la Moscova
  • Alege ce citești
  • Războiul clanurilor/Interlopii dau mare tun în „5”!
  • Legea achizițiilor publice, impusă de Bruxelles, dedicație pentru multinaționale
  • Basel III Endgame. Cotitul drum al reformelor bancare
  • Revoltă în UE împotriva Ucrainei. Agricultorii, deciși s-o schimbe pe Ursula
  • Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat excelența olimpicilor preșcolari
  • Italia poate trimite 6 echipe în Champions League
  • Cartonaș roz! Cum sună noua regulă în fotbal
  • Exit mobile version