AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisDar dacă STS a făcut bine platforma și a deformat-o Ministerul Sănătății?

Dar dacă STS a făcut bine platforma și a deformat-o Ministerul Sănătății?

Cum mai merge digitalizarea? Sunteți mulțumit, domnule Iohannis?

Domnule președinte, ați terminat școala cu mult înainte de ’89. Și averea ați obținut-o tot pe stil vechi, în anii ’90 și 2000. Nu intru în amănunte care ar încovoia chiar și un schior – tenisman. Când vedeți ce fac pluseriștii, care conduc țara în locul dumneavoastră, regretați că nu v-ați stabilit în Germania? Mircea Dinescu spunea „nu-i rău că părinții lui Iohannis trăiesc în Germania. Rău e că nu l-au luat și pe el”. O poziție importantă în politică n-ați fi obținut acolo și e normal. Nemții v-ar fi privit ca ungurii de la Budapesta pe udemeriști, ca bucureștenii pe băieții de la Chișinău. Nici banii pe care îi aveți nu i-ați fi făcut în Germania. Dar nici n-ați fi fost pus în situații înjositoare, cum se întâmplă zilele astea.

Aparțineți clasei politice de ieri, domnule Iohannis, și nu e ceva grav. Grav e că vă sfidează, la o vârstă la care sunteți deplin realizat, niște parțial eclozați. Le permiteți puilor de incubator din PLUSR să zburde, fără să răspundă, pe tarlaua banilor publici. Dacă mai aveți un strop de autoritate, nu-i mai lăsați pe acești insuficient clociți să facă digitalizarea, pentru că o fac mai prost decât o făceam eu pe stadioane și în trafic. Eu ridicam degetele mijlocii ale mâinilor. Nu sunteți primul bătrân care se copilărește cu tehnologia. Țineți minte când Băsescu se mândrea că „Elena Udrea e ministrul care a absorbit cele mai multe fonduri europene”? Absolut, a absorbit mai mult decât a absolvit.

Care-i digitalizarea pluseristă? Am o bârfă. Platforma de vaccinare anticovid a livrat-o STS. Nu prea înțeleg eu de ce, într-o democrație, Serviciile Secrete trebuie să producă platforme civile. Totuși, alta-i problema. Am auzit că STS a făcut bine platforma de vaccinare, iar Ministerul Sănătății a deformat-o și e pe cale să o distrugă așa cum s-a întâmplat cu cardul de sănătate. Așa o fi, domnule Iohannis? Cine conduce Ministerul Sănătății?

Pentru pluseriști, digitalizarea e lozincă și alibi. Copiii născuți pe centurile de socializare ne-ar digitaliza. Beleaua e că suntem noi îndărătnici, nicidecum că ei nu știu nimic despre nimic. Strămoșii lor se semnau cu degetul, ei se semnează apăsând degetul pe tastaură. Scrisul pe hârtie pretinde o pregătire prealabilă. Diferența dintre carte (sau ziar) și o centură de socializare e aceea dintre o dantelă și o bluză de la Zara sau H&M. Centura de socializare reprezintă uniformizarea. Și bunicii corporatiștilor, tovarășii sovietici, erau tot cu Știința. Încurajau zborul în cosmos ca să arate că în ceruri nu e Dumnezeu, ci Gagarin.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.811 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger