Cauta

Strigăte sfâșietoare din spatele ușilor ferecate cu zăvor! Bolnavii de Covid-19, ținuți în „condiții inumane”, ca la închisoare!

Ceea ce se întâmplă la spitalul din Târgu Jiu este greu de imaginat. Pacienţii cu COVID-19 care sunt internați aici se plâng de condițiile aproape inhumane din acest spital.

O asistentă care lucrează de 25 de ani aici și care este internată fiind suspect de infectare cu noul coronavirus a decis să spună adevărul . Aceasta spune că a contactat virusul de la soţul său care lucrează la societatea de distribuţie a apei potabile.

„La uşile saloanelor sunt zăvoare, iar înăuntru este frig, fiind nişte clădiri vechi. Sunt montate camere de luat vedere. În saloane este vai şi amar. Prin pereţi sunt tot felul de găuri. Este mizerie. Sunt condiţii inumane. Ne este teamă să nu ne îmbolnăvim de altceva. (…) Este foarte frig. Clădirile sunt vechi şi nu bate soarele.“, a spus asistenta medicală.

Mutată cu forța

O altă situație pe care femeia o reclamă este că a fost transferată, fără nicio explicaţie de la Secţia de oncologie a Spitalulului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde era internată, la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti.

„Nu mi s-a cerut acceptul pentru a fi mutată. Mă aflam în spital şi am fost urcată abuziv în ambulanţă şi adus aici. Nu mi s-au dat explicaţii, pe ce criterii sau ce a stat la baza acestei mutări. Nu mi s-a arătat niciun document. Pur şi simplu, am fost luată pe sus şi mi s-a spus că plec la Târgu Cărbuneşti. Pentru mine a fost un şoc. Doctoriţa (…) a ţipat la mine: «Te urci în salvare şi acum pleci. Eu am hotărât asta». Am întrebat-o pe ce criterii. A fost un şoc pentru mine.. Să te ia ca pe sacul cu cartofi şi să te aducă aici. Şapte zile, cât am stat internată, doctoriţa nu a intrat la mine să mine să mă consulte şi să vadă cum mă simt. Cume aste posibil aşa ceva“.

Asistenta medicală suţine că de ieri, de când a ajuns la spitalul din Târgu Cărbuneşti, nu a venit nimeni în salon să vadă cum se simte: „Ni se dă mâncarea la geam şi nişte medicamente. Eu mă simt foarte bine. De ce nu ni se dă drumul acasă, dacă nu am simtome. Este inuman să stăm în aceste condiţii aşa de mult timp“.

Internații pe „pile” au condiții mai bune

Asistenta spune că la spitalul din Târgu Jiu sunt internaţi pacienţii care au anumite funcţii: „Asta simt că se întâmplă. Managerul nostru a fost şi el internat cu COVID-19 la Târgu Jiu, unde sunt condiţii mai bune“.

Mai trist este că pacienta spune că nu a fost testată.

„De când am fost internată în spital nu mi s-a mai făcut un alt test. Ar trebui să se facă teste şi să li se dea drumul oamenilor acasă, nu să fie ţinuţi prizonieri. Te îmbolnăveşti psihic“.

Ce spune managerul spitalului

Managerul spitalului din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, susţine că în secţiile în care sunt internaţi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt condiţii corespunzătoare. Aceasta a recunoscut că uşile saloanelor sunt închise cu zăvorul.

„În anumite secţii, medicii au pus camere de luat vederei pentru supravegherea cât mai corectă şi mai bună a pacienţilor pentru a veni în sprijinul lor pentru orice problemă pe care ar putea să o aibă. Atunci văd exact situaţia pacientului în fiecare salon sau în fiecare pat. Firma care a pus aceste camere a venit cu aprobare de la poliţie. (…) Poate să existe probleme pentru că saloanele au suferit anumite modificări, pentru a respecta anumite circuite pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. De asemenea, instalaţii sanitare s-au mai deteriorat pentru că se acţionează zilnic cu clor.

Uşile stau închise cu zăvoare. Aşa se procedează la toate spitalele cu pacienţi COVID-19 din ţară, pentru că este mult mai bune pentru pacient, dar şi pentru personalul medical. Una este să stai între patru pereţi, şi alta este să te plimbi pe un hol. Este ceva normal.  Spitalul nostru oferă servicii medicale de calitate. Vin pacienţi şi din alte judeţe pentru a se trata la noi. Pacienţii s-au plâns la mine doar de faptul că testele ajung cu întârziere“, a declarat Constantin Târziu.

Ultimele stiri

  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să acord vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această situaţie
  • ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti
  • Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic
  • Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici
  • Motivele pentru care Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă de un armistiţiu cu Rusia pe durata Jocurilor Olimpice 2024
  • Horoscop – sâmbătă, 18 mai 2024. Nativii care trebuie să pună piciorul în prag şi să pretindă mai mult respect
  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Exit mobile version