Cauta

Specialiştii nemţi au dezvăluit ce se întâmplă, pe termen lung, în organismul pacienţilor care se vaccinează anti-Covid

vaccin anti-Covid

Nu doar românii s-au declarat sceptici în faţa vaccinului anti-Covid. Ci şi nemţii. Pentru a combate fricile, medicii din Germania au explicat ce se întâmplă, pe termen lung, în organismul pacienţilor care se vaccinează anti-Covid. De asemenea, care sunt şi efectele secundare ale imunizării.

Specialiştii susţin că reacţiile adverse au loc de regulă la scurt timp după injectarea serului şi se pot întinde pe mai multe zile – la actualele vaccinuri anti-coronavirus astfel de reacţii sunt, de exemplu, dureri la locul unde a fost făcută injecţia sau dureri de cap. Astfel de reacţii ale corpului arată că sistemul imunitar interacţionează cu vaccinul.

Trombozele cerebrale şi miocarditele, printre reacţiile adverse

Efecte adverse foarte rare, ca trombozele cerebrale şi miocarditele, s-au descoperit deja la vaccinurile anti-COVID-19. Denumirea populară de „urmări pe termen lung” nu poate fi separată, în cazul vaccinurilor, de efectele secundare.

Este vorba tot de astfel de efecte adverse, care pot fi puse pe seama vaccinurilor abia după o anumită perioadă, a explicat imunologul Carsten Watzl într-o postare pe Twitter devenită virală. Un exemplu: când o reacţie secundară apare doar la o persoană dintr-un milion, aceasta va fi descoperită de abia după ce vor fi fost deja vaccinate mai multe milioane de persoane.

Când va asimila organismul acest vaccin?

Vaccinurile anti-coronavirus omologate în UE sunt de două feluri: serurile pe tehnologie mRNA de la Biontech-Pfizer şi Moderna şi vaccinurile-vector de la AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

„Vorbim aici de câteva zile sau săptămâni până când corpul procesează complet substanţele introduse prin serul injectat iar acestea nu se mai află în organism”, explică experta în imunologie Falk – şi este valabil pentru ambele tipuri de vaccin.

E o legătură între vaccinul Moderna şi sindromul de extravazare capilară?

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunţat vineri că a început să analizeze pe baza datelor disponibile dacă există vreo conexiune între vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna şi mai multe cazuri înregistrate cu sindromul de extravazare capilară.

Sindromul de extravazare capilară este o afecţiune foarte rară, gravă, care provoacă scurgerea fluidului din vasele de sânge mici (capilare), rezultând în principal inflamaţii la nivelul extremităţilor (braţe şi picioare), tensiune arterială scăzută, îngroşarea sângelui şi scăderea nivelurilor de albumină din sânge (o proteină importantă din sânge).

Ultimele stiri

  • Caricatura Zilei
  • Comunicat de presă PROMOTION UNIC CONSULTING SRL
  • Horoscop 2 iulie 2025 – Va fi o zi liniștită
  • Alege ce citești
  • O companie de smartphone-uri din China umilește producătorii auto occidentali
  • Aer condiționat fără gaze poluante? Tehnologia refrigeranților solizi
  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • Exit mobile version