Cauta

Sechele periculoase pentru pacienţii care suferă de Long Covid: ce au descoperit specialiştii în organismul lor

covid

Sechele periculoase pentru pacienţii care suferă de Long Covid: ce au descoperit specialiştii în organismul lor

Persoanele afectate de „Covid lung” ar putea avea leziuni ascunse ale plămânilor, sugerează un studiu-pilot realizat în Marea Britanie. Oamenii de știință au folosit o nouă metodă de scanare cu gaz xenon pentru a detecta anomalii pulmonare neidentificate de scanările de rutină.

Oameni de ştiinţă sunt de părere că descoperirile ar putea face mai clar motivul pentru care dificultățile respiratorii sunt atât de frecvente în cazul Covid prelungit – deși cauzele pentru care pacienții simt că se sufocă sunt adesea multe și complexe.

Mulţi pacienţi cu Long Covid la Marius Nasta

Managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti, Beatrice Mahler, afirmă că sunt multe cazuri de „long Covid”, situaţia când infecţia trece, dar simptomele persistă, iar la spitalul pe care îl conduce vin acum mulţi pacienţi pentru evaluare post-Covid.

Din fericire, o mare parte din pacienţii care au avut o mare afectare pulmonară recuperează foarte bine funcţia pulmonară şi leziunile pulmonare se remit. Este însă extrem de important ca oamenii să vină la control, evaluarea să fie individuală”, a declarat dr. Beatrice Mahler.

Pe de altă parte, conform medicului, sunt şi persoane care, după o formă critică de boală, care au necesitat spitalizări de lungă durată, ajung să petreacă şi post-Covid perioade lungi în spital, au infecţii respiratorii importante, care se remit foarte greu la tratament şi, practic, pentru ei viaţa s-a schimbat în totalitate.

Ce este Long Covid

„Covid lung” se referă la o serie de simptome care continuă timp de multe săptămâni după o infecție cu coronavirus și nu pot fi explicate printr-o altă cauză. Cercetătorii au descoperit că, pentru majoritatea persoanelor cu Covid lung, transferul de gaz a fost mai puțin eficient decât la persoanele sănătoase.

Co-investigatorul șef al studiului, profesorul Fergus Gleeson, a spus: „Există acum întrebări importante fără răspuns, cum ar fi câți pacienți cu Covid lung vor avea scanări anormale, semnificația anormalității pe care am detectat-o, cauza anomaliei și consecințele sale pe termen lung.

Odată ce înțelegem mecanismele care conduc la aceste simptome, vom fi mai bine documentați pentru a dezvolta tratamente mai eficiente”.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version