AcasăCORONAVIRUSȚara care NU recomandă vaccinarea anti-COVID pentru copiii între 5 și 11...

Țara care NU recomandă vaccinarea anti-COVID pentru copiii între 5 și 11 ani

Țara care NU recomandă vaccinarea anti-COVID pentru copiii între 5 și 11 ani

La doar câteva zile după ce și în România a început vaccinarea copiilor din grupa de vârstă cuprinsă între 5 și 11 ani s-a aflat ce au anunțat oficialii din Suedia.

Și anume că țara scandinavă a decis să nu recomande vaccinurile anti-COVID pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, potrivit Reuters. Anunțul a venit joi din direcția Agenţiei de Sănătate Publică, iar ideea ar fi că beneficiile nu depășesc riscurile.

Citiți și: Strategie aberantă. Au sacrificat copiii pentru că bătrânii nu au vrut să se vaccineze

BREAKING NEWS: Protest în Capitală! Vaccinarea copiilor a scos oamenii în stradă! – VIDEO

Explicațiile unui oficial

S-au oferit și explicații pentru această decizie.

„Pe baza informaţiilor pe care le avem în prezent, că există un risc scăzut de a face o formă gravă a bolii în cazul copiilor, nu vedem niciun beneficiu clar din vaccinarea acestora”, a spus Britta Bjorkholm, oficial al Agenţiei de Sănătate Publică, într-o conferinţă de presă.

Ce se întâmplă în România

În România campania de vaccinare a copiilor din grupa de vârstă 5 – 11 ani a început în 26 ianuarie, cu vaccin Comirnaty-Pfizer/ BioNTech împotriva COVID-19 în doză pediatrică.

Autoritățile au anunțat că părinții care vor să își vaccineze copiii pot face programare în platformă, dar că vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

„Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/ ”, s-a anunțat oficial.

author avatar
Andrei Coman
396 afisari

2 COMENTARII

  1. & După cum acționează laboratoarele se formează prezumția au obținut o schemă de „joc piramidal al vaccinării”, așa cum au fost Caritas, FNI , la români, alte spețe în occident, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger