Cauta

Se strânge șurubul: vaccinarea obligatorie câștigă teren în întreaga lume

Respinsă inițial de toate guvernele, vaccinarea anti-Covid obligatorie începe să se transforme dintr-o dezbatere controversată în realitate.

Obligațiile de vaccinare pentru anumite categorii profesionale s-au înmulțit peste tot în lume în timpul verii.

În Franța, lucrătorii din casele de bătrâni, pompierii și asistenții la domiciu trebuie să se vaccineze din 15 septembrie, potrivit AFP.

În Grecia, vaccinarea a devenit obligatorie pentru personalul de îngrijire medicală.

În Italia, un decret-lege din 25 mai obligă medicii și personalul sanitar să fie vaccinați, sub pedeapsa că nu mai pot practica în contact cu oamenii. Vaccinarea va deveni obligatorie pentru oricine lucrează în casele de  îngrijire din 10 octombrie.

În Marea Britanie, vaccinarea va fi obligatorie pentru aceeași categorie de angajați, începând cu 11 noiembrie. De asemenea, Londra a lansat o consultare publică cu privire la extinderea obligației de vaccinare la alte unități de sănătate.

În Statele Unite, președintele Joe Biden tocmai a impus vaccinarea pentru angajații federali și contractanții agențiilor federale, personalul căminelor de bătrâni care primesc subvenții și școlile aflate sub control federal.

În Canada, guvernul a anunțat la mijlocul lunii august că 300.000 de oficiali federali vor fi obligați să fie vaccinați, precum și toți călătorii care urcă într-un tren, avion sau navă.

În Australia, lucrătorii la azil vor trebui să fi primit cel puțin o injecție până pe 17 septembrie.

Aceeași poveste într-o mână de țări africane. În Guineea Ecuatorială, vaccinarea este obligatorie din 20 iulie pentru anumite profesii, cum ar fi armata, personalul medical sau profesorii.

În Gambia, autoritățile au impus vaccinarea de la mijlocul lunii august lucrătorilor din turism. Mai recent, Zimbabwe a anunțat că va forța oficialii să demisioneze dacă nu vor fi vaccinați.

Companiile încep să o impună

Un număr tot mai mare de companii mari solicită angajaților lor să furnizeze dovezi că au fost vaccinați.

În SUA, asta au făcut CVS Pharmacy, Chevron, Disney și chiar banca Goldman Sachs –înainte ca Washingtonul să decidă, săptămâna trecută, să impună companiilor cu peste 100 de angajați un sistem de permise sanitare.

În Australia, compania aeriană Qantas îi obligă pe toți angajații să se vaccineze. Ar trebui  să primească ambele doze până în martie 2022.

Altele firme pe cale să urmeze exemplul, precum operatorii de telefonie Optus și Telstra.

Ținte locale

Există, de asemenea, multe cazuri de obligații de vaccinare la nivel local pentru anumite profesii, activități sau pentru accesul la anumite servicii.

De exemplu, la Moscova pentru angajații din sectorul serviciilor, la Los Angeles pentru elevii cu vârsta peste 12 ani sau în China pentru acces la spitale, școli sau mijloace de transport în comun.

În mai multe provincii canadiene, inclusiv Quebec, este obligatoriu să vă vaccinați pentru a merge la un bar, restaurant, teatru sau club sportiv.

Nu obligatoriu, dar aproape

În unele cazuri, vaccinarea nu este obligatorie, dar obligațiile sau restricțiile pentru cei nevaccinați sunt foarte descurajante. Arabia Saudită a anunțat la mijlocul lunii mai că vaccinarea va fi obligatorie din august pentru a intra în instituțiile guvernamentale și private și că numai angajații vaccinați vor avea voie să se întoarcă la locul de muncă.

În Italia, profesorii și  studenții nevaccinați trebuie să prezinte dovada dovada unui test Cvoid  negativ la fiecare două zile.

Începând cu luna februarie,vaccinul este imperativ și pentru  locuitorii celui mai mic stat din lume, Vatican, și angajații care lucrează acolo.

Ultimele stiri

  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 1 iulie 2025 – Astăzi este cazul să vă simțiți bine
  • Alege ce citești
  • Plecarea Annei Wintour înseamnă sfârșitul Vogue?
  • România, luată din nou ostatică de statul paralel / Evaziunea fiscală, pretextul pentru revigorarea protocoalelor „Binomului” Coldea-Kovesi
  • Pentru că nu-i mai poate jecmăni, Bolojan le taie românilor independența energetică
  • Sindicaliștii ANAF: Legea încurajează evaziunea fiscală
  • Marea revenire a piețelor europene, după 10 ani de criză
  • Stoichkov dă de pământ cu Klopp și Maresca: „Când luați 20 de milioane pe an, nu vă mai plângeți!”
  • Cine l-a împins pe Trump spre războiul cu Iranul?
  • Exit mobile version