AcasăCORONAVIRUSUșile Europei, închise pentru americanii nevaccinați

Ușile Europei, închise pentru americanii nevaccinați

În timp ce vara a văzut o mare parte a Europei deschizându-se vizitatorilor americani, oferindu-le șansa de a-și îndeplini visele de a mânca gelato în Italia sau de a vizita muzeele de artă din Paris, sfârșitul sezonului a adus cu sine noi restricții, iar porțile către continent încep să se închidă.

La începutul lunii septembrie, UE a recomandat ca vizitatorilor americani să li se interzică călătoriile neesențiale în statele membre din cauza creșterii cazurilor Covid-19 în Statele Unite.

Anunțul a determinat mai multe țări europene să actualizeze restricțiile de călătorie pentru americani, în timp ce altele chiar le-au interzis accesul.

Regulile au provocat confuzii pe scară largă, în special pentru cei care intenționează să călătorească în Europa în următoarele luni.

De când a fost emis avizul UE, Bulgaria, Norvegia și Suedia sunt singurele  țări care restricționează accesul din Statele Unite. Germania şi Belgia au inclus SUA în zona roşie, impunând teste şi carantină pentru americani şi vizitatorii din această ţară.

De asemenea, Washingtonul nu le permite cetăţenilor europeni să viziteze liber SUA. Blocul UE este divizat între cei preocupaţi de lipsa de reciprocitate şi de numărul mare de cazuri în SUA şi ceilalţi care depind mai mult de turism şi sunt mai reticenţi în restricţionarea călătorilor americani.

Asta înseamnă că nu există o regulă generală care să acopere continentul. În schimb, fiecare țară de destinație este liberă să adopte sau să ignore restricțiile în funcție de propriile preferințe.

Cu toate acestea, “călătoria în țările europene este probabil să devină mai dificilă pentru americani în săptămânile următoare, cu restricţii mai aspre, precum obligativitatea testelor şi perioade de carantină”, notează CNN.

Ce țări pot vizita americanii în Europa

Austria, Belgia, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Spania sunt în prezent deschise tuturor americanilor complet vaccinați.

Restricțiile în vigoare variază de la o țară la alta. Multe destinații impun călătorilor să prezinte un test Covid negativ la sosire, în timp ce unele au atât măsuri de testare, cât și măsuri de carantină pentru vizitatorii vaccinați.

În prezent, Franța nu are restricții de călătorie pentru americanii complet vaccinați. Italia le impune un test negativ Covid efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire.

O carantină obligatorie de 10 zile este stabilită pentru călătorii SUA complet vaccinați care vizitează Olanda, în timp ce cei care intră în Germania trebuie să furnizeze un rezultat negativ al testului Covid înainte de a li se permite intrarea.

Unde sunt interziși

Danemarca, Finlanda, Franța, Letonia, Malta, Țările de Jos și Spania au interzis călătorii neesențiali nevaccinați din SUA.

Între timp, tuturor călătorilor americani neesențiali li se interzice să viziteze Bulgaria, Norvegia și Suedia, indiferent de statutul lor de vaccinare.

Ce vaccinări sunt acceptate pe continentul european

Pentru a fi considerați ca vizitatori complet vaccinat, călătorii trebuie să fi fost injectați cu o doză completă de vaccinuri aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) – Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Janssen – cu două săptămâni înainte de călătorie.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
244 afisari

3 COMENTARII

  1. de ce nu se introduce viza de intrare in Romania obligatorie pt americani daca ei ne cer noua viza de intrare? sa fie pe baza de reciprocitate Da! Sa-i vad si pe ei cum stau la coada la ambasada Romaniei din SUA pt viza!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...

Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu

Ouăle sunt la mare căutare, înainte de Paştele 2024. În afară de faptul că sunt folosite ca ingerdiente pentru diferite feluri culinare, gospodinele le...
proger