AcasăCORONAVIRUSScandal cu acuzații extrem de grave! Comună din Argeș, carantinată cu forța,...

Scandal cu acuzații extrem de grave! Comună din Argeș, carantinată cu forța, în toiul nopții. „Voi merge în instanță!”

Bălilești

Primarul din Bălilești, județul Argeș, critică modul în care autoritățile sanitare au luat decizia de a carantina comuna pe care o conduce. Victor Cătălin Turturică reclamă și faptul că nu i s-au pus la dispoziție date despre persoanele infectate pentru a lua măsuri locale.

Edilul mai spune că, dacă va afla că situația privind cazurile de Covid-19 este alta decât cea pe baza căreia s-a luat decizia carantinării, va merge în instanță.

„Decizia de carantinare a fost luată în timpul nopții și la ora 4 de dimineață, când s-a semnat ordinul, deja jandarmii erau la intrările din comună. Populația a fost surprinsă, a fost panică – așa se lucrează la noi. Am fost anunțat prin telefon la ora 9.00 să vin la prefectură pentru că este ceva important. M-am dus și toate cărțile erau făcute.

Au vorbit până la ora 11.00, au luat hotărârea, au trimis-o la București și domnul Arafat, în jurul orei 3-4, a semnat ordinul. Dar atât de repede s-au mișcat și totul a fost plănuit încât jandarmii erau la toate intrările la ora 4 dimineața”, a spus primarul Cătălin Turturică, la Antena 3.

Turturică a anunțat că va încerca, pe baza datelor pe care le are, să ia contact cu persoanele confirmate pozitiv de DSP și, dacă va afla că „situația este alta, va fi probă pentru un proces în instanță”.

„Astăzi și mâine fac o analiză și voi lua datele care îmi sunt la îndemână, de la medicii de familie, mă duc acasă la acești 20 de oameni. Azi am aflat că două persoane au fost zece zile în spital la Câmpulung și ieri le-a ieșit negativ testul. Vreau să știu dacă acestea au făcut parte din cei 20”, a anunțat primarul comunei argeșene, potrivit realitatea.net.

Primarul din Bălilești: „Nu am încredere în analiza DSP”

Edilul spune că nu a fost de acord cu măsura de carantinare a localității pe care o conduce.

„M-am opus aseară măsurii de carantinare, pentru că nu era cazul. Produce mai multe deranj și efecte negative. Am avut 20 de cazuri de lunea trecută – jumătate în spital, jumătate acasă, sub monitorizarea DSP. Dacă mai așteptau, așa cum trebuia să mai aștepte, oamenii care sunt internați au avut forme ușoare și trebuiau să aștepte să facă testul. Azi am verificat și doi dintre ei aveau test negativ”, a menționat Turturică.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis, vineri seară, instituirea carantinei în comunele Bălileşti şi Dârmăneşti din 1 august, pentru 14 zile, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de Covid-19.

author avatar
Andreea Vlad
288 afisari

2 COMENTARII

  1. Defund the gendarmerie! sau altfel spus DESFIINTATI JANDARMERIA! …..si arestati sefii 😉

  2. Desfiintarea Jandarmeriei , incaseaza banii de geaba …coruptii Romaniei !…analfabetii Romaniei de jandarmi ..nu au nici liceul terminat …vai de capul lor !…la beci cu ei !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger