AcasăCORONAVIRUSCoronavirus. Cifre îngrijorătoare și în raportarea din 1 august: peste 1.200 de...

Coronavirus. Cifre îngrijorătoare și în raportarea din 1 august: peste 1.200 de cazuri noi și 36 de decese

În urmă cu scurtă vreme s-a aflat și cum arată cele mai noi cifre oficiale cu privire la situația COVID în România.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.225 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar la acest moment la Terapie Intensivă se află 401 pacienți din rândul persoanelor internate cu COVID-19 în unitățile medicale de profil. Cifre în scădere față de ziua precedentă. DETALII AICI.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică anunță că ”până astăzi, 1 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 52.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.346 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.596 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare” și că ”distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 638 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”.

Încă 36 de oameni au pierit

Din nefericire, aflăm că a crescut lista persoanelor care și-au pierdut viața, după confirmarea cu noul coronavirus. ”Până astăzi, 2379 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, anunță GCS.

De la precedenta raportare, cea de vineri, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că alte 36 de persoane au pierit. Este vorba despre 25 bărbați și 11 femei, pacienți infectați cu noul coronavirus care fuseseră internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și București și care conform GCS, aveau comorbidități. Adică și alte probleme medicale.

Datele actualizate făcute publice de autorități arată, totodată, că până la data de 1 august, în România au fost prelucrate 1.226.058 de teste, dintre care 23.451 doar în ultimele 24 de ore – 13.756 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.695 la cerere.

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger