Cauta

Raed Arafat mai dă o veste care sperie românii, privind valul patru al pandemiei de Covid-19

Raed Arafat

Raed Arafat mai dă o veste care sperie românii, privind valul patru al pandemiei de Covid-19

România va depăși pragul de 10.000 de infectări pe zi în valul patru al pandemiei de coronavirus, este de părere Raed Arafat. Șeful DSU prevede că scenariul din toamna anului trecut se va repeta.

Totuși, faptul că 31% din persoane sunt vaccinate și circa 15-20% au trecut prin boală oferă speranță că presiunea pe spitale va fi mai redusă decât în valul precedent, potrivit oficialului.

„Eu pot spune că este posibil (n.r. depășirea a 10.000 de cazuri zilnic ), o să vedem. Avem de aceasta dată, totuși, un procent de persoane vaccinate și un procent de persoane trecute prin boală, avem 31% de vaccinați și mai avem cel puțin 15-20% care au trecut prin boală. Putem să spunem că există oameni care chiar dacă se vor îmbolnăvi, nu vor veni la spital și nu vom avea același impact pe sectorul sanitar pe durată lungă. Față de valul trecut, avem arma (n.r. vaccinul), pe care nu o folosim”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Situația la ATI se înrăutățește

Arafat s-a arătat îngrijorat de creșterea numărului de cazuri noi pe secțiile de terapie intensivă, arătând că momentan sunt 840 de paturi de terapie intensivă, care pot fi suplimentate la peste 1.000. Potrivit bilanțului oficial comunicat de GCS pe 10 septembrie, numărul pacienților pe ATI a ajuns la 543, în creștere cu 20 față de ziua precedentă. Cei mai mulți dintre bolnavii de COVID care ajung la ATI sunt nevaccinați, a spus șeful DSU.

Secretarul de stat în MAI a îndemnat populația ca în momentul în care are simptome de Covid-19 să nu mai meargă la muncă și să se testeze și carantineze.

Nu că aruncăm vina pe oameni, dar, în final, depinde de noi cum ne protejăm, ştim că avem cu ce să ne protejăm. Nu vrem, din păcate, asta e o alegere, că cineva nu vrea să se vaccineze, asta e o alegere de a refuza un mijloc care poate să împiedice să ajungi la Terapie Intensivă sau într-o stare gravă. Facem tot posibilul – şi astăzi am avut o şedinţă la Ministerul Sănătăţii – pentru a urmări modul în care creştem numărul paturilor de Terapie Intensivă, deci se face tot posibilul pentru managementul corect al acestui val, dar vaccinarea rămâne soluţia optimă pentru a reduce numărul cazurilor grave”, a mai declarat Raed Arafat.

Ultimele stiri

  • Statele Unite consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne „limitată”
  • AUR: Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriașe amplasate în țară
  • Ciolacu s-a întâlnit cu investitori americani în domeniul energiei
  • Ciucă: „Cota unică nu și-a încheiat aplicabilitatea în România”
  • Cum pot economisi românii mai mulţi bani de la o lună la alta. Greşeala pe care s-o eviţi!
  • Partidele Politice Fantomă strivesc România între măsele
  • Scene şocante la bordul unui avion: un bărbat a început să alerge pe culoar. Ce au făcut poliţiştii (VIDEO)
  • Alege ce citești
  • Ordin pe unitate: ARMATĂ OBLIGATORIE!
  • Actul cu care NU poţi merge la vot! Șeful AEP, mesaj pentru alegătorii români
  • Exit mobile version