Cauta

În ce stat european s-a decis suspendarea vaccinării obligatorii a angajaților din sectorul public. Ce a hotărât Curtea Constituțională

În ce stat european s-a decis suspendarea vaccinării obligatorii a angajaților din sectorul public. Ce a hotărât Curtea Constituțională

Pe măsură ce se discută tot mai intens în România despre vaccinarea anti-Covid și despre varianta ca un astfel de pas ar putea deveni obligatoriu, s-a aflat că în Slovenia Curtea Constituțională a suspendat demersul guvernului ce viza vaccinarea împotriva COVID-19 obligatorie în rândul angajaților din sectorul public.

Decizia a venit cu doar câteva ore înainte ca măsura ar fi urmat să se aplice, din 1 octombrie, potrivit euronews.com.

Este vorba despre o măsură ce ar fi implicat ca în jur de 31.000 de angajați din acest sector, între ei și polițiști, să poată merge la muncă doar în condițiile în care erau vaccinați sau trecuți prin boală.

În hotărârea Curții se menționează că ”în ciuda situației epidemice foarte grave”, se consideră că ”implementarea (măsurii) potențial neconstituționale ar avea consecințe mai rele decât decât întârzierea implementării”, potrivit rte.ie.

Decizia rămâne în vigoare până când Curtea va pronunța o decizie definitivă în privința unei plângeri înaintate de sindicatul polițiștilor, indică aceeași sursă.

Ce s-a decis în urma decesului unei tinere vaccinate

Cu scurtă vreme înainte de această decizie a Curții, se aflase că Slovenia a suspendat de miercuri, 29 septembrie, ca măsură de precauție, utilizarea vaccinului anti-Covid-19 Janssen, produs de compania farmaceutică americană Johnson & Johnson, după moartea unei tinere de 20 de ani.

Statul sloven, cu o populație de două milioane de locuitori, are o rată de vaccinare în jurul a 47% din populație. Vă amintim că patru vaccinuri sunt autorizate în prezent în UE de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA): Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

Ultimele stiri

  • Criteriul în funcţie de care se modifică data la care ieşi la pensie. Iată cum îţi calculezi ziua precisă în care te retragi din câmpul muncii!
  • O nouă pomană electorală în 2024. Ce a anunţat ministrul Agriculturii poate fi, de fapt, o lovitură majoră pentru producătorii din România
  • Euroins a dat România în judecată! Suma în litigiu: peste 500 de milioane de euro! Ce acuze aduc bulgarii
  • UPDATE. Termen în dosarul 2 Mai, cu noua judecătoare. Vlad Pascu, adus la instanță – VIDEO
  • Luptă pe piaţa articolelor sportive, în România. Decathlon primeşte o concurenţă puternică din Marea Britanie
  • Femeie în scaun cu rotile, batjocorită în Craiova Olguței Vasilescu. Un șofer de autobuz i-a închis în nas ușile și a refuzat să coboare rampa de acces!
  • Globalizarea muncii în România. Indienii din corporaţii, plătiţi prost, dar nici nu-şi dau interesul. Angajaţii români, exasperaţi!
  • Comunicat de presă PRAKTIKER REAL ESTATE ROMÂNIA SRL
  • Încă un cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs
  • Legea care le restricţionează copiilor accesul la telefoanele mobile. Cât timp vor avea la „ecrane”, în funcţie de vârstă
  • Exit mobile version