Cauta

Imagini cu momentul în care Raed Arafat a fost vaccinat antiCovid. Mesajul șefului DSU pentru români – VIDEO

Imagini cu momentul în care Raed Arafat a fost vaccinat antiCovid. Mesajul șefului DSU pentru români - VIDEO (sursa foto: Facebook/PNL)

După ce anunțase în mai multe rânduri că e gata să se vaccineze public, pentru ca gestul său să servească drept exemplu, secretarul de stat aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență a primit, luni, serul împotriva COVID-19.

Raed Arafat a mers la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din Capitală. Iar după ce a fost vaccinat, a mers, timp de 15 minute, în sala de așteptare, conform protocolului stabilit în strategia ce vizează campania de vaccinare, pentru a se urmări eventualele reacții alergice ale persoanelor imunizate antiCovid.

”Este un gest de normalitate. Noi am făcut un pas acum (…) şi abia am aşteptat să ajung să pot să mă vaccinez şi am promis că fac acest lucru public şi l-am făcut public, ca să arăt un lucru. Ce recomandăm îl facem și noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne-am fi vaccinat sau nu ne vaccinăm”, a declarat Arafat.

Arafat: Asta este speranța care o avem la acest moment

După ce a parcurs această procedură, șeful DSU le-a transmis românilor – îndeosebi celor care încă sunt nehotărâți cu privire la vaccinarea împotriva noului coronavirus – un mesaj: și anume să caute să se informeze doar din surse sigure.

”Îndemnul meu către toți este să înțeleagă că asta este speranța care o avem la acest moment. Asta este calea pe care dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar – nu este obligatoriu, este considerat vaccin sigur, este un vaccin care este gratuit. (…) Îndemnul meu către toți este să nu asculte toate aceste ştiri nefondate, afirmații nefondate despre vaccin şi să meargă pe informațiile care sunt furnizate și care sunt justificate științific”, a completat Raed Arafat.

Datele oficiale

Medicul Valeriu Gheorghiță a fost vaccinat (sursa foto: RO Vaccinare/Facebook)

Zilele trecute, a fost vaccinat și coordonatorul campaniei de vaccinare de la nivel național, medicul Valeriu Gheorghiță.

Iar din câte arată cele mai recente date oficiale anunțate pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, corespunzătoare situației din ziua de 10 ianuarie a.c., ora 17.00, de la începutul campaniei de la nivel național, respectiv din 27 decembrie 2020, în România fuseseră vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech 108.294 de persoane, dintre acestea 5.993 în ultimele 24 de ore.

Ultimele stiri

  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • Exit mobile version