AcasăCORONAVIRUSVACCINARE. Avertismentul lui Raed Arafat: „Cel care nu se vaccinează își asumă...

VACCINARE. Avertismentul lui Raed Arafat: „Cel care nu se vaccinează își asumă că…”

Avertismentul lui Raed Arafat, în plină campanie de vaccinare: ”Cel care nu se vaccinează își asumă clar că...” (foto: Facebook/Raed Arafat)

În contextul derulării în România a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a adus în discuție, o dată în plus, riscurile la care este expusă o persoană care nu se imunizează prin intermediul vaccinului.

”În România nu s-a discutat așa ceva, să diferențiem vaccinat față de nevaccinat. În final, cel care se vaccinează, în primul rând, se protejează pe el și, bineînțeles, la un număr mai mare de vaccinați, îi protejăm și pe cei din jur.

Cel care nu se vaccinează își asumă clar că la un anumit moment el va fi supus unui risc mult mai mare decât cel care s-a vaccinat. El este expus mai mult să facă boala în forma ei gravă, să ajungă la spital, la terapie intensivă și, cine știe, să rămână cu sechele sau, Doamne ferește, să-și piardă viața”, a declarat secretarul de stat, duminică seară, la o emisiune a postului TV, citat de b1.ro.

Arafat, gata să se vaccineze public

Totodată, oficialul aflat în fruntea DSU a reiterat faptul că e dispus să se vaccineze public, lucru pe care l-a spus încă de dinainte ca România să primească doze de vaccin antiCovid. Întrebat ce le-ar transmite celor care încă nu sunt deciși să se vaccineze, secretarul de stat a pus accent pe nevoia ca oamenii să nu plece urechea la dezinformări și să se gândească la ei și la apropiații lor. ”Le spun un lucru simplu – eu o să mă vaccinez. Am decis să mă vaccinez, și vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Asta înseamnă că pentru mine, ca persoană, cred că acest lucru este bun.

Le sfătuiesc și pe aceste persoane să se vaccineze pentru că este bine pentru sănătatea lor și pentru a se proteja și pentru a-i proteja și pe cei din jurul lor. Nu pot să vin să sfătuiesc pe cineva să facă ceva ce eu nu aș face. Când o să-mi vină rândul, o să mă vaccinez, o să mă vaccinez public ca să vadă lumea că ce am zis am făcut. Sfatul meu pentru toți este să nu asculte dezinformările și manipulările care circulă peste tot și să se gândească la interesul lor și al familiilor lor și al celor apropiați”, a declarat Raed Arafat.

400 afisari

1 COMENTARIU

  1. Arafat nu s-a vaccinat !!!!!!
    De ce?
    Are o jenă!
    Vrea să vadă cum reacționează cobai?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger