Cauta

Europa, singurul continent în care pandemia își face de cap

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că s-a înregistrat o creștere cu 7% a noilor cazuri de coronavirus în Europa în ultimele zile, singura regiune din lume în care infecțiile  au crescut.

În evaluarea săptămânală a pandemiei, agenția ONU pentru sănătate a precizat că au existat aproximativ 2,7 milioane de cazuri noi Covid-19 și peste 46.000 de decese săptămâna trecută.

Marea Britanie, Rusia și Turcia au raportat cele mai multe cazuri.

Cea mai mare scădere a fost observată în Africa și zona  Pacificul de Vest, unde infecțiile au coborât cu aproximativ 18%, respectiv 16%.

Numărul deceselor din Africa a scăzut, de asemenea, cu aproximativ un sfert, în ciuda penuriei uriașe de vaccinuri pe continent. Alte regiuni, inclusiv America și Orientul Mijlociu, au raportat un număr similar cu săptămâna precedentă.

Dar pentru a treia săptămână consecutivă, cazurile de coronavirus au crescut în Europa, cu aproximativ 1,3 milioane. Peste jumătate din țările din regiune au raportat o creștere a numărului lor.

Rusia a doborât în mod repetat noi recorduri zilinice pentru cazurile covid, iar numărul de infecții din Marea Britanie a crescut la niveluri nevăzute de la jumătatea lunii iulie, notează AP.

Deși șeful Serviciului Național de Sănătate al Marii Britanii a cerut guvernului să introducă protocoale sanitare mai stricte, inclusiv  vaccinarea mai rapidă a copiilor, guvernul nu au reacționat până acum.

În Rusia, autoritățile  s-au străduit să vaccineze populația, însă doar 32% dintre oameni au fost imunizați, în ciuda disponibilității vaccinului Sputnik V. Țara are de departe cel mai mare număr de decese din Europa, peste 225.000.

Ultimele stiri

  • Eșec de proporții: consolidarea clădirilor, pusă pe pauză de Nicușor Dan
  • Doi angajaţi ai unei bănci din România, acuzaţi că i-au sustras unui client de 64 ani suma de 140.000 de euro. Cum au acţionat
  • Ce amendă rişti să încasezi dacă faci grătar pe balcon, de 1 Mai. Autorităţile au tras un semnal de alarmă
  • Anunţ despre pensiile românilor, înainte de Paştele 2024. Răsturnare de situaţie. Când vin banii. Ce a transmis Poşta Română
  • Marcel Ciolacu a răspuns printr-un atac la Mircea Geoană când a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale 2024
  • Pelerinaj de Florii 2024 la București. Care va traseul procesiunii. Trafic restricţionat în Capitală
  • O stradă din Cluj-Napoca a dispărut peste noapte! Trafic restricţionat din cauza unei alunecări de teren (FOTO)
  • Pericol cu peştele din magazine, înainte de Florii 2024! Ce au descoperit inspectorii sanitari
  • Tragedie pe şoselele din România. Doi tineri au murit la faţa locului!
  • Horoscop – sâmbătă, 27 aprilie 2024. Chiar şi în weekend, mai mulţi naitivi îşi doresc să se dezvolte pe plan profesional
  • Exit mobile version