Cauta

Dr. Valeriu Gheorghiță, lovitură FATALĂ pentru tipurile de vaccin aflate pe piaţă, din cauza tulpinei din Africa de Sud

covid africa

Dr. Valeriu Gheorghiță, lovitură FATALĂ pentru tipurile de vaccin aflate pe piaţă, din cauza tulpinei din Africa de Sud

Date iniţiale de la laboratoarele de diagnostic sugerează că noua variantă din Africa de Sud s-a răspândit rapid în cea mai populată provincie a țării, Gauteng, şi ar putea fi deja prezentă și în celelalte opt provincii ale ţării.

Un caz de infectare cu această tulpină a fost descoperit și în Hong Kong, la un bărbat de 36 de ani care era în carantină după o călătorie în Africa de Sud. De asemenea, un alt caz a fost depistat în Botswana la 11 noiembrie.

Vaccinurile anti-Covid, prea slabe în faţa noii tulpine

Vaccinurile existente ar putea fi ineficiente în a oferi protecție împotriva noii variante din Africa de Sud, având în vedere că această variantă scade activitatea neutralizantă a anticorpilor într-o proporție mult mai mare decât celelalte variante cunoscute.

Varianta virală acumulează un număr mult mai mare de mutații decât se cunoștea până în prezent. Sunt peste 30 de mutații la nivelul proteinei spike, prin care virusul ajunge în celulele corpului uman. Aceeași proteină reprezintă ținta anticorpilor care rezultă după vaccinare.

Este greu de spus în ce masură această variantă virală scapă de protecția oferită de vaccinul sau de trecerea prin boală, dar se pare că într-adevăr ar putea să ocolească cel puțin parțial răspunsul imun, ținând cont și de faptul că o parte din cazurile deja identificate sunt la persoanele vaccinate sau au istoric de trecere prin boală.

Datele preliminare din Africa de Sud arată două lucruri. Că în timp relativ scurt numărul de variante virale identificate prin secvențiere a crescut foarte mult, mai mult decât dinamica pe care a avut-o varianta Delta, în momentul de față se estimează că ar putea fi mai contagioasă decat Delta”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Ultimele stiri

  • Pensiile vor fi recalculate altfel, de la 1 septembrie 2024. La ce trebuie să fie atenţi angajaţii
  • Alege ce citești
  • Mugur Isărescu, explicaţii uluitoare: de ce e bine că Guvernul se împrumută masiv pentru finanţarea deficitului
  • Un medic de la Institutul Oncologic, acuzat de ucidere din culpă! Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei
  • Sică Mandolină l-a băgat în stabor pe Nicușor Dan
  • Erdogan se teme de Israel. Liderul turc a prevăzut ce s-ar întâmpla dacă Hamasul va fi învins
  • Pacientul Florin Piersic a trecut la nivelul următor. Cum a evoluat starea sănătăţii marelui actor
  • Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul
  • Ucraina și Moldova pun presiune pe sistemul energetic românesc. Pierderi majore la Transelectrica
  • Tratatul de pace ce putea încheia războiul din Ucraina. Mai lipseau doar semnăturile lui Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. De ce nu s-au mai înţeles
  • Exit mobile version