AcasăCORONAVIRUSO nouă variantă Covid stârnește îngrijorare. Medici din toată lumea, în alertă!

O nouă variantă Covid stârnește îngrijorare. Medici din toată lumea, în alertă!

coronavirusO nouă variantă Covid stârnește îngrijorare. Medici din toată lumea, în alertă!

Ministrul Sănătății din Africa de Sud a anunțat joi descoperirea unei noi variante de coronavirus care pare să se răspândească rapid în anumite părți ale țării.

Noua tulpină apărută în Africa de Sud provoacă îngrijorări la nivel global, deoarece există suspiciuni că vaccinurile ar putea să nu îi facă față.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății se întâlnesc, vineri, cu oficiali sud-africani din domeniul sănătății pentru a evalua evoluția situației din această țară unde a fost depistată.

Noua tulpină, B.1.1.529, care a fost identificată marți, prezintă „un număr extrem de mare” de mutații, iar proteina spike arată diferit de versiunea luată în considerare atunci când au fost concepute vaccinurile. Cele mai recente date prezentate, joi, de oamenii de știință sud-africani, au arătat că varianta pare să fie, totodată, și mai transmisibilă, transmite CNN.

Noua tulpină a suferit 30 de mutații

În timpul unui briefing de știri, oamenii de știință genomici au spus că varianta are un număr neobișnuit de mare de mutații, cu mai mult de 30 în proteina cheie spike – structura pe care virusul o folosește pentru a pătrunde în celulele pe care le atacă.

Profesorul Tulio de Oliveira, directorul Centrului pentru Răspuns și Inovare la Epidemii, a spus că varianta are „multe mai multe mutații decât ne-am așteptat”, adăugând că „se răspândește foarte rapid și ne așteptăm să vedem presiune în sistemul de sănătate în viitorul apropiat”.

Oficialii și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea că mutația ar putea duce la evaziunea imună și o transmisibilitate sporită a virusului, dar au adăugat că este prea devreme pentru a spune ce fel de impact vor avea mutațiile asupra eficacității vaccinului. De asemenea, trebuie efectuate mai multe studii pentru a înțelege severitatea clinică a variantei în comparație cu variantele anterioare, au spus oficialii.

author avatar
Andreea Vlad
232 afisari

4 COMENTARII

  1. Este ca si cum ai zice ca la noi a aparut o tulpina noua in perioada verii. O minciuna repetata la nesfarsit nu ajunge doar adevar, ajunge stiinta.

  2. Mddaa, iarasi minciuni. Ia demonstrati voi existenta si patologia virusului cum ar trebui sa fie conform definitiei stiintei.

    Daca nu puteti, inseamna ca virusologia e o minciuna mare, in realitate o credinta sau noua religie.

  3. Bai, stirea adevarata, dar care nu va fi data niciodata la tembelizor, ci aflii numai daca sapi adanc unde trebuie, e ca elitele globaliste s-au hotarat sa dea drumul al o noua arma biologica, tocmai in Afrika, intre sarantocii aia de salbatici vai de capul lor, iar apoii sa dea vina pe cine gasesc si ei, ca sigur vor gasi clienti destui !! Dar interesant e ca sigur au si anti-dotul la asa ceva, dar asta e numai pentru ei, asa ca aia e, cam vine macelul adevarat si In Europa, ca in filme o sa fie !! Arma asta noua e facuta exact ca sa dea iama in rasa alba, si mai exact numai in cei dublu si triplu vaxxinati, e clar ca se ascute razboiul dintre diferitele clanuri covidiene din elita globalista, ca si aia se urasc intre ei, dar si asta nu va aparea la tembelizor !! Scapa numai cine si care poate, ne revedem cu totii dupa Apocalipsa, dar atunci e bine sa ne evitati, pe cat puteti, e mai mult decat un sfat !!

  4. Se vede are trompele alea is mai mari si mai bombate. Smekeria e sa il faci sa nu intre cu trompele in tine daca la nivel de mucus ii dai o lubrifiere il faci muci pe trompe. Se poate inventa un spray care te dai zilnic in nas si gura si gata il faci mingie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger