Cauta

Coronavirus: persoanele cu risc uriaș de îmbolnăvire. Noua descoperire schimbă tot!

covid-19

Coronavirus: persoanele cu risc uriaș de îmbolnăvire. Noua descoperire schimbă tot! / foto: saltwire.com

Părul lung și barba deasă reprezintă zone în care nou coronavirus trăiește mai mult, potrivit celor mai recente studii.

Persoanele cu o podoabă capilară bogată, sau cu barbă, sunt mai predispuse să se îmbolnăvească de Covid-19, dacă nu se dezinfectează pe mâini frecvent, potrivit unui nou studiu britanic. Totuși, posibilitatea ca o persoană să se infecteze cu noul coronavirus atingându-și părul, este mult mai mică decât atingând diverse suprafețe.

Studiul, publicat în revista medicală, The Lancet, susţine că este posibil ca particulele de virus prezente în aer sau în spaţii închise să ajungă în părul lung sau pe barbă, dar probabilitatea ca acea persoană să se contamineze în acest mod nu e la fel de mare ca aceea de a lua virusul de pe clanţe, suprafeţe, şi tot ce este atins în afara casei, potrivit Mediafax.

Noul coronavirus supravieţuieşte pe suprafeţe din plastic şi oţel până la patru zile, spun oamenii de știință. De aceea aceste suprafețe sunt considerate mai periculoase decât părul.

Tipurile de barbă care ajută la răspândirea coronavirusului

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite a lansat un grafic informativ cu privire la tipurile de barbă și relația acestora cu măștile de protecție sanitare.

foto CDC

Imaginea arată că o barbă face masca de protecție inutilă, la fel ca alte tipuri de barbă, precum Ducktail sau Circle.

Pierderea părului poate fi o altă consecință a pandemiei

Medicii observă o creștere imensă a pacienților care au pierdut cantități anormale de păr și cred că este legat de stresul asociat cu coronavirusul. Este un fenomen care, cred specialiștii, afectează atât persoanele care au avut virusul, cât și pe cele care nu s-au îmbolnăvit niciodată, potrivit The New York Times.

În perioadele normale, unii oameni pierd cantități vizibile de păr după o experiență profund stresantă, cum ar fi o boală, o intervenție chirurgicală majoră sau traume emoționale.

Acum, spun medicii, mulți pacienți care se recuperează după Covid-19 se confruntă cu căderea părului – nu din cauza virusului în sine, ci din cauza stresului fiziologic al combaterii acestuia. Mulți oameni care nu au contractat niciodată virusul își pierd părul, din cauza stresului emoțional cauzat de pierderea locurilor de muncă, a tensiunii financiare, a deceselor membrilor familiei sau a altor evoluții devastatoare care decurg din pandemie.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version