AcasăCORONAVIRUSPainea neambalată ne poate ucide. Avertismentul oamenilor de știință

Painea neambalată ne poate ucide. Avertismentul oamenilor de știință

Un grup de cercetători au realizat un studiu în care au arătat care sunt principalele alimente care sunt infectate cu noul coronavirus și care sunt incluse în meniul nostrum zilnic.

Unul dintre eceste alimente este pâinea neambalată. Oamenii de știință credeau al începutul studiului că pâinea, prin procesul de fabricație ar distruge acest virus, dar după analizele făcute au constatat că s-au înșelat.

Spre surprinderea lor, virusul a fost detectat ore bune după contaminare.

Același studiu arată că virusul poate rămâne și pe ambalaj, însă nu a fost decoperit și la interiorul ambalajului, pe surpafața pâinii.

Având în vedere că jumătatea din cantitatea de pâine se vinde neambalată, pericolul de contaminare cu noul coronavirus este foarte mare.

Cercetătorii susțin că aceste descoperiri ar putea să facă autoritățile să ia măsuri urgente când vine vorba de securitatea alimentară.

Paul Anghel trage semnalul de alarmă

„Painea neambalată ar trebui să se vândă ambalată sau în mod asistat de un vânzător care să aibă mănuși și toate celelalte echipamente de protecție (și care să îi pună omului pâine într-o pungă).

Noi, românii, avem și o meteahnă de a pune mâna pe pâine, așa cu mâna goală! Și după ne răzgândim. Luăm alta pâine. Luăm o chiflă. Luăm o baghetă. Și așa mai departe…

După părerea mea, fie se va vinde ambalat totul, fie – dacă nu se poate vinde ambalat – să se vândă asistat de o persoană. Asta, la sectorul de bake off (unde există pâine proaspată, care nu a fost ambalată deja de producator – n.red.) unde ar fi mai bine să fie înfoliat, în țiplă sau în orice altă formă, în așa fel încât mâna mea, a consumatorului, să nu ajungă în contact direct cu alimentul, fără mânușă”, a spunea Paul Anghel, directorul executiv al ANPC, la începutul pandemiei.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
218 afisari

2 COMENTARII

  1. Toata viata am mancat paine pe care am cumparat-o din magazin asa cum este.Proaspata,naturala si neambalata si n-am auzit ca a murit cineva.Suntem agresati de creierele spalate ale Covidului avortate din eprubetele lui Mengele.Cred ca Dumnezeu vrea sa piarda lumea asta nenorocita si bine ar face.

  2. Ca sa vedeti cum se face dezinformare și FAKE NEWS cititi ce scrie Eli Dan David escu. Un grup de cercetatori,nu li se da numele ,nici de unde sint,oraș,universitate etc. absolut nimic! Adica nimeni! Au stabilit ei ca bla bla bla ! HUOOOOO! Ba va e frica ? nu mai mincati ! Paine..Va e frica? purtatz masca ! stati in case pina muriti de frica/inaniție ! Da pe noi aștia cărora nu ne e frica lasati-ne în pace sa ne traim viața!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri