Cauta

Consens în lumea medicală. Omicron, începutul sfârșitului

Omicron, șansa imunizării naturale

Întreaga lume medicală de pe mapamond a decretat, la unison, că varianta Omicron nu reprezintă niciun pericol pentru populație, având în vedere simptomele de răceală sau lipsa oricărui simptom constate la cei infectați. Ce înseamnă acest lucru? Începutul sfârșitului, fără niciun fel de îndoială, pentru că abia acum se produce imunizarea naturală în masă pe toate continentele.

Dacă Omicron va ajunge la transmitere comunitară, lucru care nu s-a întâmplat încă în nicio țară până acum, vom intra în ultima parte a pandemiei. Singura șansă a omenirii este ca viteza Omicronului să fie mai mare decât a dozelor de vaccin administrate, ajunse, iată, la numărul 4, în cazul Israelului.

Și asta pentru că ultima variantă, despre care se spune că ar fi extrem de contagioasă, produce, în cel mai rău caz, doar o simplă răceală, simptomele fiind mult mai puțin agresive decât efectele adverse după doza a doua a vaccinului, care, în cele mai multe cazuri, te puneau la pat, cu febră și dureri musculare, circa o săptămână. Iar acest lucru înseamnă imunizare naturală fără costuri în vieți omenești. În ce privește aserțiunea potrivit căreia foarte multe cazuri ar însemna și o creștere a spitalizării, este puțin probabil ca o persoană vulnerabilă să fie doborâtă de o răceală banală, iar dacă acest lucru s-ar întâmpla înseamnă că starea de sănătate a acesteia ar fi deosebit de gravă și că orice alt tip de virus ar reuși să o pună la pământ.

Numărul uriaș de infectări din majoritatea statelor, cauzate sau nu de Omicron, nu este însă însoțit de o mortalitate ridicată. În fapt, analizând datele oficiale, numărul de decese a ajuns acum asemănător cu cel de la începutul pandemiei, fapt care anunță și finalul acesteia. Marea Britanie a anulat orice fel de restricții, înregistrând infectări record, dar spitalizări și decese foarte puține. Chiar și Israelul s-a arătat dispus să-și lase populația să se infecteze cu Omicron, dat fiind că imunizarea obținută natural, la trecerea prin boală, este și solidă, și de durată.

20% din agresivitatea Delta

Profesorii din Consiliul Științific al Franței au concluzionat că varianta Omicron are doar 20% din agresivitatea variantei Delta, ceea ce înseamnă că este mult mai puțin periculoasă decât orice altă variantă de până acum. Covidul-Omicron și-a pierdut capacitatea de a ataca plămânii și nu mai provoacă pneumonii severe, rezultând de aici că cei infectați nu mai au nevoie de spitalizare, spun medicii francezi. Chiar și OMS-ul a întărit aceste concluzii, anunțând că varianta Omicron infectează partea superioară a corpului, spre deosebire de variantele care provoacă pneumonie severă. Chiar dacă au existat destule voci din lumea medicală care au spus că formele ușoare ar fi doar la vaccinați, realitatea a demonstrat că nevaccinații trec cel mai bine prin Omicron, având în vedere că au forme asimptomatice.

Internați pentru supraveghere

Potrivit dr. Adrian Marinescu, director medical al Institutului ”Matei Balș”, puținele cazuri de infectări cu varianta Omicron internate în spitalele românești, toți vaccinați, au forme ușoare, însă medicii au vrut să-i țină pe pacienți sub supraveghere. ”Nu e mare lucru diferit faţă de Delta, cel puţin deocamdată, doar faptul că mulţi sunt dintre cei care au fost vaccinaţi, vorbesc de călători, aceştia aveau obligativitatea de vaccinare şi au venit cu manifestări de infecţie de tract respirator superior, cu tuse, cu rinoree şi mai puţin cu alte manifestări severe, ca o rinită, ca o rino-faringită clasică deocamdată, repet, la cei care sunt vaccinaţi, cei care călătoresc. Rămâne să vedem cum se vor manifesta la populaţia nevaccinată, aici este marea noastră problemă”, a declarat Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din București.

Ultimele stiri

  • Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor
  • De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ
  • Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)
  • Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?
  • S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă
  • Românii care aproape că se aleg cu dublarea pensiei. Noua Lege a Pensiilor 2024 îi favorizează
  • Rusia a atacat Kievul cu drone! Moscova acuză că şi Ucraina lovește teritoriul rusesc cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane
  • Horoscop – duminică, 19 mai 2024. Nativii care trebuie să aibă grijă la cheltuieli!
  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Exit mobile version